Aktywne Wpisy

Shyvana +16
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu

elo_kebab +8
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

I wcale nie dziwie się później, że istnieje narracja w internecie, że jest jakiś tam "kryzys" skoro ludzie siedzą w takim bagnie, zarobki zazwyczaj przy takim taśmowym crudowaniu kończą się na ok. 18-25k przy senior+. Gdzie jako prawdziwy inżynier można spokojnie wyciągnąć 50+ miesięcznie i mówie tutaj o jednym etacie, nie over-employment.
#programowanie #programista15k #pracbaza #korposwiat #it #pracait
@GooPae: po jakości oprogramowania i serwisach internetowych, śmiem twierdzić że ten poziom, jest niski od lat ¯\(ツ)/¯
Protip dla tych co nadal płaczą, że "w IT to już nie to samo" albo "AI zabiera robotę"
Mój ziomek po podstawówce (nawet zawodówki nie skończył), obecnie CTO w Web3 startupie z Dubaju, który jeszcze nie ma produktu, ale już wyceniany na 300M$. Pracuje 3h dziennie, a do biura (czyli penthouse z widokiem na Palmę Jumeirah) dowozi go prywatny helikopter
@Wiedzmumin: Może i tak, ale tutaj bardziej mi chodzi o podejście ludzi i tendencje w która strone idziemy - kiedyś miałeś 8 inżynierów na 1 crudowca (ale zatrudniali każdego dlatego masz tone syfiastego softu), teraz masz na odwrót
@GooPae: bo na tym zwykle koncentruje się współczesne IT.
Takich ofert praktycznie nie ma. To tak jakbyś nauczycielom angielskiego narzekającym na swoje zarobki powiedział, że mogą spokojnie zostać jakimś elitarnym szkoleniowcem i uczyć prezydentów oraz premierów dobrze przemawiać po angielsku i
No ale inna sprawa że duża czesc ludzi jest rzeczywiscie slaba, glownie ci ktorzy podczas eldorado weszli do branzy po jakichs gównianych bootkampach i kursach.
Tacy ludzie czesto nie maja wiedzy wiekszej niz hindus pracujący za rownowartosc paczki laysow, a wolaja po 20k na reke
@ly000: Dobrze to ująłeś. Od dłuższego czasu czytam Twoje wpisy i często trafiają w punkt.
Programista nieraz msui
- ogarniać biznes w różnych smakach np. od 3 linii wsparcia do bycia zaledwie pionkiem bez kontaktu z klientem, zależnie od firmy
- ogarniać kod w różnych wersjach np. od klepania typu nowy system/speed development na sprinty do j-----a refaktorów i grzebania w legacy z wagonem testów
- działać w różnych stylach dostarczania oprogramowania np. raz jest to twardy development w stylu 2000 z wiadrem dokumentacji, innym razem
potrzebne jest co to potrzebuje biznes, a nie wyimaginowane pro-inzynierskie skille
poziom jest niższy bo coraz więcej ludzi chce mieć życie po pracy, a nie wiecznie się doszkalać czy robić swoje projekty albo commitować do open source po robocie
@ByczekRozplodowy: Po to, że jak ty mówisz o 130 na b2b z 3 miesięcznym kontraktem w pisaniu CRUDA, to ja pracuje bezpośrednio dla różnych projektów w UK za 70-80k miesięcznie i jestem nie do zastąpienia.
@GooPae: po co sie takich piardów uczyć? czy glazurnik uczy się jak wygląda proces chemiczny wyrobu płytek? liczy się to, że umie włączyć kompa i powiedzieć mu co ma robić, a na takie pierdoły to niech zatrudnią jednego autyste co to posprawdza albo się kupi więcej mocy
@GooPae: za takie peanuts to by mi sie kompa rano nie chcialo wlaczac
@GooPae: hmm
źródło: 4xzvucerld471
PobierzPrzeciez jak firma szuka kogos to w bardzo waskiej specjalizacji. Jak masz robic w Angular 21 to chca zebys by ekspertem w Angular 21 i znal tam kazdą pierdołę (co o dziwo jest sporym wyzwaniem) a o budowie procesora to mozesz nawet nic nie wiedziec dopoki sobie tą apkę w Angular potrafisz na profilerze optymalizowac.
Właściwie wiecej wtedy Ci daje znajomosc jakis magicznych
@GooPae: W sumie to jest prawda w każdej branży.
Jak robisz to co wszyscy i tak jak wszyscy to konkurencja