Wpis z mikrobloga

@Lolenson1888: Widać buk tak chciał, więc niech tam na bezrobociu nie marudzą, cierpią dla wyższego dobra (urojonego przez janusza, ale w tym kraju powinni się już przyzwyczaić ze urojenia rządzą stosunkami społecznymi).
  • Odpowiedz
@mattt-pittt: otóż to. Zresztą wydanie milionów złotych na swoje widzimisie czyli oklejenie połowy Polski bzdurnymi, ideologicznymi plakatami i tak zasługuje na wyśmianie (a późniejsze zwalnianie bogu ducha winnych pracowników firmy to tylko wisienka na torcie). Polska przestrzeń publiczna to nie jest prywatny folwark obrzydliwe bogatych i obłąkanych dewotów.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Kilka lat temu było go na to stać, postawił to za swoje. od tego czasu kilkukrotnie podnoszono minimalną, poszły ceny prądu w górę, jest słabsza koniunktura na rynku. Z tą minimalną będzie tylko gorzej i coraz więcej dużych zakładów będzie tak robić. Leasing na prosiaka czy siódemę to masz 8-15k. 300 pracownikom dać po 2,5k więcej (z czego większość zabierze państwo) - to już masz 750k na miesiąc. Może
  • Odpowiedz
  • 71
@Adolf_HODLer tak tak minimalna zabija ten kraj już od 20 lat.

Czy to teoria skapywania?

Jak nie umie prowadzić firmy to niech idzie na etat, zobaczy co to znaczy wypracowywać produkt i ile są warty produkt bez pracownika
  • Odpowiedz
@Lolenson1888 Wszystkie te bilbordy(może prócz Bolka i Lolki) to łabędzi śpiew zgorzkniałego bumera a'la kiedyś to było.

Jednak poniższy jest ciekawszy, bo oddaje stosunek partii prawicowych do mężczyzn, kiedy to młody męski narybek to redpillowe płatki śniegu, które myślą, że wszyscy się na nich uwzięli. Tak chłopaki, ludzie, na których głosujecie zrobią z was woły robocze lub buhaje rozpłodowe.
PiccoloColo - @Lolenson1888 Wszystkie te bilbordy(może prócz Bolka i Lolki) to łabędz...

źródło: temp_file2697255454882356711

Pobierz
  • Odpowiedz
Cieszyć sie, ze kilkaset osób straci robotę, bo szef firmy w której pracowli jest katolikiem

@uriel_ck: a wez no pokaz, kto tutaj sie cieszy, ze ludzie prace straca?
Wykopki (i slusznie) bija w januszerke, ktory poswiecil zyski na jakies dziwne billboardy. Czym te billboardy roznia sie od przyslowiowego lambo pod biurem? To i to fanaberia, za ktora po grzbiecie dostaje szary areczek z produkcji ¯\(ツ)/¯

Oczywiscie nie zaszkodzilo ci ta durna wypowiedz,
  • Odpowiedz
  • 4
@Tatiagla widzisz nawet zepsuty zebrał dwa razy na dobę wskazuje dobrą godzinę.

Ja wiem że pan Memcen mówi że będziesz milionerem panie przedsiębiorco na jdg ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy a nie oczekiwać tylko prostych odpowiedzi
  • Odpowiedz
@paww: nie, po prostu np ja nie robię miejsc pracy w tym kraju pomimo że mam ku temu predyspozycje. Nie mam też porsche ani siódemki ale żyję sobie w spokoju dużo podróżuję i młodo wyglądam. Ręce do pracy kosztują w tym kraju za dużo i przestał być konkurencyjny. Jak pracujesz na swoim to pracujesz 14h 7 dni w tygodniu to po to żeby coś z tego mieć i w końcu
  • Odpowiedz
Zerknij sobie na opinie na goworku, poki jeszcze sa bo szambo wybilo z 2 dni temu i chyba nie nadazaja z kasowaniem.

Wielki katolik a ludzi traktuje jak bydlo.

@PurpleHaze: Ciekawe kto takie rzeczy pisze, zagadka xD
harrame - >Zerknij sobie na opinie na goworku, poki jeszcze sa bo szambo wybilo z 2 d...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
To chyba sytuacja bez precedensu na skalę światową xD

@Lolenson1888
No tak, bo jakby zamiast tego kupil nowe Lambo i mieszkanie w Monaco to nie byłoby problemu.

Nie podoba mi sie to co robi facet ale jako właściciel firmy ma prawo robic co chce ze swoimi
  • Odpowiedz