Wpis z mikrobloga

tacy jesteście zdziwieni że coś takiego jest zaimplementowane jakbyście tego w swojej pracy nie mieli? Na jakiej zatem zasadzie jesteście rozliczani z zadań? Przecież na UOP, masz pracować te 8h co ma być odnotowane

@interpenetrate: no właśnie jesteśmy rozliczani z efektu wykonania zadana - raport, prezentacja i tak dalej , a nie z wskaźnika wyliczonego przez algorytm do nadzoru niewolników który uwzględnia ilość kliknięć na minutę.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: jak na hardware Ci działa to nie jest to sama aplikacja, a urządzenie podpięte do kompa, w życiu bym się na coś takiego nie zgodził :D Nawet na sprzęcie z pracy bo co mają mi monitorować co robię? A gdybym sobie z kimś pisał, to w całym UE jest to prywatna korespondencja mimo iż na sprzęcie pracodawcy, nie jesteśmy w USA, gdzie szef może Ci nawet do d*py zaglądnąć.
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik: Ja miałam taki system na HO, że musiałam zrobić plan co do pół godziny co będę robić, 3 cele na ten dzień i później miałam rzeczywiście ten czas sprawdzany - 1 lub 2 nieaktywności oznaczało, że nie pracowałam i mogłam nawet pod koniec dnia wpisać co wtedy robiłam w tej "przerwie" XD aż czasem kusiło, żeby napisać "srałam". Koleżanki to już w ogóle w paranoję wpadały i brały myszkę
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik tak zupełnie serio. Po wielu opiniach tutaj widzę że widzicie skalę problemu ale żadna osoba nie napisze " po prostu zmień ta robotę"... Przecież te firmy robią takie rozwiązania bo się znajdują frajerzy którzy się na to godza. Jakby wszyscy ich unikali jak ognia to raz dwa by się ooamietali
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik: Miałem podobny program w firmie w której pracowałem. Odpaliłem w outlooku POMOC która otwierała się w internet explorer. Mogłem wpisać tam dowolny adres ( ͡° ͜ʖ ͡°) W programie pokazywało microsoft outlook 100 % :)
  • Odpowiedz