ostrzegam przed https://electrocenter.net/ dzisiaj szukałem pomysłu na prezent w internecie i wpadłem na ich stronę, wszystko w zaskakująco niskich cenach (co już wzbudziło moje podejrzenie), zdecydowałem się zamówić produkt za pobraniem i tutaj własnie już upewniłem się co do ich niecnych zamiarów, otóż wysyłka z przedpłatą jest darmowa natomiast koszt dostawy w przypadku płatności przy odbiorze wynosi 150 zł !!!
@mis_rys: Geniuszami oszustw to nie są. Wiadomo, że jak ktoś nawet przeoczy na stronie koszt dostawy za pobraniem, to skapnie się jak kurier/listonosz zaśpiewa 150 zł więcej i nie przyjmie paczki.( ͡°͜ʖ͡°)
@pernik: @mis_rys: albo naciągacze, którzy chcą odstraszyć chętnych kupujących za pobraniem. Nieraz się spotkałem z takim mykiem, ceny dochodzą do 400PLN za przesyłkę pobraniową ( ͡°͜ʖ͡°)
@mis_rys: @pernik: działalność ma dwa tygodnie, adres to jakiś spożywczak w kamienicy, podejrzane ceny, podejrzane koszty dostawy, ja bym nie ryzykował.
@Prince_Prospero: @gappaz: okolica jak okolica. Nie bronię ewentualnego oszusta, ale nie chcę być zbyt pochopny w osądzaniu innych. Każdy od czegoś zaczynał, stronę można odpicować za kilka stówek u studenta a towar trzymać w blaszanym garażu. Po prostu najlepiej narazie się wstrzymać z zakupami i poobserwować sklep trochę.
Kupiłam w tym sklepie 2 tygodnie temu aparat Canona za lekko ponad 2k, co prawda też miałam problemy z dodzwonieniem sie (przynajmniej na maile odpisywali) ale po 8 dniach aparat doszedł. Obsługa może nie jest pierwsza klasa, ale oszustami też nie ma co ich nazywać.
@mis_rys: Drodzy. Uznajcie mnie za kamikadze ale zaryzykowałam i zamówiłam. Czekam na towar jak wszystko będzie ok to napisze jeśli nie to tym bardziej napisze. Słuchajcie grzech było nie spróbować jeśli pomimo 150 zł dopłaty mogę mieć sprzęt taniej niż w sieciówkach o 1000 zł. sprawdźcie: http://www.opineo.pl/opinie/electrocenter-net sklep powstał 2016-05-30.
@Firn W jaki sposób chcesz dochodzić swoich pieniędzy? Zamówiłem 7 dni temu z przedpłatą. I widzę, że to wałek. Byłem na policji, ale nie chcą nic robić, bo nie che im się pracować i "sprawami cywilnymi się nie zajmują". Policja daje przyzwolenie na takie coś. Nawet komendant odesłał mnie w kwitkiem, tj, nawet bez kwitka. Kartą nie dało się zapłacić, więc chargeback odpada. tpay.com umywa ręce (nie polecam tpay'a) Gdybym zapłacił
Na razie z prawnikiem rozmawiam. Jeszcze nie ustaliliśmy szczegółów ale prawdopodobnie droga cywilna. Udokumentuj co masz: dowód płatności, zamówienia itd. Porób też screenshoty strony i regulaminów/polityki prywatności abyśmy mieli je z kilku źródeł. Prawnik już stwierdził że w regulaminie tego serwisu jest kilka klauzul zakazanych. Więcej osób pozywających to większa moc :)
Również będę relacjonował. Niestety jako drobniejszy zakup - zegarek za 125 zł. nie przeszło mi przez myśl, aby sprawdzać wiarygodność sklepu. Dokonana przedpłata z tpay.com W niedziele wykonany przelew...po upomnieniu tpay w poniedziałek zaksięgowali co było równoznaczne z faktem iż tego samego dnia na koncie w sklepie Electrocenter stan zamówienia zmienił się z "w oczekiwaniu na płatność Tpay.com" na "płatność zaakceptowana. Dziś ze względu na brak zmiany statusu na wysyłkę skontaktowałem się przez
Kupiłem słuchawki w piątek i zapłaciłem przelewem-słabo!!!! Do tej pory słuchawek nie ma, nie odpowiada na telefony. Znalazłem dwa adresy tego sklepu: Traugutta 12 i Hallera 55. Byłem tam dziś i tam nic nie ma, a mieszkańcy mówili, że nigdy nic takiego tam nie było. Mam zamiar pójść jutro na policję. Mam wydruk z konta i jego dane. Zobaczymy. Będę pisał co dalej.... Ludzie co robimy?
Bardziej obstawiałbym błąd w systemie.
fajna okolica ;]
Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Jestem w razie czego gotowy dochodzić swoich pieniędzy.
W CEIDG ta sama osoba ma też inną firmę:
https://prod.ceidg.gov.pl/ceidg/ceidg.public.ui/SearchDetails.aspx?Id=9dd4e463-2628-4e8a-a36f-6bcaa45b72e0
Niezależnie od tego czy się będzie opłacało walczyć czy nie
W niedziele wykonany przelew...po upomnieniu tpay w poniedziałek zaksięgowali co było równoznaczne z faktem iż tego samego dnia na koncie w sklepie Electrocenter stan zamówienia zmienił się z "w oczekiwaniu na płatność Tpay.com" na "płatność zaakceptowana. Dziś ze względu na brak zmiany statusu na wysyłkę skontaktowałem się przez
Ciekawe czy działalność jest zarejestrowana na słupa.
To jest druga firma tego Więczkowskiego.
https://prod.ceidg.gov.pl/ceidg/ceidg.public.ui/SearchDetails.aspx?Id=9dd4e463-2628-4e8a-a36f-6bcaa45b72e0