Wpis z mikrobloga

✨️ Jak stać się pracoholikiem? Moje zmagania z prokrastynacją
Jak się nauczyć pracoholizmu? Mówię serio, podziwiam takie osoby bo ja jestem kompletną odwrotnością..
Ostatni do pracy, pierwszy do wyjścia, robota byle na minimum i jeszcze najbardziej zmęczony ze wszystkch. Brzmi fajnie? Doszedłem do momentu że ta #prokrastynacja zaczyna mi mega przeszkadzać w życiu, bo ileż można nic nie robić i zaniedbywać wszystko?
Może to jakieś geny chłopa pańszczyźnianego.. w teorii i w myślach osiągam wszystko. Najlepiej to wypić browara i planować co ja to nie zrobię kiedyś i upajać się tą myślą. Nawet potrafię wydać sporo kasy (żeby się zmusić) na książki czy kursy ale nigdy ich nie otwieram. Niedość że stoje w miejscu (zero rozwoju chociaż chcę) to jeszcze zaniedbuje podstawowe obowiązki itp. Z jednej strony nie umiem się wziąć za nic, z drugiej BARDZO mi to przeszkadza i ciąży na mnie więc jestem non stop sfrustrowany swoją niemocą.

#praca #pracoholizm #adhd #autyzm #nerwica #wychodzimyzprzegrywu #psychologia #psychiatra #przegryw #rozwojosobisty #depresja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Jak stać się pracoholikiem? Moje zmagania z prokrastynacją Ⓘ
Jak si...

źródło: 5xaege

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak się nauczyć pracoholizmu?

@mirko_anonim: nie ucz sie zaburzenia aby zwalczyć zaburzenie.

Prokrastynacje zwalczaj malutkimi krokami. Zacznij od pościelenia łóżka codziennie rano, po tygodniu doloz długi spacer wieczorem, po kolejnym jeszcze cos.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zacznij od małych rzeczy. Jeśli nie potrafisz sie skupić to odstawienia na kilka godzin dziennie telefon

Ludzki umysł jest bardzo plastyczny, możesz go naprawdę dowolnie formować
  • Odpowiedz
@mirko_anonim czuje sie jakby ktoś opisywał mnie xD a jak slysze że ktoś mówi zacznij od małych kroków to zawsze się kończy na tym ze jeśli uda mi sie wprowadzić male zdrowe nawyki to pierwsze lepsze potknięcie emocjonalne i już wracam do starych nawyków
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: też tak mam, czasami czekam, kombinuję, szukam i kupię coś, no narzędzie, kurs l, coś na co długo czekałem i nic, wystarczy, że kupiłem i moje zainteresowanie tym spada do zera a wcześniej mogłem poświęcić cały miesiąc na poszukiwania i analizę. Pierniczone adhd
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: uważaj na a-----l, najlepiej w ogóle nie pij. I się nie poddawaj. Małe kroki. Ja mam ten problem, że jak robię sobie listę to jest na niej za dużo rzeczy i są to trudne rzeczy. Lista jakimś notesie, bo kalendarz mi się nie sprawdził. Piszę datę i punkty. Z drugiej strony zapisuję rzeczy które trzeba zrobić, ale niekoniecznie do wrzucenia na dany dzień. Postępy są powolne, najgorzej odpuścić po
  • Odpowiedz