Aktywne Wpisy

baemaj +139
mpetrumnigrum +68
#jakumierasiewlesie
Pilarka jest to dość niebezpieczne urządzenie, które bardzo łatwo i szybko tnie wszelkie materiały bardziej miękkie niż stał, z tego powodu nie można podczas pracy pilarza zbliżać się do niego bliżej niż na 2m. Dla ochrony własnej operator pilarki musi mieć specjalne buty z metalowym noskiem i płytkami zabezpieczającymi resztę nogi oraz specjalne spodnie w których po przecięciu wierzchniej warstwy włókna wkręcą się w łańcuch i zatrzymają pilarkę.
Prędzej czy
Pilarka jest to dość niebezpieczne urządzenie, które bardzo łatwo i szybko tnie wszelkie materiały bardziej miękkie niż stał, z tego powodu nie można podczas pracy pilarza zbliżać się do niego bliżej niż na 2m. Dla ochrony własnej operator pilarki musi mieć specjalne buty z metalowym noskiem i płytkami zabezpieczającymi resztę nogi oraz specjalne spodnie w których po przecięciu wierzchniej warstwy włókna wkręcą się w łańcuch i zatrzymają pilarkę.
Prędzej czy
źródło: 1000007381
Pobierz

Kupuję napój. W jego cenę zawsze wliczony był i jest koszt opakowania – puszka czy butelka staje się moją własnością. Co więcej, ceny produktów podlegających pod system w momencie jego wprowadzenia wcale nie zostały obniżone o te 50 gr! Skoro to moja własność, to mogę ją wyrzucić, oddać na złom albo pociąć na filament do drukarki 3D. Moja sprawa.
Ale nie. Teraz państwo każe mi płacić dodatkową kaucję za moje własne opakowanie. A potem robią wielką łaskę, że oddadzą mi moje własne pieniądze, pod warunkiem, że oddam im butelkę, za którą przecież też wcześniej zapłaciłem w cenie produktu.
Przy zwrocie w automacie powinniśmy dostawać kaucję + zwrot kosztów samego opakowania. Inaczej to zwykła kradzież ヽ( ͠°෴ °)ノ
#zalesie #gospodarka #ekonomia #systemkaucyjny #polska #oszukujo #przemyslenia #druk3d
źródło: image
PobierzKup push aira albo zwykły syfon i sraj na te mafię
@Maly_Jasio: a obsrane i dziurawe gacie mam zawieźć na PSZOK, ja tam w--------m wszystko do zmieszanych i fajrant.
Gdybyśmy tylko wcześniej mieli jakieś takie specjalne pojemniki na takie odpady. :/
@WolnyBLN: W Gliwicach są fioletowe kontenery pod wiatami na osiedlach, a w zabudowach jedno i wielorodzinnych są fioletowe worki. Tak to powinno funkcjonować w całej Polsce, a dopiero teraz przeczytałem, że to nie jest powszechne rozwiązanie XD
@niecodziennyszczon: czyli teraz opłata za wywóz śmieci będzie niższa?
@whenever-whatever-wherever: Ostatni rok żyłeś pod kamieniem?
@Krupier: Gdybysmy tylko byli w stanie zmusić ludzi wrzucania ich tam zamiast wywalać do zmieszanych albo w krzaki ¯\(ツ)/¯
W krzaki wyrzucanie to był promil, a wrzucanie do zmieszanych rozumiem - ludzie dostają ciągle podwyżki pomimo zabawy w segregację więc w pewnym momencie mają dość odwalania za kogoś jego roboty.