Wpis z mikrobloga

Przeciwko nocnej prohibicji protestować może tylko łeb przeżarty alkoholem na wylot.
Bo żeby ta prohibicja w czymkolwiek przeszkadzała to trzeba spełniać wszystkie poniższe warunki:
- Nie mieć pieniędzy na kulturalne spożywanie alkoholu w knajpach / klubach
- Być pierdołą która nie potrafi kupić alkoholu przed imprezą
- Chlać na umór za każdym razem, bo tylko wtedy nie da się przewidzieć ile tego alkoholu potrzebujesz
- Być uzależnionym i nie móc mieć w domu zapasu alkoholu bo kusi i jak stoi to trzeba wypić
lub
- Być ekstremalnie uzależnionym i kiedy przychodzi impuls do nachlania się to świat się kończy i nie ma siły która przed spożyciem powstrzyma

Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym

Liczę że pozostałe duże miasta jak #wroclaw #poznan #lodz #gdansk za moment pójdą w te samą stronę, a docelowo w całej Polsce zostanie wprowadzony system na wzór szwedzkiego i ograniczy to ogłupianie Polaków prowadzące w prostej linii do foliarstwa i łykania ruskiej propagandy, pomijając już oczywiste koszty społeczne

Jak mówiłem nie ma o czym dyskutować ale i tak zaraz się tutaj pojawi festiwal zapijaczonego myślenia i historie codziennych porannych tragedii budowlańców idących do roboty przed 6 rano i nie mogących sobie na śniadanie o--------ć małpki

#alkoholizm #a-----l #polska #warszawa #krakow
Leniek - Przeciwko nocnej prohibicji protestować może tylko łeb przeżarty alkoholem n...

źródło: image

Pobierz
  • 316
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Leniek trzeba być debilem by planować z wyprzedzeniem napicie się piwa czy wina i z tego powodu robić wcześniej zakupy. Nie każdy ma w domu barek wypchany alkoholem. Czemu ja mam mieć utrudniony dostęp do alkoholu bo jakiś żul nie potrafi się powstrzymać od chlania. Ja piję sporadycznie i wtedy jak mnie najdzie. Nie robię wielkich planów i nie jadę wcześniej na zakupy. Chce po prostu ad-hoc iść i kupić sobie
  • Odpowiedz
  • 78
@armandosek83: punkt 4, specjalnie dla Ciebie

- Być uzależnionym i nie móc mieć w domu zapasu alkoholu bo kusi i jak stoi to trzeba wypić

lub

- Być ekstremalnie uzależnionym i kiedy przychodzi impuls do nachlania się to świat się kończy i nie ma siły która przed
  • Odpowiedz
Debilu. Nie dla każdego a-----l jest tak ważny by mieć jego zapas.

@armandosek83: to jak nie jest dla Ciebie tak ważny to nawet jak Ci się chce napić to się nic nie stanie jak się nie napijesz, prawda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 71
Nie dla każdego a-----l jest tak ważny by mieć jego zapas.

@armandosek83: za to dla każdego alkoholika najważniejsze jest żeby móc go kupić natychmiast między 22 a 6 rano bo w tym momencie naszedł go impuls i bez tego umrze, albo spuści w------l konkubinie. Dobrze że ty nie masz tego problemu, bo byłoby Ci na pewno wstyd
  • Odpowiedz
  • 71
Ale to ja mam powiedziane "nie" bo ktoś jest debilem.

Czemu to ja mam być ograniczany?

@armandosek83: no ale przecież jak nie jesteś alkoholikiem to możesz sobie kupić świeże p--o i będzie stało w lodówce nawet i 2 lata. Z resztą dla Ciebie a-----l nie jest taki ważny, więc na spokojnie, machniesz ręką i dasz sobie rade bez tego piwka, bo nie masz przepitej głowy. Jest to poświęcenie na które
  • Odpowiedz
  • 46
@Leniek

Nie mieć pieniędzy na kulturalne spożywanie alkoholu w knajpach / klubach

Dalej nie trzeba czytac.
Trzeba nie miec rozumu zeby za p--o dawac 20zl.
Nie zapraszam do dyskusji
  • Odpowiedz
@Leniek: masz tu rację, że samo nie napicie się piwka nie zrobi mi różnicy.
Ale fakt, że ktos mi tego zakazuje wywołuje we mnie emocje.
Według mnie nie tędy droga.
Należy karać tych co łamią zasady, a nie ograniczać wszystkich w imię "wspólnego dobra"
  • Odpowiedz
@Leniek: Warszawa poległa przez politykę a nie dlatego, że głosowały tam chlory (Chociaż część z nich też lubi). Bonżur został znienawidzony przez własną partię za przegrane wybory (KO było przeciw). 80% Warszawiaków za a ten nawet tego przepchnąć nie potrafił ale w końcu i do tego dojdzie ale nie teraz.
  • Odpowiedz
@armandosek83: no ale zyjesz w spoleczenstwie, a w tym spoleczenstwie problem alkoholowy jest spory. Tak to niestety dziala. Pewnie w Helsinkach bylo sporo osob co jezdzily zgodnie z przepisami, pewnie wiekszosc nawet ponizej i bezpiecznie, ale w calym miescie dali max predkosc 30km/h i przez ostatni rok doslownie nikt nie zginal w wypadku samochodowym. Sa duzo wieksze zamachy na ludzka wolnosc, niz alko do 22, moze tam lepiej skupic swoj
  • Odpowiedz
  • 1
@hamerpl92: Nie wiem, mnie się wydawało że weszło tydzień temu, dlatego w zeszły weekend KOMUNIŚCI xD zmusili mnie żebym kupił sobie a-----l do hotelu zanim poszedłem na stadion, było wybitnie ciężko ale dałem rade
  • Odpowiedz