Wpis z mikrobloga

#pracait #programowanie #programista15k #matura #studia #studbaza #praca #pracbaza #gospodarka #tlustekotyit #matematyka #finanse #prawdopodobienstwo #statystyka #rozwojosobisty

Nie wierzcie tłustym kotom na tagu, które straszą was, że rynek IT upadł. Nigdy nie było tak wiele miejsc pracy w IT co obecnie, a zapotrzebowanie będzie tylko rosnąć. Te wszystkie blackpillmonstery, ly000, ksiegidusz, someONE to grubasy co koszą po 50k na full-remote i nie chcą, żeby to się zmieniło, więc robią wszystko, żeby zniechęcać potencjalną konkurencje.

Do młodych: IT nadal najlepszym i najbezpieczniejszym wyborem kariery, IT to przyszłość. Jakbym teraz był w liceum, to tylko IT. Uczcie się matematyki, programowania, statystyki, prawdopodobieństwa i angielskiego, a podziękujecie mi za 10 lat

źródło grafiki: https://www.businessinsider.com/ai-isnt-killing-software-coding-jobs-booming-trueup-2026-4?IR=T
Bipolar- - #pracait #programowanie #programista15k #matura #studia #studbaza #praca #...

źródło: image

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bipolar-: Nikt nie nagania, po prostu ludzie chcą dobrze zarabiać i idą na studia, które oferują im takie możliwości. Jak ja studiowałem, to wszyscy mówili o informatyce, a lekarze zarabiali grosze (przynajmniej tak słyszałem). Z 300 osób na roku po pierwszym półroczu zostało tylko 100 - odsiało całkowicie wszystkich Oskarków i kobiety. Ostatecznie studia skończyło 60 osób. Z kierunkiem lekarskim będzie tak samo: zaczną odsiewać, a przyjmują tylko po to,
  • Odpowiedz