Wpis z mikrobloga

Pięć głównych, konkretnych powodów, dla których warto mieszkać w Polsce a nie w innym kraju i nawet nie próbujcie tego podważać.
Nawet wyjeżdżając na jakiś urlop za granicę, czy nawet na weekend do Czech czy na Słowację, boli brak tych rzeczy pod ręką, zwłaszcza Żabki xD
#11listopada #polska #takaprawda
Lolenson1888 - Pięć głównych, konkretnych powodów, dla których warto mieszkać w Polsc...

źródło: Zrzut ekranu 2025-11-11 121046

Pobierz
  • 239
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lolenson1888: No ale Zabka to jednak jest raczej powód do wstydu, ten biznes jest na ludziach prowadzacych te sklepy na ich zyciu zdrowiu i naiwnosci podobnie jak wiekszosc w tym kraju
  • Odpowiedz
@HumanBeing mogą też zniknąć drogi bo po co wychodzić z domu. Światłowody i 5G też nie wiem komu potrzebne, no i przede wszystkim jaskinie zamiast tych durnych nowych mieszkań
  • Odpowiedz
@MajaEris u nas system bankowy od nowa, po zmianach systemu, rósł od zera. dzięki temu można było przeskoczyć jeden szczebel w rozwoju techniki plus nie było naleciałości w postaci stsrych systemów. w usa, masz nadal czeki, a, w, pandemie gdzieś dane wysłano faxem. xd. jak jest coś co działa, jak, np nasza poczta, to po co innowacje, nie ma na to kasy. in post też długo walczył na, rynku zanim nastała
  • Odpowiedz
Żabka to scam, wszytko w tym pseudosklepie jest minimum 15% droższe.
mObywatel to zarzutka, Pegasus pod przykrywką.
JakDojade flop. Mobile MPK góruje na tą apką.
Blik jest git, inpost też jest git.
  • Odpowiedz
@MajaEris: to o tym ze jest krajem rozwijajacym sie wynika z tego ze w innych krajach testowali glupie rowzwizania, i musza je utrzymywac. Poniewaz unas nie ma burdelu, nikogo niebolała głowa na sama mysl. Dwa blik powstał bo ktos stiwerdził ze to wykonalne a potem faktycznie to zrobili zamiast czekac na 100 przetargów. ostatnie nie wiem czy wiesz ale tranzakcje bez gotowkowe sa na prowizji. Dlatego niemcy nie chccieli ich
  • Odpowiedz
@Lolenson1888:
1. jakdojade - spoko jeśli mieszkasz w dużych miastach, można zakupić bilet, a jak jeszcze są raportowane autobusy live z aktualnymi opóźnieniami to bajka 2.in post- mega wygoda, nienawidziłem zakupów kurierem jak musisz się głowić/umawiać aby być w domu żeby odebrać paczkę 3.mobywatel w okresie pandemii g---o, ale cenie sobię że mogę zastrzec pesel i nie mam stresa jak raz na rok zadzwoni "pan z banku" z wschodnim akcentem
  • Odpowiedz
az mi się przypomniało jak w Niemczech czekałem po tydzień na paczkę a u nas zamówisz w poniedziałek wieczorem a w środę już w paczkomacie jest xdd

@RobertPupica: Bo w szeroko rozumianej Europie Zachodniej masz Amazon i jak zamawiasz w sobotę wieczorem to w niedzielę rano pod drzwi podjeżdża kurier. Dostawa gratis bez żadnych kruczków.

Tak żebyśmy nie popadli w zbytni entuzjazm ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sqrvol: w Holandii istnieje coś takiego jak Ideal do płacenia, albo appka “Tikkie”. Ponad to jak dojadę też jest i nazywa się “9292”. Coś mało odkryłeś chyba w tej Holandii ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@RobertPupica nie chcę psuć Twojej utopii ale w Niemczech poczta może dostarczyć listy nawet tego samego dnia w danym obrębie, do tego Amazon w Niemczech dostarcza tego samego dnia do 22 wieczorem zamówienia złożone czasem nawet 12h wcześniej tego samego dnia.. paczki dostarczane kolejnego dnia są z palcem z dupie
  • Odpowiedz