Wpis z mikrobloga

✨️ Trudne rozstanie i poczucie straty: jak odnaleźć się po zakończeniu związku
#zwiazki #logikarozowychpaskow #zalesie
Mam 27 lat i do niedawna byłem szczęśliwym człowiekiem. 3 miesiące po cudownych zaręczynach we Włoszech, moja narzeczona uznała jednak, że to nie to i że wizja małżeństwa ją przeraża. Szczerze mówiąc to jestem całkowicie zdruzgotany i nie wyobrażam sobie życia bez niej. Szczególnie, że serio byliśmy bardzo szczęśliwi i nie było żadnych przesłanek, że coś jest nie tak, było po prostu idealnie. I nie, nie ma bolca na boku.

Tak na prawdę mam wrażenie, że całkowicie przegrałem życie, bo w wieku 27 lat wyląduje w jakimś pokoju w wynajmowanym mieszkaniu ze studenciakami zapewne (nie stać mnie na wynajem mieszkania samemu w stolicy), mam przeciętną pracę (6,5-7k na ręke po zliczeniu wszystkich bonusów) i brak większych oszczędnosci (bo wszystko szło na zycie + podróże,randki, rzeczy do mieszkania itp itd.), tytuł magistra niby jest ale co z tego jak branża niskodochodowa w Polsce, mam raptem 3 kolegów, z którymi zbyt często nie mam jak się widzieć przez wzgląd na to, że każdy z nich już załozył/zamierza zakładać rodzinę i nie mieszkają w tym samym mieście. Do tego nie mam prawka (próbowałem kilka lat temu, ale po 6 niezdanych egzaminach uznałem, że to nie dla mnie i odpuściłem) - narzeczona nie miała z tym problemu, ale wiadomo jak większość kobiet na to patrzy. Nie wiem na prawdę co mam ze sobą zrobić, czuje że straciłem najważniejszy element mojego życia i po prostu jestem totalnie nieszczęśliwy.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: wiem że z d--y info ale da się zdawać prawo jazdy na automatycznej skrzyni biegów co mega ułatwia to. Sama nie zdałam 4 razy na manualnej skrzyni biegów a za pierwszym razem na automacie. Fakt że wtedy nie można prowadzić samochodu z manualną skrzynią biegów ale zdanie prawa jazdy może dać Ci jakieś poczucie jakiegoś mniejszego zwycięstwa w obecnej sytuacji
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: panie masz najlepszy wiek! Teraz wyrywasz 18+ czy 30+ a teraz są najlepsze czasy na dymanie, laski same się kleją. Do tego masz czas na jakieś hobby czy imprezy kiedy chcesz i jak chcesz. "Musisz wiedziec" "ciag dalszy nastąpi"
  • Odpowiedz
3 miesiące po cudownych zaręczynach we Włoszech, moja narzeczona uznała jednak, że to nie to i że wizja małżeństwa ją przeraża

Aha

I nie, nie ma bolca na boku.

aha,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: rozstanie działa na zasadzie żałoby tylko trochę gorzej bo ta osoba żyje. Będzie Ci ciężko przez jakiś czas. Będziesz przez najbliższy czas zdruzgotany ale jak już swoje wypłaczesz to zainwestuj ten czas w siebie. Zbuduj dobrą relacje z samym sobą, żeby druga osoba była tylko miłym dodatkiem do życia a nie gwarantem jego szczęścia.
  • Odpowiedz
nie wyobrażam sobie życia bez niej

Tak na prawdę mam wrażenie, że całkowicie przegrałem życie

mam raptem 3 kolegów,

Do tego nie mam prawka

Nie wiem na prawdę co mam ze sobą zrobić

@mirko_anonim: ją nie przeraziła wizja małżeństwa, tylko wizja małżeństwa na jej obecnym etapie życia z samcem beta. brutalne, ale prawdziwe.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Przeczytaj sobie to co napisał @czescmampytanie - masz beciakowy, podnóżkowy mindset, nie masz ciekawego życia towarzyskiego, nie jesteś zaradny życiowo ani nawet nie masz planów żeby to jakoś zmienić. Po takiej prezentacji wiadomo, że kobieta przed 30 spróbuje jeszcze swojego szczęścia na rynku w poszukaniu lepszego chłopa.
  • Odpowiedz
@CloudSpanner: dokładnie, jakby był przystojny to jescze by liczyła, że go zmieni. Jak typ jest zwykłym normikiem z wyglądu plus cała reszta też przeciętna to wyliczyła, że takiego jak on to z palcem w nosie znajdzie i za 15 lat to wolała spróbować szans na rynku
  • Odpowiedz