Aktywne Wpisy

Zmorka +255

czerwony_kmer +373
Cały przystanek został osłupkowany. Jeśli zdjęcie mogłoby mówić, to krzyczałoby "nie wolno tu parkować". Na moich oczach kierujący zaparkował na samym środku czynnej zatoki autobusowej. Wysiadł i poszedł do pawilonów usługowo handlowych które znajdują się na lewo. Mi nie pozostało nic innego jak tylko go zgłosić. Na szczęście tym razem sprawiedliwości stało się zadość.
Mandat w komentarzu
#konfitura #uprzejmiedonosze #samochodoza
Mandat w komentarzu
#konfitura #uprzejmiedonosze #samochodoza
źródło: wykroczenie
Pobierz

#bekazpisu #bekazprawakow #alkoholizm #polityka
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzDziś akcyza na a-----l i podatek cukrowy.
Jutro deszczówka, fotowoltaika i podatki na artykuły pierwszej potrzeby.
Jak Po pluje na was to mówicie, że deszcz pada. Jeszcze próbujecie wszystkich do tego przekonać.
https://x.com/gjiwona/status/1959187979672453146?s=46&t=WdgT47sSRwQcEDSzsxoxeA.
źródło: IMG_7340
Pobierz@TheRealMikz:
Ale będą pić mniej.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3860576/
Twój argument nie trzyma się kupy. Bo co z tego, że w---a będzie dostępna tylko w 7 sklepach w województwie od 12 do 14 w trzeci poniedziałek miesiąca, ale wciąż będzie tania? Ci sprytni alkoholicy zrobią wtedy zapas na pół roku i szlus.
Dziś a-----l jest zdecydowanie za tani i działy z alkoholami zajmują w sklepach
Komentarz usunięty przez moderatora
Niemniej ktokolwiek przyłoży rękę do podatków, które pozostaną niskie dla mnie +
Czyli osoby nadużywające mają 10-50 razy mniejszą recepcję na wzrost ceny alkoholu w przełożeniu na zmniejszenie spożycia względem średniej. Czyli skutki, o których mówiłem, wciąż występują: ludzie nadużywający alkoholu są zdecydowanie mniej wrażliwi na jego
Jako, że nie chce mi się każdemu autyscie odpisać osobno, to tylko dodam od siebie, że rodzice nie podumali z wychowaniem i wyszli troglodyci z poglądami z podlasia.
Pozdrawiam
@Hi_Lo_Hi: czyli występuje w Niemczech korelacja ceny ze spożyciem. Nie wiem gdzie jest jakiś dowód, że cena jest przyczyną tego problemu. Zakładam jednak, że może być czynnikiem sprzyjającym, natomiast uważam, że prawdziwych przyczyn należy szukać gdzie indziej, przede wszystkim w normalizacji picia. Co do niskoprocentowych trunków od