Aktywne Wpisy

kopek +231
krzysztof48 +43
#paragonygrozy #napiwek #krakow Nie mój, ten kradziony ale tak się zastanawiałem w domu czemu dużo więcej zapłaciłem w tym lokalu. Miłego drogiego wypoczynku
źródło: temp_file570599887942943474
Pobierz

Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
Takie proste wyliczenie pięknie pokazuje że praca w Polsce po prostu się nie opłaca!
I wcale nie prowadzi do polepszenia życia.
#pracbaza #polska #samochody
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-14 040433
PobierzJeśli to Cię uspokoi to w każdym kraju osoba pracująca za minimalną nie może pozwolić sobie na
źródło: 1000007296
Pobierz@KonserwatywnyMocny: Jeśli jesteś w stanie odłożyć zawrotne 500 zł na miesiąc to auto za 155k nie jest dla Ciebie.
Przeżyjesz niezły szok jak przyjdzie Ci wymienić opony lub kupić polisę. Chyba nerkę sprzedaż.
Niedługo na tym s----------m portalu bedą posty, że sprzątaczki nie stać na Bugatti Chiron i jak można żyć w tym kraju xD
Z takimi zarobkami nie myśli się o samochodzi a o odłożeniu na bilet miesięczny. Przecież nie będzie cię stać na utrzymanie ani nawet na paliwo do takiego samochodu. To jest mało praktyczna zabawka dla bogatych. Trzeba patrzeć realistycznie.
Zlikwidować cały socjal i znieść minimalną to praca zacznie się opłacać na zasadzie
Wszedlem na strone z ogloszeniami jachtow, zeby sprawdzic jakis, ktory mi sie podoba i wyszlo ze odkladajac 3,5K miesiecznie musialbym zbierac jedynie 14 (lat).
Co to za idiotyczna argumentacja. Jak ktos
Kto wam nagadał że wszyscy są równi i powinni mieć taki sam dostęp do wszystkiego? Jeśli posiadane przez jednostkę umiejętności są warte 3,5k miesięcznie to nie powinna ona w ogóle myśleć o posiadaniu auta, a co dopiero o takim za 150k.
Cofnęliśmy się 100 lat w czasie, ludzie zapomnieli co to komuna czy o co tu chodzi?
@raxon1: za 10k nawet takie kupisz, albo i taniej