Przeciwko nocnej prohibicji protestować może tylko łeb przeżarty alkoholem na wylot. Bo żeby ta prohibicja w czymkolwiek przeszkadzała to trzeba spełniać wszystkie poniższe warunki: - Nie mieć pieniędzy na kulturalne spożywanie alkoholu w knajpach / klubach - Być pierdołą która nie potrafi kupić alkoholu przed imprezą - Chlać na umór za każdym razem, bo tylko wtedy nie da się przewidzieć ile tego alkoholu potrzebujesz - Być uzależnionym i nie móc mieć w domu zapasu alkoholu bo kusi i jak stoi to trzeba wypić lub - Być ekstremalnie uzależnionym i kiedy przychodzi impuls do nachlania się to świat się kończy i nie ma siły która przed spożyciem powstrzyma
Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym
Liczę że pozostałe duże miasta jak #wroclaw #poznan #lodz #gdansk za moment pójdą w te samą stronę, a docelowo w całej Polsce zostanie wprowadzony system na wzór szwedzkiego i ograniczy to ogłupianie Polaków prowadzące w prostej linii do foliarstwa i łykania ruskiej propagandy, pomijając już oczywiste koszty społeczne
Jak mówiłem nie ma o czym dyskutować ale i tak zaraz się tutaj pojawi festiwal zapijaczonego myślenia i historie codziennych porannych tragedii budowlańców idących do roboty przed 6 rano i nie mogących sobie na śniadanie o--------ć małpki
@Kieres: nie, w artykule ktory zalinkowalem sa wypowiedzie mieszkancow, nie widzimisie dziennikarza. Jakos nikt tam nie wypowiadal sie ze jest bezpieczeniej. Dokladnie to samo jest we wroclawiu, gdzie w imprezowych miejscach jest taki sam r--------l jak byl.
Statystyki policyjne sobie mozna w buty wsadzic, bo wystarczy ze chlopaki nie wyjada i interwencji nie ma. Dlatego napisalem, ze interesuja mnie wypowiedzi mieszkancow, tych ktorzy mieszkaj w centrum przy knajpie sklepie itd
Nie robię wielkich planów i nie jadę wcześniej na zakupy. Chce po prostu ad-hoc iść i kupić sobie piwko. A tobie komunisto g---o do tego kiedy mi się zechce napić
@armandosek83: DOBRZE MOWISZ MORDETSCHKO, JA TEZ MAM DOSYCH TYCH KOMUCHOW JAK O 2 W NOCY CHCE SOBIE KUPIC CZIPERKI A TU OSIEDLOWY ZAMKNIETY
@razdwatrzy55 a czemu ktoś ma mieć zakaz bo jakiś debil nie potrafi się napić? To może zdelegalizujmy samochody bo część kierowców powoduje wypadki? A może zabrońmy noży kuchennych bo też idzie tym zabić? A może w ogóle zakaz wszystkiego w imię bezpieczeństwa twojego komunistycznego?
trzeba być debilem by planować z wyprzedzeniem napicie się piwa czy wina i z tego powodu robić wcześniej zakupy. Nie każdy ma w domu barek wypchany alkoholem.
@armandosek83: Czyli debilami nazywasz osoby, które są refleksyjne i planują z wyprzedzeniem swoje działania? Rozumiem, że po drugiej stronie jest intelektualista alkoholik, którego zacznie suszyć i w zapierdzianych gaciach zrywa się do monopolowego o 1. w nocy. Powiedz, że twój komentarz jest żartem.
I co z tego? Naprawdę butelka wina w knajpie to nie jest wydatek na miarę bankructwa, ba nie ma obowiazku zamawiania alkoholu do kazdego dania ( ͡°͜ʖ͡°)
@Leniek: no tak samo mozesz powiedziec ludziom co nazekaja na ceny jedzenia w restauracjach - mozecie gotowac w domu. Albo na ceny czegokolwiek co akurat ty lubisz. A co do usa to tam na przyklad w Los
z jednej strony ja jestem za, bo to na pewno jakos wplynie na tych patusów, z drugiej problemy to nie rozwiaze, a czy mam jakies ale to tego ? i tak i nie, mi to raczej juz w zyciu nic nie zrobi, bo jak chce sie napic to raczej wiem o tym wczesniej ale i jak mialem te 20 lat to zdarzyło sie wyjsc na miasto/w teren po 22/23 na spontanie a
@Leniek: Bądź tak dobry i podrzucaj ten temat częściej - dobrze się czyta gdy relatywnie młoda część społeczeństwa postrzega swoją wolność poprzez pryzmat dostępu do czegoś, co zniszczyło dziesiątki tysięcy rodzin a miliony na świecie wysyła do piachu rok w rok (zarówno poprzez bezpośrednie działanie jak i skutki uboczne).
