Aktywne Wpisy
ArtBB +103
Powiedzcie mi, że to nie jest kasta xD
108 tysięcy na B2B to jakieś ~85 tysięcy złotych netto złotych miesięcznie.
Bardzo dobry chirurg w USA zarobi 600 tysięcy dolarów rocznie. Co daje netto około 350 000 tysięcy (około 29 000 USD miesięcznie), czyli w przeliczeniu 106 tysięcy złotych. Same studia medyczne to tam koszt około 300 tysięcy dolarów.
W
108 tysięcy na B2B to jakieś ~85 tysięcy złotych netto złotych miesięcznie.
Bardzo dobry chirurg w USA zarobi 600 tysięcy dolarów rocznie. Co daje netto około 350 000 tysięcy (około 29 000 USD miesięcznie), czyli w przeliczeniu 106 tysięcy złotych. Same studia medyczne to tam koszt około 300 tysięcy dolarów.
W
źródło: 1000015666
Pobierz
Lukaszo5 +266
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#bekazpisu #bekazprawakow #alkoholizm #polityka
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzNawrocki jej nie podpisze tylko z jednego powodu - jego wyborcy mieliby mu za zle droższą wódę. I tylko dlatego.
@TomdeX: ty autysto dopiero z piwnicy wyszedłeś?
Powiesz to każdemu alkusowi, żeby nie pił?
A-----l musi być ograniczony dostępowo i cenowo i odpowiadając na twój konfiarski wysryw, wiadomo, że to nie wypleni mnenelstwa do zera, to
@pasta_alla_carbonara: tak samo jestem przeciwny, tzn. żeby nie obejmnowała słodzików.
Bo przez to cukrowe i słodzone kosztują prawie tyle samo
@TomdeX: kontrola XDDDDDDD
wez ty uposiu wyjdz
Później we mediach "Kacperek został zagłodzony/ zabity/ zamęczony nikt nic nie wiedział, widział"
Gdyby rządził PiS i miałby podpisać tą ustawę - podpisałby to.
@TomdeX: spadek konsumpcji, EU już robiła takie badania. Im ludzi bardziej na alko stać, tym niestety więcej piją:
zrodlo: https://ec.europa.eu/health/ph_determinants/life_style/alcohol/documents/alcohol_rand_en.pdf
źródło: Screenshot 2025-08-24 at 20.29.23
PobierzCzyli np. nie finansować zamrożenia cen prądu? A nie, czekaj, przecież Nawrocki właśnie złożył swój projekt.
Albo może powinien zlikwidować 800+. Tego Nawrocki przecież nie zawetuje, co nie?
@SteelChuckNorris: wiesz co ja widzę? Płacz menelstwa, których nie będzie stać na małpkę, to właśnie widzę.
I może mniej matek w ciąży będzie pić alko, bo jak widać, dużo tutaj obrońców małpeczek przyszło
@BigSW: kyrwa kolejny upoXD, widzisz, że mój post dotyczy tylko alko?
Zawsze sutener mógł zawetować i zaproponować samą ustawę o alko, a cukier zostawić, tak jak z wiatrakami i zamrożeniem cen prądu.
@BulgarskiTaboret: z obrońcami alkusów króciutko, zero szacunku dla petów
Wielokrotnie coś takiego czytałem, były nawet jakieś artykuły na ten temat, ale żaden z nich nie uwzględniał tego, że osoby spożywające a-----l w dużych ilościach rzadziej pobierają emerytury. A link wrzuciłeś do płatnego artykułu, więc nie mam pojęcia co tam jest
@pasta_alla_carbonara przecież akcyza na a-----l wzrośnie tak czy tak, nawet pomimo tego że Nawrocki zawetował. PiS już