Wpis z mikrobloga

Przeciwko nocnej prohibicji protestować może tylko łeb przeżarty alkoholem na wylot.
Bo żeby ta prohibicja w czymkolwiek przeszkadzała to trzeba spełniać wszystkie poniższe warunki:
- Nie mieć pieniędzy na kulturalne spożywanie alkoholu w knajpach / klubach
- Być pierdołą która nie potrafi kupić alkoholu przed imprezą
- Chlać na umór za każdym razem, bo tylko wtedy nie da się przewidzieć ile tego alkoholu potrzebujesz
- Być uzależnionym i nie móc mieć w domu zapasu alkoholu bo kusi i jak stoi to trzeba wypić
lub
- Być ekstremalnie uzależnionym i kiedy przychodzi impuls do nachlania się to świat się kończy i nie ma siły która przed spożyciem powstrzyma

Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym

Liczę że pozostałe duże miasta jak #wroclaw #poznan #lodz #gdansk za moment pójdą w te samą stronę, a docelowo w całej Polsce zostanie wprowadzony system na wzór szwedzkiego i ograniczy to ogłupianie Polaków prowadzące w prostej linii do foliarstwa i łykania ruskiej propagandy, pomijając już oczywiste koszty społeczne

Jak mówiłem nie ma o czym dyskutować ale i tak zaraz się tutaj pojawi festiwal zapijaczonego myślenia i historie codziennych porannych tragedii budowlańców idących do roboty przed 6 rano i nie mogących sobie na śniadanie o--------ć małpki

#alkoholizm #a-----l #polska #warszawa #krakow
Leniek - Przeciwko nocnej prohibicji protestować może tylko łeb przeżarty alkoholem n...

źródło: image

Pobierz
  • 316
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
Czyli drinkami i shotami za 80zł + 4 piwami za 80zł można sie nawalić tak że wrócisz do domu narąbany ale np 6 piwami z żabki za 30zł już nie XD

@ProEloKox: Oczywiście że można, ale z lokalu pewnie cię wypieprzą zanim to nastąpi, a na pewno jeśli zaczniesz o---------ć. Ale alkusy oczywiście MUSZĄ mieć tanio i pod nosem bo to ich przyrodzone prawo dane od Boga ( ͡°
  • Odpowiedz
To nie jest ten jeden prosty trik który rozwiąże problem, ale jest to krok w dobrym kierunku i nie, nie otwieram szampana, tylko krytykuje krytyków prohibicji

@Leniek: widzisz tylko fasade problemu i krotkofalowe efekty podejmowanych decyzji, jednoczesnie generalizujesz i dzielisz spoleczenstwo az zeby trzeszcza.
Twoj jeden prosty trick, doprowadzi do tego, ze ze gminy, miasta i powiaty, beda mialy w------e na jakiekolwiek inne dzialania, bo wystarczy kolejny zakaz. A uzasadnienie
  • Odpowiedz
@Leniek: z takim poziomem wypowiedzi nie dziwie sie, ze potrzebujesz panstwa by ci mowilo co jest dobre a co zle.
A bez uszczypliwosci to jak uwazasz ze takie zakazy maja tylko dobre strony to idz sobie w Szwecji do restauracji i kup butelke wina.
  • Odpowiedz
W imię "większego dobra" można wymyśleć wiele różnych zakazów, ale czy na pewno tego chcemy.

@armandosek83: nie ma wyjścia. Też kiedyś byłam libertarianką, ale z tego się wyrasta jak z socjalizmu i korwina. Ja i ty jesteśmy bardzo mądrzy i odpowiedzialni, ale plebs trzeba za mordę brać, tacy jak my i tak sobie poradzą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
jednoczesnie generalizujesz i dzielisz spoleczenstwo az zeby trzeszcza.

@PurpleHaze: ojej... no szkoda, szkoda

gminy, miasta i powiaty, beda mialy w------e na jakiekolwiek inne
  • Odpowiedz
Jak bydło nie potrafi korzystać z wolności to trzeba je ogrodzić żeby nie narobiło szkód

@Leniek: No to w końcu pokazałeś kim jesteś. Sorry, ale w Polsce ustrój totalitarny już się skończył i społeczeństwo nie pozwoli na jego powrót
  • Odpowiedz
@Leniek: jak na moje to nie o żulików chodzi i studentów + pospolitych alkusów ale wysyp pobić i patologii z którą sobie nie radzi policja.
Taka prohibicja nie spowoduje, że nagle znikną pobicia, rozboje i kradzieże ale może policja będzie miała trochę więcej czasu by zająć się problemem (xd), który dziwnym trafem narasta od kilku lat. Gdybyśmy tylko znali tego przyczynę ( ͡°( ͡° ͜ʖ(
  • Odpowiedz
Czemu ja mam mieć utrudniony dostęp do alkoholu bo jakiś żul nie potrafi się powstrzymać od chlania

@armandosek83: ooookeeeeej xD

niczego nie sugeruję ale to może pora na wizytę u specjalisty
  • Odpowiedz
  • 2
ustrój totalitarny już się skończył i społeczeństwo nie pozwoli na jego powrót

@armandosek83: tak tak, nie pozwoli dlatego ponad milion osob zaglosowalo w wyborach na goscia wzdychajacego do r0sji xD ekstrapolujac po frekfencji prawie 2 miliony xD
  • Odpowiedz