Wpis z mikrobloga

✨️ Jak przygotować zdrowe posiłki do pracy?
Od jakiegoś czasu bardzo zaniedbuję swoją dietę. Nie zawsze mam czas ugotować obiad i czesto w drodze do pracy kupuje śmieciowe zarcie (gotowe krokiety, pierogi, kabanosy i kajzerki, itp.) pelne tluszczu i soli, za to bez warzyw i witamin. W domu odzywiam sie w miare spoko (warzywa, owoce, musli wlasnej roboty, nabiał, kanapki z ciemnym pieczywem, itp.). Problem mam tylko z jedzeniem do pracy. Pomozcie ogarnać jakies proste, latwe do zrobienia i pozywne dania obiadowe, ktore da sie spakowac w pojemnik i zjesc w pracy. Mam tam lodowke, mikrofale, czajnik, opiekacz... Generalnie spoko zaplecze. Tylko brak pomyslu na wykorzystanie go.
#jedzenie #gotowanie #odzywianie #dieta #gotujzwykopem #jedzzwykopem

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W domu odzywiam sie w miare spoko (warzywa, owoce, musli wlasnej roboty, nabiał, kanapki z ciemnym pieczywem, itp.)

@mirko_anonim: ale jaki jest problem przygotować i spakować te posiłki do pracy?
Albo zabrać półprodukty i w kuchni w robocie poskładać w całość? Bo chyba nie do końca rozumiem Twoje problemy skoro w domu możesz wszystko ładnie ogarnąć
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Też wiele lat miałem taki problem i w końcu przestałem jeść.
Mój pierwszy posiłek to obiad w domu o 16:00.
Nie twierdzę, że to zdrowe dla każdego ale mnie akurat służy taki przerywany post.
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim: Moje ulubione to ryż z warzywami. Kupujesz mrożone warzywa w biedrze (ja biore te z ziemniakiem 750g) robisz w piekarniku. Do tego ryż. Mam też buteleczki z sostem sojowym takie z restauracji co na wynos dają. Jeśli brakuje Ci białka to możesz jeszcze dosmażyc do tego kurczaka.
  • Odpowiedz
@aa-aa: Ze 3 lata. Gdy jadłem w domu śniadanie to za 2 godziny mi się włączało ssanie i jeśli nie miałem nic do jedzenia to biegałem do automatu z przekąskami. Za to dużo piję niesłodzonego, głównie yerby.
  • Odpowiedz
  • 0
@kanidz:
No to czekaj masz jeden posiłek dziennie czy dwa czy po prostu po południu sobie wracasz i jesz nadrabiasz resztę bez diety tylko robisz to w taki sposób
  • Odpowiedz
  • 0
@kanidz:
A autofagia się odpala masz jeszcze jakieś korzyści z tego czy w ogóle masz czy w ogóle czułeś coś takiego i od jak dawna ten sposób odżywiania praktykujesz
  • Odpowiedz
@aa-aa: U mnie to naturalnie wyszło, z wygody i lenistwa bo nie muszę się martwić o jedzenie w pracy oraz tracić na nie czasu.
Plus, że przestało przybywać na wadze. Innych korzyści nie zauważyłem.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
precyzyjny-nomada-62: Zrobić to co w domu, wrzucić w pojemnik, odgrzać w pracy. Polecam mieć zawsze w lodówce zrobionego kurczaka z piekarnika - krojenie 1,5 kg, marynata i wrzucenie do brytfanki zajmuje max. 10 minut, ugotowanie 1 kg węglowodanów to kwestia wrzucenia do garnka, zalania wrzątkiem, włączenia palnika i zdjęcia tego za parę minut - dzieje się to w czasie przygotowywania kurczaka. Warzywa jak jesteś leniem patentowanym jak ja to możesz kupić
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
rozważna-analityczka-20: @aa-aa ja jadam w ten sposób co @kanidz, bo:
-w oknie żywieniowym zdążę przyjąć mniej kalorii, a poczuję się syta,
-wolę jeść solidne porcje rzadziej niż małe porcje kilka razy dziennie.
Może to kwestia skoków cukru, ale jak zacznę jeść od rana to trudniej mi przestać. Z kolei jestem w stanie przemęczyć się do 17 i wtedy sobie zjeść (właściwie to po jakimś czasie przestaje to być trudne, a staje
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim:
To znaczy dla mnie to nie jest żadna czarna magia bo ja to robiłem w tamtym roku i to się sprawdza tak długo jak nie uprawiasz żadnych sportów siłowych, tak długo jak masz zapas tłuszczu który możesz wykorzystywać W tym celu tak długo na tym pojedziesz i będą jeszcze efekty euforyczne ja pamiętam że w tamtym roku tak miałem ale jak już doszło do ściany z tłuszczem miałem 6
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zaradna-sprzymierzeńczka-89: @aa-aa A nie jest to po prostu kwestia tego, że w ten sposób dostarczałeś za mało kcal? Choć fakt, że u sportowców ten system może się nie sprawdzić (aczkolwiek znam i takich, którzy stosują okno żywieniowe w najbardziej restrykcyjnym wariancie, ale dbają o to, żeby kalorie się zgadzały).

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mirko_anonim: przecież to właśnie napisałem.
Tak długo jak masz królowo paliwo czyli tkankę tłuszczową tak długo pojedziesz, kończy się paliwo a redukcja trwa dalej to organizm ci wyłącza pierwsze libido, włączają się różne lęki unikasz sytuacji społecznych i tak dalej i tak dalej to wszystko można sobie przeczytać
  • Odpowiedz