Wpis z mikrobloga

ostrzegam przed https://electrocenter.net/ dzisiaj szukałem pomysłu na prezent w internecie i wpadłem na ich stronę, wszystko w zaskakująco niskich cenach (co już wzbudziło moje podejrzenie), zdecydowałem się zamówić produkt za pobraniem i tutaj własnie już upewniłem się co do ich niecnych zamiarów, otóż wysyłka z przedpłatą jest darmowa natomiast koszt dostawy w przypadku płatności przy odbiorze wynosi 150 zł !!!
  • 1335
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rysior: Tak, z PKO były automatyczne zwroty z powodu zablokowanego konta. A ja miałem "wysłane" w zamówieniach nieopłaconych. Może używali tego konta PKO do zakupu dużej ilości bitcoinów, a banki w takich przypadkach mogą wypowiedzieć umowę.
  • Odpowiedz
tpay.com, który pośredniczył w wielu transakcjach szczyci się wysoką jakością usług i dokładaniem wyjątkowej staranności w celu weryfikacji firm, z którymi współpracuje. Ta "wysoka staranność" zaowocowała współpracą z oszustem i pośredniczeniu w wielu z naszych transakcji z oszustem. Jedyne, co tpay oferuje, to porada, że można sprawę zgłosić na policję, a oni na wniosek organów ścigania udostępnią informację na temat electrocenter.
Oto email:

Szanowni Państwo,

Weryfikacją Sprzedawców zajmuje się nasz Dział Bezpieczeństwa.
  • Odpowiedz
Dalam się nabrać jak dziecko. Zadziwił mnie tak wysoki koszt przesyłki za pobraniem, zdziwilo mnie ze wszystkie wiadomości od oszusta lokują się jako spam, dziwilo mnie czemu w mailach nie ma adresu, telefonu itp. Na ale co - CenaCzyniCuda. Pluje sobie w twarz za ta lekkomyślność. Zlozylam zawiadomienie na policji, troszkę zesmy się posmiali z mojej naiwności. Czy mamy szanse na odzyskanie pieniędzy? Może 1%. Masakra... Co ciekawe kilka lat temu jak
  • Odpowiedz
@mariolka1202: To jest sposób, bo Policja nie bardzo garnie się do roboty, ale jeśli będzie to nagłośnione, to będą pod presją społeczną i zaczną coś robić, żeby nie było że nic nie potrafią.
  • Odpowiedz
Ciekawi mnie to ze przed dokonaniem zakupu 29\06 szukalam opini i dziwnym trafem na opineo bylo tylko cos typu - czekalem kilka dni ale towar doszedl, polecam itp. Alzheimera nie mam i dobrze to pamietam, wiec zadaje sobie pytanie czy czasem opineo nie mialo w tym udzialu? Czemu nikt wczesniej nie wystawial negatywnej opinii, czy moze dlaczego nie zatweierdzil jej administrator?
  • Odpowiedz
@wysylacz: zachecam do wykonania telefonu. Pani byla bardzo mila i nie żądała zadnych danych osobowych. Zapewne beda kontaktowac sie telefonicznie. Jedynie pytano nas o nazwe firmy, kwote ktora wplacilismi, czy jestesmy jedynymi os poszkodowanymi itp.
  • Odpowiedz
@mariolka1202: Ja wystawiłem negatywa na opineo.pl, ale opineo działa tak, że takie komentarze się nie pokazują od razu, a sprzedający może zablokować wpis bez żadnego dowodu (i pozytywny i negatywny). Wystawiłem negatywa 21 czerwca, oszust 22 czerwca zareklamował moją opinie, a wpis pojawił się dopiero 29 czerwca z datą... 29 czerwca.
  • Odpowiedz