Wpis z mikrobloga

właściwie to dlaczego nie możesz? Wychodzisz na godzinę i siedzisz potem godzinę dłużej albo odrabiasz to sobie przez najbliższe dni.

@HienacmentarnaA @Chuopijak @kitty-cat @wiedzminyo @Larkin21 @Arakello @Wejd1 @maniek000 @ponsulek @wstanczyk @conamirko @ItsyBitsyPajonk @Nighthuntero@NitrousOxide:

De facto mogę, ale na każdą aktywność dłuższą niż przerwa w UoP 20 minut muszę zgłaszać przez Serivce Desk jako wyjście prywatne i potem dodatkowo
  • Odpowiedz
ale wiesz że są zawody i czynności, że czasem żeby zrobić "robotę" to najpierw trzeba pomyśleć?

@maniek000: on w takim nie pracuje to skąd może wiedzieć. ¯\(ツ)/¯

halo halo ale firma płaci za robotę a nie naukę że sobie czytasz i myślisz

@conamirko: to kiedy mam myśleć nad rozwiązaniem problemu który blokuje wykonanie roboty? w domu po pracy?
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik pamiętam jak z 8-9 lat temu pracowałem jako tester w kołchozie IT, każdy musiał odbijać karte wchodząc I wychodząc na przerwę.

Pracowałem wtedy na umowie o dzieło, 12zl/h na rękę. Pewnego dnia dostałem maila od TLa (sick xD!) ze zjebka i tabelka w której zaznaczył mi że danego dnia byłem 15 min dłużej na przerwie, pytając dlaczego tak robie. Odpisałem mu żeby w takim razie odebrali mi to 2zl z
  • Odpowiedz
A jak rejestrują czas kiedy coś czytasz i myślisz nad rozwiązaniem?

@mandanda: a jak monitorują czas pracy gdy siedzisz na kiblu myślisz i wpadłeś na genialny pomysł jak przyśpieszyć skrypt?
  • Odpowiedz
Lecim pod prąd, ale moim zadaniem bardzo fajna rzecz — mierzenie czasu pracy, zwłaszcza ile czasu było potrzeba na poszczególne taski, to jest mega zajebista sprawa. To, że janusze wykorzystują to jako narzędzie do rozliczania ludzi to już wina ludzi wykorzystujących narzędzie niezgodnie z przeznaczeniem.
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik: myślę, że życie zweryfikuje takie firmy. Osobiście, gdyby mi to zainstalowali, miałbym tam bez trudu wydajność 90% a jednocześnie moja realna produktywność znacząco by spadła, bo zamiast myśleć nad zadaniem, myślałbym nad utrzymaniem wydajności.
  • Odpowiedz
a jak monitorują czas pracy gdy siedzisz na kiblu myślisz i wpadłeś na genialny pomysł jak przyśpieszyć skrypt?

@woskrosenie: Halo, a czy pan team leader zatwierdził posiedzenie, czy to samowolka taka sranie w pracy?
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik: Dla mnie to jest j----a patologia, że januszexy zamiast szukać sposobów na podnoszenie efektywności, to szukają sposobów jak zgnębić pracownika i jak mu WMÓWIĆ, że jest nieefektywny xD
  • Odpowiedz