Aktywne Wpisy

CukryNyskie +91
Siema Mirabelki i Mircy!
Nie ma czasu na wyjaśnienia - jesteśmy polskim producentem słodyczy, działającym od 1949 roku. Produkujemy głównie wafelki i ciastka. Był taki czas, kiedy hasło "markizy z Nysy" wywoływało większe pożądanie niż Polonez Caro. Od tego czasu sporo się zmieniło i chcielibyśmy Was zachęcić do poznania naszych produktów. Panie z Technologii nagotowały sporo smacznych hiciorków na tegoroczne lato ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Robimy dla Was #rozdajo. Wejdź
Nie ma czasu na wyjaśnienia - jesteśmy polskim producentem słodyczy, działającym od 1949 roku. Produkujemy głównie wafelki i ciastka. Był taki czas, kiedy hasło "markizy z Nysy" wywoływało większe pożądanie niż Polonez Caro. Od tego czasu sporo się zmieniło i chcielibyśmy Was zachęcić do poznania naszych produktów. Panie z Technologii nagotowały sporo smacznych hiciorków na tegoroczne lato ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Robimy dla Was #rozdajo. Wejdź
źródło: 38
Pobierz
Codon +10
#it #programista15k Hej, co prawda głównie udzielam się na tagu #gielda, ale dzisiaj potrzebuje porady.
Jestem Scrum Masterem na semi-FIRE z jednym klientem za 38k (płatne w USD), max 2h dziennie roboty, tylko zdalnie. Niestety jeszcze parę tygodni i jestem out, bo AI.
Od 3 lat nie muszę pracować i mogę utrzymywać się z giełdy, ok 10M w portfelu (zarobiłem jakieś 4M na OE, reszta to zysk
Jestem Scrum Masterem na semi-FIRE z jednym klientem za 38k (płatne w USD), max 2h dziennie roboty, tylko zdalnie. Niestety jeszcze parę tygodni i jestem out, bo AI.
Od 3 lat nie muszę pracować i mogę utrzymywać się z giełdy, ok 10M w portfelu (zarobiłem jakieś 4M na OE, reszta to zysk
Co byś zrobił na moim miejscu
- Weź ta robotę, zobacz jak będzie 64.5% (207)
- Wal to w cholerę i przejdź na pełne FIRE 35.5% (114)

Najbardziej żałuję wyboru swojej ścieżki w it. Kończyłem informatykę na dobrej uczelni i mam 3 lata doświadczenia w react/next.js/typescript, ale od prawie 2 miesięcy jestem bez roboty i jak patrzę na liczbę chętnych i ofert na mida to mi się odechciewa. Żałuję wyboru frontendu, bo mogłem się przyłożyć do studiów i iść np. w security, a pracowałem od 3 roku studiów i mialem wywalone w studia i robiłem minimum żeby zaliczyć, bo myślałem, że nigdy nie będę miał problemu z pracą. Teraz myślę nad zrobieniem magisterki i zmianą specjalizacji na jakąś niszową, ale zaczynanie praktycznie od nowa i obniżenie zarobków też jest ciężkie do zaakceptowania.
#pracait #it #programista15k
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: teraz zarabiasz rowne 0 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mirko_anonim: to można obniżyć zarobki bardziej niż na bezrobociu? Kariera to maraton, nie sprint, czasem warto teraz pobiec wolniej by w ogóle dobiec do celu, a jako frątaś szanse masz na to coraz mniejsze.
@groman43: czytaj wykop, rób odwrotnie :)
@Hmrogrz: @mirko_anonim Nie wiem czy aż takie super chłonne jak wam się wydaje, jak słyszę to nagabywanie na cybersecurity. Pensja może i wyższa, ale robisz często na 3 zmiany 24/7/365. Jakoś nikt już o tym nie wspomina na kursach co nie ? Bo już przestaje to być takie fajne. To aż mi się przypominają nagonki na Jave, sieci, pythona, frontend i
co moze pojsc zle?
@interpenetrate: to jest cały czas potrzebne i na rynku nie ma za bardzo "data scientist". To że potrafisz wyliczyć odchylenie standardowe czy średnią ważoną nie znaczy, ze jesteś "data scientist" :D