Wpis z mikrobloga

@Pan_Slon: jeszcze jakby ta kampania "reklamowa" się pokryła z terminem jakichś wyborów to myślę że mamy brakujący element układanki. Jeśli z jakimś dużym kontraktem za pieniądze podatnika to mamy sprawę dla CBA. Tyle że to pisowskie służby bardziej i ch*ja im zrobią. Że też wcześniej o tym nie pomyślałem shitpostując po gibonie xD Wielkie Trööt dla Pana Słonia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie znam lokalnych układzików
  • Odpowiedz
widzisz nawet zepsuty zebrał dwa razy na dobę wskazuje dobrą godzinę.

@paww: To o zepsutym zegarze to jedno z głupszych porzekadeł. Co z tego, że dwa razy na dobę pokazuje prawidłową godzinę jeśli bez sprawnego zegara nie wiadomo kiedy ten moment nadchodzi.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Przecież te billboardy to był zabieg marketingowy. Dzięki temu mógł liczyć na lepszy PR wśród lokalnej ludności, większą przychylność PISu i kościoła. Same profity. Żaden właściciel tak dużej firmy nie postawłby takich billboardów, gdyby nic z tego nie miał, więc bez tych billboardów firma mogła zbankrutować jeszcze wcześniej.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888 zrobiłem wtedy swoją przeróbkę tego plakatu - ciekawe na ile lat zaoszczędzone 25 tysiecy złotych na zusie starczyloby na pieluchy, paliwo do lekarza/lekarza, ubranka itd. Stawiam, że pierwsze 3 lata życia dziecka ;] gdyby był dobrowolny, to fryzjerka mogłaby wrócić po jakimśczasie do płącenia zus z państwem lub oszczędzać na lepsze sprzęty do salonu lub zamiast gnić w pokoju z dzieckiem- wynajać kawalerkę/kupić swoje mieszkanie.

@Cinos: motloch zagłosował
smallboobslover - @Lolenson1888 zrobiłem wtedy swoją przeróbkę tego plakatu - ciekawe...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
szef katolik wydał miliony SWOICH pieniędzy

@Vexo0: to nie były 'swoje pieniądze szefa katolika', tylko pieniądze fundacji. tak samo pieniądze w firmie nie są szefa, tylko firmy. Między innymi po to mamy osoby prawne jak SP ZOO albo właśnie fundacja, żeby mieć oddzielność majątkową miedzy osobą fizyczną a organizacją i ograniczyć odpowiedzialność.
Możnaby się kłócić, że na pewno szef katolik ze swojej kieszeni przelewał, ale nie wiemy tego. Nie mając
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: najbardziej niesamowite jest to, że człowiek (wydawałoby się bardzo inteligentny) który potrafił rozkręcić tak ogromny biznes wierzy w boga, przecież to sie kupy nie trzyma. Bądźmy szczerzy, jeżeli ktoś wierzy w jakiegoś bożka to ewidentnie jest ubogi intelektualnie
  • Odpowiedz