Wpis z mikrobloga

Minimum 350 zł/h dla lekarza pierwszego kontaktu, wychodzi jakieś 59 tys. minus ryczałt 14% za odpowiednik jednego etatu.

Ale pamiętajcie - oni muszom dobrze zarabiać bo wyjadom!

Nono, mogą wyjechać np. do Niemiec lub Francji, gdzie taki lekarz rodzinny zarobi przy dobrych wiatrach 9-10 tys. euro brutto. Na UoP, z podatkiem dochodowym około 50% xD

#lekarz #lekarski #medycyna #konowalposting #zdrowie #pracbaza #zarobki #programista15k
johann_10 - Minimum 350 zł/h dla lekarza pierwszego kontaktu, wychodzi jakieś 59 tys....

źródło: IMG_4200

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bipolar-: i zobacz Byczq, jak poważnie traktować twój post poniżej, naprawdę bym chciał, a potem patrzę na stawkę powyżej dla lekarza rodzinnego 350 zł/h i dopłaty do pensji rezydenckiej (10k netto z dyżurem) wynoszące od 12 k netto do 20 brutto, nawet do 180 zł na na h (ale uwaga L trzeba do powiatowych miast pojechać a nie TOP5, koszta życia niższe i żyjesz jak lord) już tu link ktoś
  • Odpowiedz
@johann_10: Aha i nie dla lekarza pierwszego kontaktu tylko dla specjalisty medycyny rodzinnej, który dodatkowo realizuje opiekę koordynowaną, przyjmuje dzieci i jest gotów przesiedlić się do największego zadupia w tym kraju i kierować szkoleniem specjalizacyjnym w jednostce

i na zachodzie zarabiają więcej jak coś
  • Odpowiedz
i zobacz Byczq, jak poważnie traktować twój post poniżej, naprawdę bym chciał, a potem patrzę na stawkę powyżej dla lekarza rodzinnego 350 zł/h i dopłaty do pensji prezydenckiej (10k netto z dyżurem) wynoszące od 12 k netto do 20 brutto, już tu link ktoś wrzucał do tej grupy na fb

@Lejkes234: ale stary jeżeli dla ciebie źródłem są randomowe screeny z generatora no to o czym my rozmawiamy? Ja też
Bipolar- - > i zobacz Byczq, jak poważnie traktować twój post poniżej, naprawdę bym c...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Bipolar-: i w tej samej grupie komentarzy ktoś pisze ze w Busku Zdroju przebija ofertę na 400 zł/h i autor prosi o kontakt. Ponadto no jest grupa na fb dla lekarzy POZ gdzie zamieszcza sie oferty o pracę bądź szuka pracy, to jaki tu trolli g, normalna praktyka na lekarskim stomie czy weterynarii, tak sporo osób znajduje pracę.
  • Odpowiedz
@Lejkes234: AKTUALNIE realne stawki to są 120zł/h w dużych miastach i max do 200zł gdzieś na najgorszym zadupiu. A perspektywy są takie że w ciągu 5-10 lat zjadą poniżej 100zł na 100% - po prostu nie ma możliwości, żeby nie zjechały przy takim napływie lekarzy jak teraz. Weź pod uwage, że idąc do takiego POZu kompletnie hamujesz swój rozwój i za 5-10 lat obudzisz się z ręką w nocniku i
  • Odpowiedz
@Bipolar-: a jakie specki są bezpieczne? Gdzie się nie obrócisz będziesz miał po full rezydentów którzy przepoczwarza się w specjalistów za jakiś czas. Dwa to będzie walka o listę aktywna pacjentów bo zaczną umierać a nie będzie zbyt dużo nowych. I wtedy będzie konsolidacja POZ. A w szpitalu patrzą na każdą złotówkę więc nie zatrudnia nikogo ponad wymiar
  • Odpowiedz
@Bipolar-: Ale dosłownie tak jest
Wiem, że dowód anegdotyczny, więc c---a wart, ale mam znajomą świeżo po studiach, pracuje w ośrodku zdrowia, w gminie wiejskiej
Ma 400 zł na godzinę xD
Rozumiem, że na studia ciężko się dostać, jeszcze ciężej się na nich utrzymać, bo nauki jest ogrom, a praca jest wymagająca umysłowo, często bardzo obciążająca psychicznie i fizycznie zresztą też, bo człowiek ma styczność z różnymi choróbskami
Ale 400
  • Odpowiedz
@Niuska: Tak 400zł na godzine. Na pewno. A mi nikt 170zł nie chce dać + jedyne oferty jakie spływają to dorywcze 50km od dużego miasta. Nie mam ochoty w tygodniu jeździć do pięciu różnych miejsc pracy. Co to za życie?
  • Odpowiedz
  • 36
Tak jak się spodziewałem - piękny gatekeeping w wykonaniu przedstawicieli branży. Wyparcie, oskarżanie że to baitowy post, zakłamywanie rzeczywistości xD
  • Odpowiedz