Wpis z mikrobloga

DHL nie umie w paczkomaty.

Nie powinno być możliwości otworzenia paczkomatu jeśli nie jesteś w jego okolicy

@rdestowiec_ostrokonczysty, @PokemonowyRambo: dokładnie! Powinni testy dna robić na miejscu, spluwasz do pojemniczka i dopiero po pozytywnym teście możesz skrytkę otworzyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@WolnyBLN: kiedyś siostra mnie poprosiła o odbiór z paczkomatu, robiłem to wielokrotnie jak wyjeżdżali. Podjeżdżam, w aplikacji otwieram i nic się nie dzieje. Paczkomat niby otwarty. No chyba jednak nie. Niedaleko, w odległości 70-80m otworzyli Dino dosłownie tydzień wcześniej, od ulicy nawet paczkomat nie był widoczny, a ona nie dość że nie podpowiedziała mi, że zmieniła paczkomat, to długi adres różnił się jedna cyferką i jakimś cudem mnie złapało te
  • Odpowiedz
@Cygan_Wojtus: to prawda, lokalizacja nie ma jak się nie zgadzać bo paczkomat na przykład stoi po dwóch stronach tego samego niewielkiego budynku, także trzeba zwracać uwagę na kod i ewentualny opis (sklep XYZ po lewej/prawej stronie)
  • Odpowiedz
@Goronco bo automat paczkowy DHL jest wiecznie pusty, a paczkomat inpost wiecznie zapchany, więc gdy któryś z kolei raz moja paczka lądowała w paczkomacie późno i nie mogłem jej odebrać przy powrocie z pracy, to zmieniłem przewoźnika. Teraz zawsze paczka na mnie czeka już przed 13 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
dlaczego ktoś w ogóle korzysta z usług innych kurierów niż inpost to mi się w pale nie mieści xD

@Goronco: Ostatnio przy wielu zamówieniach z allegro w ogóle nie miałem opcji wybrać dostawę przez InPost.
  • Odpowiedz
  • 5
No tak, bo ty nigdy się nie pomyliłeś. Nie myli się tylko ten, co nic nie robi.

@kwark64: Przy odbiorze paczki nigdy się nie pomyliłem, bo nie korzystam ze zdalnego otwierania, tylko przykładam kod QR i fajrant.

widać, że jesteś ze wsi.

@moj_wykopowy_login: Warszawa taka duża wieś.
  • Odpowiedz
@Cygan_Wojtus, też się tak kiedyś naciąłem, tylko mnie kolory zmyliły. Nie było do wyboru paczkomatu obok mnie, jedynie jakiś nieopodal centrum. Kojarzyłem miejsce, że jest tam ściana z paczkomatów - Orlen, DPD i - jak sądziłem - InPost, bo biało żółty. Przyjeżdżam wieczorem, wychodzę z auta i na odcinku 5m otwieram skrytkę z aplikacji. Komunikat o otwarciu, a tu cisza. Patrzę na paczkomat - DHL. InPost był od boku budynku
  • Odpowiedz