Aktywne Wpisy
f9JXBEArQ2H4TKl +493
Bezwarunkowy dochód podstawowy już istnieje.
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
źródło: image
Pobierz
Soothsayer +119
W e-urzędzie skarbowym na twoim koncie czeka w Dokumenty otrzymane czeka pismo do odebrania...
pismo typu informacja o wprowadzeniu ksef
i na c--j stresujecie człowieka przed świętami, ja już sznur szykował
pismo typu informacja o wprowadzeniu ksef
i na c--j stresujecie człowieka przed świętami, ja już sznur szykował

źródło: ccc06042-ff09-43f7-b38c-e19dbfb200d7
PobierzTak kodoklepak to chłop oderwany od pługa, nerd który w dzieciństwie był izolowany i jak dostał porządną pensję, to żeby wyleczyć ego musi o tym p-------ć każdemu naokoło.
Przykładowo taka Biejat sama pochodzi z rodziny lekarskiej, ale to o programistach mówiła, że "zarabiają
źródło: temp_file4790451631657882343
Pobierz@Long-Position-Investor: dokladnie, wielu tu takich ktorzy sie brandzluja swoim kontraktem na b2b podczas gdy socjalnie ludzie maja ich za zjebow i tyle im z tego, ze widza ten przelew raz na miesiac, dopoki pikawa nie siadzie :D
Kontakty międzyludzkie to podstawa zdrowia mentalnego i pośrednio fizycznego. Twoje AI musi popracować nad analizą, bo halucynuje
Mylisz analizę fenomenu społecznego z personalną obelgą ( ͡º ͜ʖ͡º) Widząc cechy wspólne u siebie i grupy społecznej programistów, których ogólnikowo opisałem wziąłeś to personalnie. Jest to częsty błąd poznawczy, którego należy unikać. Pozdrawiam serdecznie!🌹
tylko ta pierwsza grupa siedzi w internecie non stop a ta druga na SOR albo na 5 dyżurze xd
Jakby to o gadanie chodziło to już podczas covidu miałbyś inne zarobki, bo było jechane po lekarzach wszędzie i non stop.
Kolega nie podumał.
Okradanie NFZ, virtualne etaty, limity na studiach i łapówkarstwo ale wszystko w talem icy = klasa?
Ciekawe masz postrzeganie świata. Nie jestem ani jednym ani drugim.
@mk321: cooooooo xDDDD
No zazwyczaj poprzez wjazd na ambicje, np. Porównywanie lub degradowanie fizycznych zawodów; "Nawet cieć po budownictwie/kurierce się nauczy".
Ja tam nigdy nie szanuję nikogo kto chwali się swoim majątkiem albo ile to k---a nie zarobił. To takie toksyczne, zwierzęce chwalenie się