W sumie kiedyś zrobiłem challenge, aby podejść do 100 randomów osób na ulicy - powiem wam tak po tym doświadczeniu, przestałem być w ogóle ciekawy świata ani też ludzi, oczekiwania nie przeżyły spotkania z rzeczywistością i w przeciwieństwie do redpillaków zaakceptowałem wnioski. z tej 100 osób to 70 osób chciało zamienić kilka słów, a 30% powiedziała z miejsca, że nie. Prowadziłem rozmowę, ludzie są bierni. Poza tym ich życie jest rutynowe zarówno ich historię, jak i zachowania. Kalka kalki ( ͡°͜ʖ͡°)ノ⌐■-■
Nie ma nic ciekawego w ludzkich historiach ani w nich samych. Szkoda tracić czasu.
Kiedy jedna małpa chciała wejść wyżej, wszyscy dostawali zimnym prysznicem. Teraz wody już nie ma ale jak tylko ktoś próbuje chwycić choćby jeden szczebel (wyjść poza schemat), to reszta stada od razu szuka sposobu, jak go sprowadzić na dół i spacyfikować. Jesteście wytresowani do ściągania w dół, nawet nie wiedząc dlaczego
@Quashtan: ale tu nawet nie potrzeba warunkowania jak z tymi małpami. POlewanie wodą jest sztuczne, inicjowane automatycznie, poza tym poruszanie
@Quashtan: też kiedyś robiłem ten challenge miałem wtedy 15 lat i mega tremę, ale po wszystkim czułem euforię, że się odważyłem i przełamałem. To, że ludzie ogólnie są nieciekawi i nie umieją konwersować to już wiedziałem wcześniej, dlatego mnie to nie ruszyło.
@Quashtan: a jakie przykładowe pytania zadawałeś nadając (jak twierdzisz) ton rozmowie? o sprawy życiowe? i na podstawie czegoś w stylu 'gdzie pracujesz, jak ci minął weekend, jakie lubisz filmy' uznałeś, że jesteś wyjątkowy? czy inne pytania?
@serio_serio: to było kompletnie normalne pytanie, a nawet to zignorował zmieniając temat na to, że on jest oświecony.
@Quashtan: jakby jakiś typ do mnie podbił bez powodu na ulicy to stwierdziłbym, że to jakiś scam poza tym jak jestem na mieście to zwykle idę gdzieś w konkretnym celu i się spieszę, więc nie mam czasu na jakieś gadanie o dupie marynie
@Quashtan: Śmiem się nie zgodzić. Wśród morza NPCów są też i ludzie. Ja robię to tak, jak zaczynam z kimś rozmowę to testuję jak zareaguje na temat nr 1 (spontanicznie coś podsuwam), temat nr 2 jest już poglębieniem, jeśłi nadal reakcja jest pozytywna idę głębiej i temat nr 3 z reguły otwiera mi już człowieka. Jeśłi sprawa umiera na poziomie nr 1 wycofuję swoje konie bo szkoda mi kawalerii ;)
z tej 100 osób to 70 osób chciało zamienić kilka słów, a 30% powiedziała z miejsca, że nie. Prowadziłem rozmowę, ludzie są bierni. Poza tym ich życie jest rutynowe zarówno ich historię, jak i zachowania. Kalka kalki ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
Nie ma nic ciekawego w ludzkich historiach ani w nich samych. Szkoda tracić czasu.
#blackpill #redpill
@Quashtan: ale tu nawet nie potrzeba warunkowania jak z tymi małpami. POlewanie wodą jest sztuczne, inicjowane automatycznie, poza tym poruszanie
źródło: en-01549162-2085
Pobierz@serio_serio: to było kompletnie normalne pytanie, a nawet to zignorował zmieniając temat na to, że on jest oświecony.
poza tym jak jestem na mieście to zwykle idę gdzieś w konkretnym celu i się spieszę, więc nie mam czasu na jakieś gadanie o dupie marynie
Odłóż na chwilę ego i rozważ możliwość, że nie chcieli rozmawiać z Tobą konkretnie, a z innym randomem, który by fajniej zagadał chętnie by pogadali.
Ja robię to tak, jak zaczynam z kimś rozmowę to testuję jak zareaguje na temat nr 1 (spontanicznie coś podsuwam), temat nr 2 jest już poglębieniem, jeśłi nadal reakcja jest pozytywna idę głębiej i temat nr 3 z reguły otwiera mi już człowieka. Jeśłi sprawa umiera na poziomie nr 1 wycofuję swoje konie bo szkoda mi kawalerii ;)