Wpis z mikrobloga

Pięć głównych, konkretnych powodów, dla których warto mieszkać w Polsce a nie w innym kraju i nawet nie próbujcie tego podważać.
Nawet wyjeżdżając na jakiś urlop za granicę, czy nawet na weekend do Czech czy na Słowację, boli brak tych rzeczy pod ręką, zwłaszcza Żabki xD
#11listopada #polska #takaprawda
Lolenson1888 - Pięć głównych, konkretnych powodów, dla których warto mieszkać w Polsc...

źródło: Zrzut ekranu 2025-11-11 121046

Pobierz
  • 239
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

korzystam tylko z jednego. A drugiego używam sporadycznie że nawet nie mam aktualnej apki ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
krajowo nie jesteśmy w stanie zrobić czegoś porządnie.

Odpowiedz

@vanzs: wszystko zrobili Polacy. To, że teraz największe udziały w inposcie, żabce czy jakdojade mają inni tego nie zmienia. Tak samo opel nie przestanie być dzieckiem Niemców, choć Niemcy nie są już jego największymi właścicielami. A szwedzi nie "mają" już volvo.
  • Odpowiedz
  • 0
@HumanBeing
W Polsce każdy terminal płatniczy obsługuje BLIK-a. To od sprzedawcy zależy czy będzie przyjmował płatność kodem BLIK (płatność BLIK ma niższą prowizję). A i BLIK-iem zbliżeniowym zapłacisz w każdym terminalu w Polsce (wszystkie są zbliżeniowe, innych oficjalnie nie ma).
  • Odpowiedz
Z tą żabką to bym nie przesadzał. Drogo, mataczenia w cenówkach (największymi cyframi cena za zestaw, ceny jak masz apke i inne gunwa), a po drugie dla prowadzących sklep współpraca z tą ropuchą to koszmar.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: masa krajow ma juz od daawna system podobny do blik. Nie kazdy kraj ma zamkniete sklepy w niedziele wiec zabki sa zbedne. Zabki dodatkowo sa drogie, nie rozumiem zachwytow nad zabkami. Inne kraje tez maja dobrze funkcjonujace appki dojazdowe i paczkomaty. Z mOBywatela nie korzystam bo nie mam po co. Po prostu go nie posiadam.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: co najwyzej zabki i paczkomatow brak za granica, reszta po cholere? mobywatel mam ale nie wiem kiedy z niego realnie skorzystalem, jakdojade to tylko appka do polaczen zbiorkomu, blika zastepuje revolut ktory i tak za granica uzywam (przelewy natychmiastowe)
  • Odpowiedz