Aktywne Wpisy

MonazoPL +251
kaszaamanna +520
Życzenia uprzejmego użytkownika @jakub-kicia po wpisie o chorobie mojej żony :)
@Moderacja odrzuciła zgłoszenie o atakowaniu mojej osoby :)
#moderacjacontent #wykop
@Moderacja odrzuciła zgłoszenie o atakowaniu mojej osoby :)
#moderacjacontent #wykop
źródło: image_picker_07759E5F-925C-4C83-8FC9-BD00EDC83A6E-72556-00003374F19AD0DE
Pobierz

Bo żeby ta prohibicja w czymkolwiek przeszkadzała to trzeba spełniać wszystkie poniższe warunki:
- Nie mieć pieniędzy na kulturalne spożywanie alkoholu w knajpach / klubach
- Być pierdołą która nie potrafi kupić alkoholu przed imprezą
- Chlać na umór za każdym razem, bo tylko wtedy nie da się przewidzieć ile tego alkoholu potrzebujesz
- Być uzależnionym i nie móc mieć w domu zapasu alkoholu bo kusi i jak stoi to trzeba wypić
lub
- Być ekstremalnie uzależnionym i kiedy przychodzi impuls do nachlania się to świat się kończy i nie ma siły która przed spożyciem powstrzyma
Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym
Liczę że pozostałe duże miasta jak #wroclaw #poznan #lodz #gdansk za moment pójdą w te samą stronę, a docelowo w całej Polsce zostanie wprowadzony system na wzór szwedzkiego i ograniczy to ogłupianie Polaków prowadzące w prostej linii do foliarstwa i łykania ruskiej propagandy, pomijając już oczywiste koszty społeczne
Jak mówiłem nie ma o czym dyskutować ale i tak zaraz się tutaj pojawi festiwal zapijaczonego myślenia i historie codziennych porannych tragedii budowlańców idących do roboty przed 6 rano i nie mogących sobie na śniadanie o--------ć małpki
#alkoholizm #a-----l #polska #warszawa #krakow
źródło: image
PobierzPrzecież w tej ustawie nie chodzi o jakąś podniosłą i romantyczną walkę ze szkodliwością alkoholu, ta ustawa jest wybitnie pragmatyczna: chodzi o zmniejszenie nocnych awantur i interwencji policyjnych. A że na tym ucierpią rykoszetem również normalni ludzie, to trudno
@Kieres: https://wiadomosci.onet.pl/slask/prohibicja-w-centrum-miast-jak-sprawdzil-sie-zakaz-sprzedazy-alkoholu/7c7dl3t
No jakos nie widac tego po tym artykule. Ok on jest z 2022 roku, ale znajdz no mi zrodlo ktore nie opiera sie stricte na statystykach, ale mowi o realnym
Klasyczny i do bolu podręcznikowy przykład abstynenta-neofity ktory stal się ortodoksem, oni zawsze są tacy sami xD
@El_Trufel: to sa argumenty łączne. Jak kogos nie stać na knajpy, no to na pewno bez problemu poradzi sobie bez alkoholu a nie bedzie płakał na prohibicja i tupal n9zka jak alkoholik ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@oddalenie: I co z tego? Naprawdę butelka wina w knajpie to nie jest wydatek na miarę bankructwa, ba nie ma obowiazku zamawiania alkoholu do kazdego dania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@oddalenie: z powodu alkoholu jestbtam niebezpiecznie? Uswiadom mnie, tylkonjakos bardziej
@ProEloKox: a kto tak powiedział?
@PurpleHaze: przecież masz w artykule jak byk, że liczba interwencji policji oraz straży miejskiej znacznie spadła XD
Also czy ty widzisz co piszesz? Statystyki ci się nie podobają, więc mam znaleźć źródło, które bazuje na widzimisię autora? XDDD
@twoj-stary-to-jp2: tak jest juz za dwa lata partia alkoholikow polski z konstytucyjną!
@Leniek: no nie wyczerpałeś wszystkich
- jeszcze można mieć sklep alko 24h