Aktywne Wpisy
CalibraTeam +389
Z ogromną przykrością patrzy się na te wypłaty po przekroczeniu 2 progu podatkowego. Człowiek zadaje sobie pytanie: ale dlaczego? Te 8-10k netto miesięcznie robi ze mnie jakiegoś bogola? Nawet mnie nie stać na nowy samochód, towary w markietach przeglądam 10 razy czy na pewno promocja jest... i co i teraz nagle pod koniec roku stałem się jakimś rokefelerem żeby takie podatki płacić (*a przepraszam rokefeler takich wysokich nie płaci, tylko robak płaci)
Ana77 +66
Pozdrawiam wszystkich sfrustrowanych ludzi, którzy właśnie siedzą sami w chacie przed komputerem, jedzą słodycze i nie chce im się nic konkretnego robić.
Byłam po pracy na małych zakupach na które chodzę prawie codziennie w pobliżu domu.To jest jedyne moje "wyjście", tak to chata albo praca.Idą tam jak na spacer - zastanawiam się co kupić, ugotować, oglądam.Jutro będę robić sushi.
Pooglądałam szczęśliwe pary, dzieci, fajnych facetów i drogą biżuterie. I siedze sfrustrowana swoją
Byłam po pracy na małych zakupach na które chodzę prawie codziennie w pobliżu domu.To jest jedyne moje "wyjście", tak to chata albo praca.Idą tam jak na spacer - zastanawiam się co kupić, ugotować, oglądam.Jutro będę robić sushi.
Pooglądałam szczęśliwe pary, dzieci, fajnych facetów i drogą biżuterie. I siedze sfrustrowana swoją
Wmawiają wam na tych studiach że jesteście lepsi, elitą itp a w rzeczywistości większość lekarzy to przeciętne tłuki. Owszem, potrzeba determinacji żeby się obkuc na pamięć ale nie róbmy z tego rocket science. Co z tego że się uczucie na studiach anatomii, nazw poszczególnych mięśni po łacinie itd... I tak wszystko idzie w zapomnienie. Jak na każdym innym kierunku... Ostatecznie większość z was kończy tak, że przepisuje ludziom randomowe leki a jak człowiek chce wejść z wami w jakaś merytoryczną dyskusję to wyganiacie z gabinetu bo jak pacjent śmiał podważyć żałosny wysryw konowała. N----------a grupa społeczna. Ktoś, kto bije konia do skończenia jakichkolwiek studiów w Polsce tylko pokazuje, że na rynku jest swiezakiem i nie ma pojęcia i rzeczywistości.
#medycyna #zarobki #inflacja #zalesie #lekarz #zdrowie
Pacjentka nr 1 o godzinie 10:00.
- Dzień dobry, chyba mam chorą tarczycę.
- Badania są?
-
A najlepsze jest to że pójdziesz do dwóch innych lekarzy i masz 3 różne opinie, bo im się tak wydaje...
2000zł w plecy a Ty nadal nie wiesz co
@Arriva: Tak, tylko problem polega na tym że podaż lekarzy reguluje również izba lekarska (związek zawodowy lekarzy) na kilka sposobów.
Przynależność do izby lekarskiej jest obowiązkowa, więc każdy lekarz, w tym ten uczący nowych lekarzy w niej jest. Ustala ona warunki płacy w branży, zrzeszając wszystkich lekarzy ma mocna pozycję
@Viado One często nie są randomowe, bo mają kontrakty z producentami na wciskanie tego gówna a nie innego. Kasa, kasa, kasa.
Komentarz usunięty przez moderatora
Jak wyleczyć Hashimoto ?
nie da się proszę o to euthyrox, USG za pół roku oraz tsh, ft3 ft4 anty tg i antytpo
250pln. Następny!
@Viado: po pierwsze kasa z wizyty nie idzie przecież w całości do kieszeni lekarza, bo pewnie połowę zabiera jego pracodawca, a po drugie tak właśnie działa wolny rynek. Z ciekawości sobie przejrzałem twoje poprzednie wpisy i oczywiście #bekazlewactwa i natychmiastowe wyjście z Unii. Sprawdź sobie, jakie są koszta leczenia w Stanach, gdzie nie ma