Aktywne Wpisy
P4ncak3 +74
#inflacja #ekonomia #pracbaza #korposwiat
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
źródło: 384dea2dd6391cafa9b8ac7372e28db6ac9764605c5c566f0d8184e7e92cbff6,w800
Pobierz
hellyea +97

Coś pięknego.
reddit
Przywalił w niego grand cherokee
#tesla #autopilot
źródło: comment_74EtpOddqrn32QIAr57LpTZ4SrK2ochk.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@RobertoBaggio to oczywiste, że samochód będzie za wszelką cenę ratować kierowcę i pasażerów. Przecież kto by kupił samochód, który może "zdecydować się" Ciebie zabić...
@RobertoBaggio to oczywiste, że samochód będzie za wszelką cenę ratować kierowcę i pasażerów. Przecież kto by kupił samochód, który może "zdecydować się" Ciebie zabić...
Kiedyś możesz nie mieć po prostu wyboru.
Zresztą firma nie była by taka głupia żeby narazić sie na sutuacje gdzie np. autopilot skreci by uniknąć wypadku i wjedzie w grupe ludzi zabijając kilka osób. Jeden taki nagłośniony przypadek i firma by poszła z torbami. Nie wspominając o milionowych odszkodowaniach. To nie
@MirkobIog: wręcz przeciwnie.
Pewna jest śmierć i podatki ;)
@
@max1983: Jeśli wszystkie pojazdy na drodze będą miały takie algorytmy + kontrola przyspieszania itd, to nie będzie takich sytuacji, bo komputer zablokuje kretynów, którzy chcą z---------ć jak p------i. Do tego wzajemna komunikacja pomiędzy samochodami i będziemy w stanie zredukować korki na drogach szybkiego ruchu. Kolejne samochody będą redukowały prędkość, a te w korku będą w stanie ruszać o wiele szybciej niż