Wpis z mikrobloga

• 3
@d4wid: mam rozumieć, że nie masz wolnej woli? Muszą ci d---------ć podatkiem tak, żeby cię nie było stać to wtedy nie kupisz?

@TomdeX: ty autysto dopiero z piwnicy wyszedłeś?
Powiesz to każdemu alkusowi, żeby nie pił?

A-----l musi być ograniczony dostępowo i cenowo i odpowiadając na twój konfiarski wysryw, wiadomo, że to nie wypleni mnenelstwa do zera, to
  • Odpowiedz
  • 0
@d4wid: cukrowa jeszcze powiedzmy rozumiem, bo wzglednie niedawno ja wprowadzono, ale akcyza na alko powinna byc podniesiona.

@pasta_alla_carbonara: tak samo jestem przeciwny, tzn. żeby nie obejmnowała słodzików.
Bo przez to cukrowe i słodzone kosztują prawie tyle samo
  • Odpowiedz
  • 1
@bartekppp a co da wyższy podatek? Nie sądzisz, że lepsza kontrola nad taką rodziną byłaby lepszy rozwiązaniem?

Odpowiedz

@TomdeX: kontrola XDDDDDDD

wez ty uposiu wyjdz
  • Odpowiedz
@TomdeX: Wyższy podatek i zyski z niego przekazane na lepszą kontrolę, która i tak była by nieskuteczna. Ludzie n----------ą w Polsce dzieci, a sąsiad nic nie widzi, szkoła nic nie widzi, kontrola przychodzi wszystko cacy.

Później we mediach "Kacperek został zagłodzony/ zabity/ zamęczony nikt nic nie wiedział, widział"
  • Odpowiedz
@Smarek37: Dokładnie, teraz jak rządzi Tusk to ma dobrą okazję aby udawać "obywatelskiego" na co ludzie się chętnie nabiorą bo będzie przeciwko.
Gdyby rządził PiS i miałby podpisać tą ustawę - podpisałby to.
  • Odpowiedz
@Kreation
Czyli np. nie finansować zamrożenia cen prądu? A nie, czekaj, przecież Nawrocki właśnie złożył swój projekt.

Albo może powinien zlikwidować 800+. Tego Nawrocki przecież nie zawetuje, co nie?
  • Odpowiedz
  • 3
@d4wid A co ty widzisz dobrego w podnoszeniu kolejnego podatku? Myślisz że to rozwiąże problem alkoholizmu? Jesli tak to *machajacy papaj*

@SteelChuckNorris: wiesz co ja widzę? Płacz menelstwa, których nie będzie stać na małpkę, to właśnie widzę.
I może mniej matek w ciąży będzie pić alko, bo jak widać, dużo tutaj obrońców małpeczek przyszło
  • Odpowiedz
@d4wid przecież to ty manipulujesz, odniosłeś się tylko do alko gdzie na samym screenie mowa jest też o podatku cukrowym
  • Odpowiedz
  • 0
@d4wid przecież to ty manipulujesz, odniosłeś się tylko do alko gdzie na samym screenie mowa jest też o podatku cukrowym

@BigSW: kyrwa kolejny upoXD, widzisz, że mój post dotyczy tylko alko?

Zawsze sutener mógł zawetować i zaproponować samą ustawę o alko, a cukier zostawić, tak jak z wiatrakami i zamrożeniem cen prądu.
  • Odpowiedz
@d4wid

przeciez my w wiekszosci tracimy z NFZ przez alko i fajki.

Wielokrotnie coś takiego czytałem, były nawet jakieś artykuły na ten temat, ale żaden z nich nie uwzględniał tego, że osoby spożywające a-----l w dużych ilościach rzadziej pobierają emerytury. A link wrzuciłeś do płatnego artykułu, więc nie mam pojęcia co tam jest

@pasta_alla_carbonara przecież akcyza na a-----l wzrośnie tak czy tak, nawet pomimo tego że Nawrocki zawetował. PiS już
  • Odpowiedz