Wpis z mikrobloga

@hpiotrekh:
Będą, na razie babole są mocno widoczne tak jak AI slop od coca-cooli (nie, to nie literówka, a przy najmniej u mnie, bo tego babola rzeczywiście coca-cola wypuściła). Ale to kwestia czasu aż błędów będzie mniej, a sam slop będzie powszechny. 90% ludzi w końcu zacznie to akceptować ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Aramil - @hpiotrekh: 
Będą, na razie babole są mocno widoczne tak jak AI slop od coca...

źródło: 1000012891

Pobierz
  • Odpowiedz
@Aramil tyle że reklamę "musisz" oglądać.
Jak pójdzie w świat że ktoś wydał film z takimi babolami, to wątpię że osiągnie sukces.
Chodzi mi o dłuższą perspektywę.
Na początku piosenki AI były ciekawostka dla mnie. Teraz tego gówna nawet nie włączam bo brzmi tak samo, nawet jak inaczej xD

Z filmami pewnie będzie
  • Odpowiedz
  • 6
@niebieskatrytytka: 1.Filmy generowano przez AI wyglądają bardzo podobnie do klasycznych, ale są pod względem fabuły odtwórcze i generyczne. 2.Korporacje by stworzyć te modele AI pobierają dzieła twórców bez ich zgody i opłaty by nauczyć te modele i na tym zarabiać. 3.Spowoduje to zwolnienia dużej grupy osób które do tej pory animowały. 4.Posiadanie przez korporacje niezależnych od twórców narzędzi do tworzenia filmów bez nich daję jeszcze większą władzę korporacją i jeszcze
  • Odpowiedz
@adam-kminek: SZTUKA XD K---a, przecież to g---o, które teraz pojawia się w kinach, to jest bardziej odtwórcze i schematyczne, niż to co wypluwa AI. Rozwala mnie to ciągłe p---------e o „artystach” i „twórczości”, kiedy scenarzyści, reżyserowie, czy piosenkarze jeden za drugim używają tych samych zabiegów stylistycznych i w ich twórczości nie ma niczego innowacyjnego. Połowa hitów lata to jest remix albo sampel z------y z piosenki, która była hitem lata 2004,
  • Odpowiedz
1.Filmy generowano przez AI wyglądają bardzo podobnie do klasycznych, ale są pod względem fabuły odtwórcze i

@adam-kminek : Czyli takie samo g---o jakie tworzą teraz ludzie?

2.Korporacje by stworzyć te modele AI pobierają dzieła twórców bez ich zgody i opłaty by nauczyć te modele i na tym zarabiać.

@adam-kminek Nie będą pobierać bez ich zgody, bo zapewnie w regulaminie będzie pozycja o tym mówiąca, że założenie konta w serwisie
  • Odpowiedz
przecież nikt nie będzie płacił za oglądanie pelnoprawnych filmów AI robionych przez amatorów xD

a zapewne ludzkie oko będzie w stanie to zauważyć

@hpiotrekh: Typy płacą za rozmowę z AI-przyjaciółką, za wygenerowane fotki. Ludzie na FB płacą za wygenerowane piosenki w darmowej wersji SunoAI, a ty chcesz mi powiedzieć, że nie znajdą się chętni płacący za filmy animowane?
  • Odpowiedz
@adam-kminek będzie tego więcej, na drobne szczegóły mało kto zwróci uwagę. Za kilka lat aktorzy będą nagrywali tylko dialogi, a za kilkanaście zawód aktora przestanie istnieć. Tak samo z grafikami - przebranżowią się na prompterów i będą doglądać czy wszystko wygląda dobrze, jak nie to poprawka promptu.

Zwykły Kowalski nie zauważy różnicy, więc po co wydawać na film 20 milionów jak można zrobić taki sam za 200 tysięcy?
  • Odpowiedz
@login0654: ja nie płacę za ai d--y i nie zapłacę też za film ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Cały czas mam w głowie, że AI nic nie wymyśla, więc wszystko będzie tak samo miałkie.

ci co piszą, ze zawód aktora zginie, to chyba ich wiedza ogranicza się tylko do posadzenia d--y przed TV.
W teatrze też AI zagra?
Ludzie chcący złapać trochę kultury nie będą zainteresowani 'sztuką'
  • Odpowiedz
ja nie płacę za ai d--y i nie zapłacę też za film ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@hpiotrekh: To wiele zmienia; tutaj piszesz o sobie, a w poprzednim komentarzu napisałeś, że „nikt nie zapłaci”.
  • Odpowiedz
1.Filmy generowano przez AI wyglądają bardzo podobnie do klasycznych, ale są pod względem fabuły odtwórcze i generyczne

@adam-kminek: mhm, dobrze że współczesne kino to nie jest klepanie rimejkow i kontynuacji bez pomysłu dopóki seria nie zdechnie całkiem.
  • Odpowiedz