Wpis z mikrobloga

@ShadyTalezz: parę dni temu wracam do domu a tutaj przy osiedlowym paczkomacie kurier inpost w ortezie na kolanie (tak k---a, w ortezie) wyładowuje przesyłki z paki na wózek, w czym pomagał mu chłopak 13-15 lat na oko, prawdopodobnie syn

to smutne, że typ który płaci kurierom śmieciowe pieniądze, zatrudnia ich na b2b jest traktowany jak guru i ekspert od biznesu, a kurier chory czy nie musi z---------ć po kilkanaście godzin
  • Odpowiedz
skoro pracował to znaczy że nie potrzebował zwolnienia

@grzypAtomowy: No tak, zwolnienie lekarskie to dopiero wtedy przysługuje jak całkiem się już nie możesz ruszyć bo ci kość z otwartego złamania wystaje i haczy o otoczenie albo gdy już plujesz krwią przy kaszlu.
Ty to pewnie jeden z tych co przy grypie chodzą i zarażają. Bo przecież pan Janusz straci jak posiedzisz tydzień na L4. C--j że potem cała firma też
  • Odpowiedz
@grzypAtomowy: @kptDoopa:
nie wiem jak w inpoście ale większość kurierów w największych firmach pracuje na b2b i jak są chorzy / idą na urlop muszą i tak podstawić inne auto i firmy kurierskiej kompletnie nie interesuje jak to zrobią (a jeśli tego nie zrobią to płacą kosmiczne kary za każdy dzień).
  • Odpowiedz
@tonawegla: Ja p------e, to niezła patola. W razie kolizji/grubszej awarii (a w nowych autach też się zdarzają) jest się tak samo w dupie jak przy jakiejś chorobie xd
  • Odpowiedz
paczkomacie kurier inpost w ortezie na kolanie (tak k---a, w ortezie)

@Rainmaker97: jak sportowcy ćwiczą i startują w ortezach czy kinezjotejpingu to norma, ale jak kurier stabilizuje sobie kolano rozwalone po pijaku na schodach ( bo jest już za stary na leczenie operacyjne) to już metafizyka i spotkanie z najwyższym.
  • Odpowiedz
@deptacz_gnoju: czy ty naprawdę porównujesz sportowca zarabiającego średnio dziesiątki/setki tysięcy na miesiąc mającego za sobą cały sztab medyków i sponsorów do kuriera zarabiającego oszałamiające 6000zl za 250 godzin jeżdżenia z paczkami któremu nie przysługuje płatne l4?

potężnie ci się odkleiło
  • Odpowiedz
@Rainmaker97: po pierwsze- niewolnicza praca dzieci wciąż na propsie z tradycjami sięgającymi setek lat.
Po drugie- na B2B i JDG można sobie opłacać dobrowolne chorobowe i iść na L4, można też być ubezpieczonym od poważnych zachorowań (tzw. ubezpieczenie dochodu).
Po trzecie - skoro jednak zaiwania z paczkami to chyba L4 i leżenie odłogiem nie jest niezbędne.

Masz wrażliwość płatka śniegu, skoro Ci orteza na kolanie przeszkadza. Mi nie przeszkadzała w
  • Odpowiedz
@deptacz_gnoju: U mnie na rejonie kurierow InPost jest tak mało że dymają po 16h dziennie za jakieś g---o pieniądze xD Rotacja jest taka, że nie wiadomo kto i czy w ogóle przyjedzie odebrać paczki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Rainmaker97: przeciez Brzoska powiedzial ze nie ma problemu, jak rzad wymusi zeby wszyscy kurierzy byli na UoP to on chetnie ich zatrudni. Aktualnie to nie od niego zalezy. Teraz tak p--------z o tym UoP i wykorzystywaniu kurierów, ale jak zamawiasz i zobaczysz, ze InPost 4zł droższy od DPD to zamowisz z DPD.
  • Odpowiedz