Wpis z mikrobloga

Przeciwko nocnej prohibicji protestować może tylko łeb przeżarty alkoholem na wylot.
Bo żeby ta prohibicja w czymkolwiek przeszkadzała to trzeba spełniać wszystkie poniższe warunki:
- Nie mieć pieniędzy na kulturalne spożywanie alkoholu w knajpach / klubach
- Być pierdołą która nie potrafi kupić alkoholu przed imprezą
- Chlać na umór za każdym razem, bo tylko wtedy nie da się przewidzieć ile tego alkoholu potrzebujesz
- Być uzależnionym i nie móc mieć w domu zapasu alkoholu bo kusi i jak stoi to trzeba wypić
lub
- Być ekstremalnie uzależnionym i kiedy przychodzi impuls do nachlania się to świat się kończy i nie ma siły która przed spożyciem powstrzyma

Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym

Liczę że pozostałe duże miasta jak #wroclaw #poznan #lodz #gdansk za moment pójdą w te samą stronę, a docelowo w całej Polsce zostanie wprowadzony system na wzór szwedzkiego i ograniczy to ogłupianie Polaków prowadzące w prostej linii do foliarstwa i łykania ruskiej propagandy, pomijając już oczywiste koszty społeczne

Jak mówiłem nie ma o czym dyskutować ale i tak zaraz się tutaj pojawi festiwal zapijaczonego myślenia i historie codziennych porannych tragedii budowlańców idących do roboty przed 6 rano i nie mogących sobie na śniadanie o--------ć małpki

#alkoholizm #a-----l #polska #warszawa #krakow
Leniek - Przeciwko nocnej prohibicji protestować może tylko łeb przeżarty alkoholem n...

źródło: image

Pobierz
  • 316
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@armandosek83: sam lubię się napić i jak w mojej miejscowości wprowadzili nocną prohibicję to z początku się w-------m, ale ogólnie uważam, że to słuszna decyzja. Twoja argumentacja nie wytrzymuje starcia ze statystykami. Po wprowadzeniu prohibicji spadła zauważalnie liczba interwencji służb, głównie policji, spadła liczba wykroczeń i przestępstw w godzinach nocnych. A Twoja wolność konczy się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.
Wydawanie publicznych pieniędzy na interwencje służb, inne wydatki
  • Odpowiedz
@Leniek: 100% racji! Tak samo z tymi, którzy oburzają się, gdy ktoś zasugeruje, że przy autostradach i eskach na stacjach benzynowych nie powinno być alkoholu. To samo w sobie jest parodią, że a-----l sprzedaje się w miejscach, gdzie 99% klientów stanowią kierowcy, a z drugiej strony na drogach codziennie policja łapie nawet ponad 500 pijaków!
  • Odpowiedz
to jak nie jest dla Ciebie tak ważny to nawet jak Ci się chce napić to się nic nie stanie jak się nie napijesz, prawda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@razdwatrzy55: Problem w rozumowaniu Twoim i Twoich plusujących polega na tym, że wasze picie ogranicza naszą wolność (przykład: agresja po alkoholu, jazda samochodem po alkoholu). Społeczeństwo wolne od alkoholu to jest wspólny interes, nie tylko tych, którzy
  • Odpowiedz
@Leniek: Przypomina mi się jak byłem na studiach i wchodził zakaz jarania w knajpach - jako ówczesny palacz też uważałem, że mi odbierajo wolność.

Ale jak trochę postałem na imprezach na dworze odmarzając w styczniu śmierdzące pożółkłe paluchy, to znalazła się motywacja by kupić jakiś tabex i rzucić to g---o w cholerę. A jaka to miła odmiana wracać z pubu i nie j---ć fajami od stóp do głów (
  • Odpowiedz
Chce po prostu ad-hoc iść i kupić sobie piwko.

@armandosek83: a nie masz potrzeby "ad-hoc" iść i kupić sobie chlebka? albo burgera? albo kremu do mordy? dlaczego to zawsze musi być a-----l?
  • Odpowiedz
  • 2
dlaczego to zawsze musi być a-----l?

@Cadfael: bo chlebek nie uzależnia, znaczy się eee tego, chlebek to nie jest artykul pierwszej potrzeby KOMUCHU ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Leniek: Ty kompletnie nie rozumiesz problemu i udajesz że lezy on w innym miejscu, mówienie innym co moga a co nie mogą już było i najwidoczniej pomijałes w szkole historię żeby zrozumieć że to do niczego nie prowadzi. A teraz dawaj jakiś mądry wywód, który i tak nie przeczytam.
  • Odpowiedz
Nie mieć pieniędzy na kulturalne spożywanie alkoholu w knajpach / klubach

@Leniek: Nie po to kupiłem za chatę w centrum turystycznej miejscowości na 22 piętrze, żeby siedzieć z januszami-turystami żłopiącymi grinbergena z kija xD

Być pierdołą która nie potrafi kupić alkoholu przed
  • Odpowiedz
Biedronkę też zamykają po 22 i zakupów nie zrobisz.
Jeśli czegoś nie kupisz wcześniej to musisz czekać do 6 rano, aż otworzą.
Tak samo z alko. Można kupić na zapas albo poczekać do rana albo kulturalnie skorzystać z oferty gastronomii.
  • Odpowiedz
  • 2
@OrcSpearmiarz: nie orku spermiarzu, wystarczyło kupić mieszkanie jedno piętro niżej ale 30metrow zamiast 28 i wtedy miałbyś miejsce na barek i miałbyś w nim a-----l jak powazny człowiek z bogatym życiem towarzyskim.

Mnie na przykład bardzo boli że nie mogę sobie w żabce kupić ot tak cygara.

A nie, czekaj, nie boli ( ͡°
Leniek - @OrcSpearmiarz: nie orku spermiarzu, wystarczyło kupić mieszkanie jedno pięt...

źródło: 1000013779

Pobierz
  • Odpowiedz
@Leniek: ochelujsy takie jak @armandosek83 się zesrały w komentarzach, bo to taki wielki problem kupić flaszkę czy piwsko przed 22 czy 23 xD. Wg tej regulacji mógłbyś normalnie kupić a-----l do godziny 23 i to jest dla Ciebie taki problem, bo jak Cię najdzie ochota na chlańsko o 1 w nocy, to masz zakaz? xDDD Kto normalny lata po wódę o pomiędzy 23 a 6 rano? N------i studenci i
  • Odpowiedz
@Leniek: >- Nie mieć pieniędzy na kulturalne spożywanie alkoholu w knajpach / klubach

Albo nie lubi takich rzeczy? Zresztą argument "Jak będzie drożej to będzie dobrze, bo bogatsi sobie na to pozwolą" jest tak zajebiście głupi, że wstyd mi, że odpowiadam.

- Być pierdołą która nie potrafi kupić alkoholu przed imprezą

- Chlać na umór za każdym razem, bo tylko wtedy nie da się przewidzieć ile tego
  • Odpowiedz
  • 0
No tak, bo przecież chęć zakupu piwa czy wina o 23 jest problemem

@Eteres: dla alkoholików w Krakowie juz od dość długiego czasu jest bardzo poważnym problemem
  • Odpowiedz
@Leniek

Chlać na umór za każdym razem, bo tylko wtedy nie da się przewidzieć ile tego alkoholu potrzebujesz

Jeśli pijesz w samotności to tak, ale pijąc w towarzystwie to możesz nie wiedzieć kto pije, a kto nie, a także kto ile pije
  • Odpowiedz