Wpis z mikrobloga

no kiedyś było takie ssanie że znam przypadek że wzięli babkę po filologii polskiej bez żadnego doświadczenia

@4mmc-enjoyer: ja zrobilem praktyki na studia w 2020 zdalnie jako tester manualny, po prostu napisałem do babki ze studiow ze chce i tyle xD
  • Odpowiedz
testerzy sa bardzo wazni, nawet manuali, maja wiedze domenowa

@katopa: no duzo wiedza to fakt i to jest fajnie w duzych firmach, ze jest sie kogo spytac, bo w jednym januszexie to o wszystko pytalem przelozonego xD
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer: testerzy manualni w produktowych często są zastępowani przez ludzi wewnątrz jako “dodatkowa rola w devops” dla reszty za którą mają +1000. Nikt tego nie chce brać bo ta praca to jak cofnięcie w rozwoju trochę
  • Odpowiedz
@Czokoszok69: czyli chcielibyście wywalić ludzi, którzy są tani i których robote mogłaby robić twoja stara i niech teraz tę robotę robią programiści, których praca jest droga? Ciekawa logika
  • Odpowiedz
@katopa rozwiń czemu według Ciebie Devopsi są pierwsi do odstrzału, moja siostra nie ma problemu ze znalezieniem nowego zatrudnienia w chmurach, gdy ja jako programista backendowy nie dostaje wielu odpowiedzi na oferty
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer mi się generalnie wydaje że wszyscy teraz chcą się migrować do chmur i devopsi mają pod tym względem zapie*dol, ale w końcu to się wypali i rola zmerguje się do obowiązków typowego programisty
  • Odpowiedz