Aktywne Wpisy

wykopowa_ona +1036
źródło: temp_file8281088735139722680
Pobierz
Mirki, chwalę się. Mój mały zespół w moim dużym korpo rozrasta się, a ja od przyszłego miesiąca będę miał w sumie 12 osób pod sobą. Zawsze chciałem być managerkiem i rządzenie innymi i nadawanie kierunku było moim celem zawodowym. Teraz czuję, że ten cel został osiągnięty.
Nie jest to dużo, ale i tak jestem z siebie dumny.
#pracbaza #korposwiat #praca
Nie jest to dużo, ale i tak jestem z siebie dumny.
#pracbaza #korposwiat #praca

1) Obecnie ludzie nie chcą mieć dzieci, bo: brak kasy, brak czasu, strach o przyszłość. Rząd odpala 500+, potem 800+, PIT-0, babciowe - efekt? Wskaźnik dzietności spada do 1,1, czyli chyba najniżej w UE ( ͡° ͜ʖ ͡°)
2) A teraz wyobraź sobie, że państwo mówi tak:
"Urodziło ci się dziecko? Dostajesz całość 800+ czyli 172 800 zł od razu (18 lat wypłat 800+), zamiast czekać 18 lat na raty. I jeszcze 5% z wypłaty tego dziecka w przyszłości będzie ci wpadać jako ekstra emerytura - do końca życia."
3) Nagle nie tylko nie tracisz na dziecku - podnosisz swój poziom życia (a przynajmniej na 1-2 lata ( ͡° ͜ʖ ͡°)). Dziecko to nie tylko "obowiązek", tylko żywy pieniądz teraz i ETF na przyszłość (im lepiej wykształcisz tym więcej dostaniesz z ich przyszłej wypłaty)
4) Dwie córki, które zarabiają po 10k brutto? Masz tysiąc złotych miesięcznie emerytury tylko od nich (podatek "prorodzinny" 5% od wynagrodzenia) ponad normalną emeryturę. Plus prawie 400k złotych na start jeśli akurat to były bliźniaki.
5) Co to kosztuje państwo? Ok. 1% PKB rocznie - tyle co i tak wydają na 800+ tylko teraz dostajesz to od razu (aktualnie 172,8k zł * 252 000 urodzeń = 43,5 mld zł, drobniaki, i tak już mamy deficyt prawie 300 mld zł ( ͡° ͜ʖ ͡°) ). Pozostałe 5% od wynagrodzenia to już problem dzieci i pracodawcy, nie Twój ani państwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
6) Efekt? Boom demograficzny im. Jana Pawła II jak w Afryce, a jak się skończą pieniądze z wypłaty za dziecko po 1,5 roku, to najwyżej zrobisz kolejne ( ͡° ͜ʖ ͡°) A jak się boisz że „ludzie będą robić dzieci dla pieniędzy”… to bardzo dobrze. Właśnie o to chodzi.
Dziękuję za uwagę, wracam do pracy #demografia #heheszki #gownowpis
źródło: bombelek
Pobierz@Buka_Buka: przecież p0lactwo jeszcze w dniu otrzymania przelewu poleciałoby z tą kasą do najbliższego salonu po nowy samochód xd
@Buka_Buka:
@ZawzietyRobaczek: ZAKAZAC POLKOM RODZIC DZIECI Z POLAKAMI
@Buka_Buka: Słyszałem o patoli, żeby dostać 500+ musiało być dziecko 2 czy 3 dni w domu. W piątek zabierali z domu dziecka a w pon już przyprowadzali z powrotem.
Nagle u patusów zaczęłyby się śliskie kocyki i wypadki. ¯\(ツ)/¯
Chcesz wygodnie żyć? Plać
Dodatkowo dla bezdzietnych przymusowa eutanazja po 60roku życia.