Wpis z mikrobloga

ostrzegam przed https://electrocenter.net/ dzisiaj szukałem pomysłu na prezent w internecie i wpadłem na ich stronę, wszystko w zaskakująco niskich cenach (co już wzbudziło moje podejrzenie), zdecydowałem się zamówić produkt za pobraniem i tutaj własnie już upewniłem się co do ich niecnych zamiarów, otóż wysyłka z przedpłatą jest darmowa natomiast koszt dostawy w przypadku płatności przy odbiorze wynosi 150 zł !!!
  • 1335
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kasia--: Strony nie ma, bo oszust sam ją wyłączył, ale ma dostęp do haseł, jakie tam wpisaliśmy. Jeśli podałaś swój mail i hasło, które są wspólne dla np. allegro, e-maila lub facebooka, to przepis na kradzież innych kont już gotowy.
  • Odpowiedz
@kasia--: jeżeli do utworzenia konta i logowania w sklepie electrocenter użyłaś takiego samego hasła jak masz np. do bankowego konta internetowego, swoich skrzynek pocztowych itp., to dobrze byłoby żebyś je teraz sobie zmieniła
  • Odpowiedz
Otto69. Mimo ze jesyem ze śląska dodslem swoje zgłoszenie na stronie policji z Wrocławia. Czyli na podanym linku przez Ciebie
  • Odpowiedz
zeby do CBŚ zgłosić to co trzeba zrobić ? mimo iż ja mieszkam w woj. wielkopolskim w ostrowie wlkp to czy moge to zgłosić telefonicznie i czy to za to płaci w CBŚ ? no a co mówicie na detektywów wziąść ?
  • Odpowiedz
@Firn: Trochę namieszałam ( nie jestem zbyt "mocna" w obsłudze komputera) ale w końcu chyba prawidłowo wpisałam się na listę poszkodowanych.
  • Odpowiedz
@tomasz-k6: Raczej sprawcy, bo to było przynajmniej kilka osób. Komuś udało się rozmawiać telefonicznie z tą "Panią Moniką"? Ktoś może ma nagranie telefoniczne rozmowy? (tylko bez szczegółów :))
  • Odpowiedz
Jedna rzecz mnie zastanawia. Czy już tak mało ludzi się wpisuje, czy ktoś wciska na wszystkich komentarzach "Resolved" kiedy mnie nie ma?
  • Odpowiedz