Wpis z mikrobloga

https://www.reddit.com/r/europe/comments/7l7wa3/this_is_how_polish_television_looks_like/?sort=new

Lewacy założyli temat na reedicie i srają do własnego gniazda.
Jak można inaczej wytłumaczyćposty tego typu? Przecież ludzie na reedicie nie maja wpływu na polityke w Polsce, nie wiedza co sie dzieje, co sie działo - jedyne co widzą to te nagłówki. Jaki to ma cel? Przedstawienie nas jako drugiej Rosji?

Moje gratulacje lewakom nikt nie robi więcej żeby zniechęcić inwestorów do naszego kraju niż ONI :)

Mysle, że podobne możnaby zrobić o TVN (a może nawet by lepsze)

#lewackalogika #polityka #tvpis
  • 122
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DiscoKhan: TVP jest jedyna stacją prorządową - więc jej istnienie jest niezbędne - pytanie czy w takiej formie jak jest obecnie. Mam nadzieje, że Kaczafi zrobi porzadek z Kurskim :) SZCZEGÓLNIE po tym wpisie na reedicie (swoją drogą to jednak tamten post miał jakieś plusy...)
Ogólnie jakbyś się zaznajomił z tematem mediów, ekonomii i władzy zrozumiałbyś, że rolą mediów jest manipulacja wyborcami. A skąd idą pieniążki to sie tą strone
  • Odpowiedz
Ogólnie jakbyś się zaznajomił z tematem mediów, ekonomii i władzy zrozumiałbyś, że rolą mediów jest manipulacja wyborcami.

@sage_Slav: Mamy konstytucyjny organ, który dba o to, żeby informacje w środkach masowego przekazu były profesjonalne, rzetelne i obiektywne.
Tylko, że organ został przejęty przez pis i już dba tylko o to, żeby pisowi nie spadało w sondażach.
  • Odpowiedz
@FlasH: Niestety ale się mylisz. Oglądalność TVp spada właśnie przez tą propagande, ale notowania partii oscylują na 50%.

Poza tym - jak ten organ ocenia te profesjonalne, rzetelne i obiektywne od tych mniej rzetelnychi obiektywnych? Po prostu przybliż mi metodologie ich działania.
  • Odpowiedz
@sage_Slav: Poważnie, co ty nie powiesz, całe życie żyłem w błędzie i w ogóle nie znam roili ekonomii pod tym względem? Poważnie nie zakładaj, że masz pod tym względem jakąś większą wiedzę niż losowy bordo z Wykopu, tak się składa, że coś tam tej ekonomii liznąłem.

To jest oczywista oczywistość i nawet tego nigdzie nie negowałem, jakiś poziom manipulacji zawsze będzie istniał, bo o taki czysty przekaz to w praktyce
  • Odpowiedz
@sage_Slav: Nie jestem specjalistą od oceny mediów, ale jeżeli w konstytucji jest napisane, że ma się tym zajmować, jeżeli ma milionowy budżet, to oczekuję, że wypracuje odpowiednie kompetencje i zasoby.
  • Odpowiedz
@FlasH: problem w tym, że nie da sie tego ocenić, bo każdy ma jakieś sympatie, antypatie nawet święci z trybunału konstytucyjnego.

@DiscoKhan: Troche racji w tym jest ze kurski odwala maniane. jednak to by nie wyszło poza nasze małe szambo, gdyby nie wpływ ludzi którzy dążą do celu bez względu na droge. A tą drogą w tym przypadku jest szkodzenie Polsce na arenie międzynarodowej.
  • Odpowiedz
@sage_Slav: szkoda ci życia na paski z tvn a tutaj odpowiadasz na każdy komentarz.
Swoją drogą niezły ból dupska, przecież to tylko i wyłącznie pokazanie co leci w wiadomościach w tv co wieczór. Równie dobrze moglibyśmy się czymś chwalić, niestety tutaj nie ma czym.
  • Odpowiedz
  • 10
@jakis_chyba_chlystek tak. Skarżymy się na demokratycznie wybrany rząd który łamie prawo.

Tak samo jak poskarżę się na kierowcę który łamie prawo a jedzie legalnie zakupionym autem i posiadającym legalnie zdobyte prawo jazdy.
  • Odpowiedz
@sage_Slav: Próbowałeś się ze mną licytować kto ma większą wiedzę w zupełnie niezwiązanych z tematem dziedzinach, a pytasz o kompleksy? Czy może jeszcze gorzej, potraktowałeś dosłownie "porównywanie fiutków"? xDDD

Nie sposób wskazać pojedynczego czynnika warunkującego inteligencję, to dosyć złożona kwestia. Zupełnie inaczej jest z jej brakiem - na to mogą wskazywać nawet pojedyncze kwestie, jak chociażby skłonność do generalizacji, szufladkowania, czy radykalizmów. To wszystko symptomy uproszczonego, zero-jedynkowego postrzegania rzeczywistości, a
  • Odpowiedz
@jakis_chyba_chlystek: W jaki sposób można załatwić coś co o--------a rząd? Nie podniosę ręki na rząd swojego kraju, mogę jedynie oddać głos za 2 lata i tak jak zawsze nie głosować na PiS ale jak widać to za mało. Należy więc otwarcie głosić prawdę, bo to jedyna dopuszczalna forma nacisku i wyrażenia opinii.
  • Odpowiedz
@kaniagrajkaniagraj: Troche tak. Powiem Ci, że możesz na reedita wrzucać wszelkie inne gówna pochodzace z Polski - jak streamer bije matke (Polacy zero szacunku dla rodziców)
- jak żule wypijaja duszkiem pól litra (Polacy to pijaki same)
- jak zabójcy, złodzieje są zwalniani z wiezien (Polaki wszyscy skorumpowani)
- itp itp

Tylko zadaj sobie pytanie po co?
  • Odpowiedz