ostrzegam przed https://electrocenter.net/ dzisiaj szukałem pomysłu na prezent w internecie i wpadłem na ich stronę, wszystko w zaskakująco niskich cenach (co już wzbudziło moje podejrzenie), zdecydowałem się zamówić produkt za pobraniem i tutaj własnie już upewniłem się co do ich niecnych zamiarów, otóż wysyłka z przedpłatą jest darmowa natomiast koszt dostawy w przypadku płatności przy odbiorze wynosi 150 zł !!!
@maggie22: to prawda, ale sytuacja sie zmienia kiedy zlozymy donos na policji. Chociaz przy tylu poszkodowanych bedziemy pewnie czekac do wyroku :( o ile taki zapadnie, nie wiadomo czy zlapia sprawcow.
Mysle ze to nie pierwszy i nie ostatni przekret tej osoby (czy grupy) wpiszcie electrocenter sklep w google (tak od 2 str) to zobaczycie ze gosciu sporo kasy zainwestowal, bo oglasza sie na kazdej mozliwej stronie. Musial juz wczesniej zarobic na innym oszustwie.
Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów podejmuje działania w przypadku naruszenia zbiorowych interesów konsumentów natomiast w sprawach indywidualnych bezpłatną pomoc prawną konsumenci mogą uzyskać m. in. u miejskich lub powiatowych rzeczników konsumentów.
W sprawie praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów - UOKiK - ddk@uokik.gov.pl
Wszystko co wiecie przekazujcie policji!!! coś robią, miałem tel... wieżę, że jak nie znajdą ich dzisiaj, to kiedyś popełnią błąd i połączy się to z nami. Nie zastanawiajcie się czy zgłosić, czy nie? niech każdy idzie
Mi tez policjant powiedział, ze skoro w Gdańsku była "siedziba firmy", to pewnie tam wszystkie zgłoszenia zostaną przekierowane. Był zaskoczony, ze posługiwali się stacjonarnym numerem telefonu, a nie prepaidem. Generalnie po zapoznaniu się z tematem stwierdził, ze raczej nie byli to fachowcy wysokiej klasy.
Ja też zeznałem, że policja z Łodzi kontaktowała sie z ludzmi z tego forum, więc będą próbowali to z tym polaczyć. Co kolwiek sie bedzie dzialo. Ważne, żeby organy ścigania zajmowały się tą sprawą. My ich na forum nie złapiemy. Dlatego cały czas i konsekwentnie namawiam Wszystkich aby zgłaszali sprawę na policji.
Czy wysyłał ktoś inf. do portali typu Onet, Interia, WP lub do gazet np. Wyborczej itp? Przydałoby się to zrobić, lista jest już całkiem obszerna, jutro pewnie dobijemy do 200 osób, wiec może podjęli by temat.
@otto69: Ja pisałam do wyborczej. Bez odzewu. Może gdyby znaleźć jakąś dramatyczną historię o utracie ostatnich środków do życia to Uwaga tvn by się zainteresowała ;)
Ach i na jednym z forum wyświewają się z nas, że po co ta lista, że to służy tylko ściagnięciu maili do spamu, więc może zakryjemy te maile ?? A udostępnimy pełna listę po zakończeniu spisu?
Najprościej:
1. Wypełniając formularz: http://goo.gl/forms/h3klYGlwGEMKSBZZ2
lub
W sprawie praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów - UOKiK - ddk@uokik.gov.pl