Wpis z mikrobloga

Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.

To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.

Wołam najaktywniejszych na tagu
@Wrrronika @cytmirka @FHA96 @Cesarz_Polski @Reepo @Ka4az @Sandrinia @PachneImbirem @Zgrywajac_twardziela @skomplikowany_system_luster @wysuszony_szkielet_kostny_czlowieka @matkawielebna

#wykopaka
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pytanie statystyczne.

Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.

@Shyvana: dla mnie jak najbardziej. Nawet bardziej niż jakieś figurki/gadżety, bo nawet jak ktoś nie lubi klocków to je polubi składać ( ͡°( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@Shyvana: jak nie napisał, że lubi klocki, to imo nie jest dobry pomysł. Jakby chciał klocki, to napisałby, że się tym interesuje i ma już taki i taki zestaw, a w pokoju z klocków sobie zbudował bazę pod stołem

Ja jakbym dostał klocki, to nie byłbym zadowolony. Nie napisałem o nich, nie lubię ich i pewnie poleciałyby od razu na olx

• Odpowiedz
@Shyvana: Skoro już zostałam wywołana do tablicy i to akurat z przykładem mojego ulubionego filmu to czuję się wręcz zobligowana do jak najszerszej odpowiedzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) A więc jako ogromna fanka władcy pierścieni i wszystkiego co z władca pierścieni jest związane, oczywiście ucieszyłabym się z takiego prezentu ALE generalnie nie byłoby to coś co jakoś super chciałabym dostać. Dlatego, że układanie klocków Lego nie
  • Odpowiedz
@Shyvana:
Personalnie jakbym dostała klocki z Pepe to bym je ułożyła i się cieszyła, że mam kolejną rzecz do kolekcji, ale to wynika tylko i wyłącznie z tego, że kolekcjonuje gadżety z Pepe.

Ale wiem, że lego dla wielu osób to "top prezent dla mężczyzny", a akurat tak się złożyło że w moim najbliższym otoczeniu nikt lego nie kupuje ani nie układa xD jak ich pytałam kiedyś czy chcieliby dostać
  • Odpowiedz
@Shyvana: Tak szczerze, to uważam, że jeśli dana osoba nie napisze wprost, że lubi Lego, i z wpisów tego wywnioskować się nie da, to ja bym nie kupował. Ja osobiście lubię, i byłbym zadowolony z takiego prezentu, ale zdaję sobie sprawę z tego, że, wbrew powszechnej opinii, są osoby które nie przepadają za Lego i mogą ich nie chcieć xD
  • Odpowiedz
@Shyvana: moim zdaniem gitara pomysl, bo:

1) to ze ktos nie napisal czy w ogole lubi to nie znaczy, ze nie lubi. Moze nigdy nie probowal i nie mial okazji sprawdzi, bo szkoda bylo kasy itp, zajawki zawsze mozna odkrywac
2) jak nie lubi to lego bardzo latwo sprzedac / dac komus innemu na prezent, to nie jest jakis turbo spersonalizowany przedmiot, ktory jak nie lubisz to bedzie zalegal w
  • Odpowiedz
@Shyvana: ja niemal zawsze kupowałem Lego, mimo że nie zawsze bylo wspominane i nigdy nie był to zły pomysł ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie kupiłbym tylko, gdybym nie dobrał zestawu konkretnie pod osobę albo ta osoba miała explicite napisane, że tego nie chce.
  • Odpowiedz