Wpis z mikrobloga

@Ksiega_dusz Ja myślę, że lekarze i programiści to po prostu inny typ człowieka. Oni nawet nie muszą nikomu mówić o dochowaniu tajemnicy o zarobkach, bo mają w genach to, że nie muszą się jak ostatnia p---a chwalić wszystkim naokoło.

Tak kodoklepak to chłop oderwany od pługa, nerd który w dzieciństwie był izolowany i jak dostał porządną pensję, to żeby wyleczyć ego musi o tym p-------ć każdemu naokoło.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz @Long-Position-Investor różnica jest taka, że rodziny lekarskie są od pokoleń. Dziadek mówił ojcu, ojciec synowi, żeby narzekać na zarobki i na pracę jaka to jest zła. Mają swoich ludzi (lekarzy) na uczelniach, w urzędach, w polityce, w ministerstwie. Oni dbają o to, żeby nowych ludzi się nie nalazło (np. sztuczne limity na studia medyczne).

Przykładowo taka Biejat sama pochodzi z rodziny lekarskiej, ale to o programistach mówiła, że "zarabiają
  • Odpowiedz
@Long-Position-Investor

@Ksiega_dusz Ja myślę, że lekarze i programiści to po prostu inny typ człowieka. Oni nawet nie muszą nikomu mówić o dochowaniu tajemnicy o zarobkach, bo mają w genach to, że nie muszą się jak ostatnia p---a chwalić wszystkim naokoło.

Tak kodoklepak to chłop oderwany od pługa, nerd który w dzieciństwie był izolowany i jak dostał porządną pensję, to żeby wyleczyć ego musi o tym p-------ć każdemu naokoło.
EmcePomidor3 - @Long-Position-Investor
@Ksiega_dusz Ja myślę, że lekarze i programiśc...

źródło: temp_file4790451631657882343

Pobierz
  • Odpowiedz

@Long-Position-Investor: dokladnie, wielu tu takich ktorzy sie brandzluja swoim kontraktem na b2b podczas gdy socjalnie ludzie maja ich za zjebow i tyle im z tego, ze widza ten przelew raz na miesiac, dopoki pikawa nie siadzie :D
  • Odpowiedz
@forkbomb

natomiast szczęśliwa osoba nie ma potrzeby wyrażania swoich frustracji w internecie. wszystkiego dobrego!

Mylisz analizę fenomenu społecznego z personalną obelgą ( ͡º ͜ʖ͡º) Widząc cechy wspólne u siebie i grupy społecznej programistów, których ogólnikowo opisałem wziąłeś to personalnie. Jest to częsty błąd poznawczy, którego należy unikać. Pozdrawiam serdecznie!🌹
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: ale wśród lekarzy też jest masa gości przewiezionych co mają X mieszkań w Wwa czy pod Alicante, fury nie w leasing za pół bańki i też się między sobą chwalą kto ma większego i lepszego

tylko ta pierwsza grupa siedzi w internecie non stop a ta druga na SOR albo na 5 dyżurze xd
  • Odpowiedz
@mk321 nie ma żadnych sztucznych limitów na studia medyczne. Ilość studentów jest aktualnie absurdalnie wysoka, cierpi na tym jakość, przestańcie powielać te bzdury
  • Odpowiedz
@zenon_z_chorzowa1

motywowanie i pokazywanie wszystkim że da się

No zazwyczaj poprzez wjazd na ambicje, np. Porównywanie lub degradowanie fizycznych zawodów; "Nawet cieć po budownictwie/kurierce się nauczy".

Ja tam nigdy nie szanuję nikogo kto chwali się swoim majątkiem albo ile to k---a nie zarobił. To takie toksyczne, zwierzęce chwalenie się
  • Odpowiedz