Sam nie stronię od alko a wręcz przeciwnie traktuję jako hobby ale odzew sprzeciwu jakby był to zamach stanu wydaje mi
@Leniek: Pewnie, że da się, poniekąd rozumiem Twoją argumentację, ale jednak pozostanę przy swojej opinii, że jest to zabieranie się do tematu trochę od p_py strony. Nie jestem za tym, aby niewydolność służb, czy ratunkowych, czy porządkowych (policja/SM), które powinny karać za wykroczenia: zakłócanie spokoju, zaśmiecanie, akty wandalizmu itp. była powodem do radykalnego ograniczenia praw społecznych. To jest zabawne, że w wielu krajach zachodniej europy, nie ma nawet zająknięcia, że
@oddalenie: jestem w tej komfortowej sytuacji ze jesli cos lubię to nie zwracam uwagi na cenę ( ͡°͜ʖ͡°)
problem z patusiarstwem fajnie rozwiazac ale prohibicja rozwiaze ten problem tylko na chwile
@oddalenie: zawodowego patusiarstwa jesli nie zamkniesz w celi, to nie zlikwidujesz. 20letnim sebkom karynom I oskarkom z julkami którzy dostaja malpiego rozumu po
@Leniek: ciekawostka. U mnie w powiatowym mieście zamykają chyba od 22 albo od 23 jedną stację benzynową bo podobno sprzedaż benzyny i normalnych produktów w nocy była marginalna a jedynie przychodzili pijaczki, którzy darli ryja i zaśmiecali cały okoliczny teren. Wolą tych paru groszy nie zarobić a mieć spokój.
Bo żeby ta prohibicja w czymkolwiek przeszkadzała to trzeba spełniać wszystkie poniższe warunki:
- Nie mieć pieniędzy na kulturalne spożywanie alkoholu w knajpach / klubach
- Być pierdołą która nie potrafi kupić alkoholu przed imprezą
- Chlać na umór za każdym razem, bo tylko wtedy nie da się przewidzieć ile tego alkoholu potrzebujesz
- Być uzależnionym i nie móc mieć w domu zapasu alkoholu bo kusi i jak stoi to trzeba wypić
lub
- Być ekstremalnie uzależnionym i kiedy przychodzi impuls do nachlania się to świat się kończy i nie ma siły która przed spożyciem powstrzyma
Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym
Liczę że pozostałe duże miasta jak #wroclaw #poznan #lodz #gdansk za moment pójdą w te samą stronę, a docelowo w całej Polsce zostanie wprowadzony system na wzór szwedzkiego i ograniczy to ogłupianie Polaków prowadzące w prostej linii do foliarstwa i łykania ruskiej propagandy, pomijając już oczywiste koszty społeczne
Jak mówiłem nie ma o czym dyskutować ale i tak zaraz się tutaj pojawi festiwal zapijaczonego myślenia i historie codziennych porannych tragedii budowlańców idących do roboty przed 6 rano i nie mogących sobie na śniadanie o--------ć małpki
#alkoholizm #a-----l #polska #warszawa #krakow
źródło: image
PobierzDokladnie to samo jest we wroclawiu, gdzie w imprezowych miejscach jest taki sam r--------l jak byl.
Statystyki policyjne sobie mozna w buty wsadzic, bo wystarczy ze chlopaki nie wyjada i interwencji nie ma.
Dlatego napisalem, ze interesuja mnie wypowiedzi mieszkancow, tych ktorzy mieszkaj w centrum przy knajpie sklepie itd
@In_thrust_we_trust: a skąd, nadal pije a-----l, czemu mialbym przestać?
@armandosek83: DOBRZE MOWISZ MORDETSCHKO, JA TEZ MAM DOSYCH TYCH KOMUCHOW JAK O 2 W NOCY CHCE SOBIE KUPIC CZIPERKI A TU OSIEDLOWY ZAMKNIETY
@armandosek83: Czyli debilami nazywasz osoby, które są refleksyjne i planują z wyprzedzeniem swoje działania? Rozumiem, że po drugiej stronie jest intelektualista alkoholik, którego zacznie suszyć i w zapierdzianych gaciach zrywa się do monopolowego o 1. w nocy. Powiedz, że twój komentarz jest żartem.
@ProEloKox: bo zawsze przyjdzie ktoś kto wyskoczy z argumentem "pomyslcie o dzieciach!"
Ja nic takiego nie podnoszę. Po prosti żadnego zdrowemu człowiekowi ta prohibicja nie zrobi
@Leniek: czyli masowe pędzenie bimbru w piwnicach?
@Leniek: no tak samo mozesz powiedziec ludziom co nazekaja na ceny jedzenia w restauracjach - mozecie gotowac w domu. Albo na ceny czegokolwiek co akurat ty lubisz.
A co do usa to tam na przyklad w Los
Sam nie stronię od alko a wręcz przeciwnie traktuję jako hobby ale odzew sprzeciwu jakby był to zamach stanu wydaje mi
źródło: 1000011201
Pobierz@oddalenie: jestem w tej komfortowej sytuacji ze jesli cos lubię to nie zwracam uwagi na cenę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@oddalenie: zawodowego patusiarstwa jesli nie zamkniesz w celi, to nie zlikwidujesz. 20letnim sebkom karynom I oskarkom z julkami którzy dostaja malpiego rozumu po