Aktywne Wpisy
Schwarzfahrer +87
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

BastetII +53
#dieta
W czerwcu 2024 ważyłam 81 kg. Od tego czasu schudłam do 68 kg ale ostatnio waga zaczęła się piąć znowu w górę...
Chyba czas znowu wrócić do liczenia kalorii
W czerwcu 2024 ważyłam 81 kg. Od tego czasu schudłam do 68 kg ale ostatnio waga zaczęła się piąć znowu w górę...
Chyba czas znowu wrócić do liczenia kalorii
źródło: temp_file527864061337415841
Pobierz

Rozwala mnie ten mit którym próbujecie straszyć kobiety: musisz obniżyć oczekiwania i znaleźć pierwszego lepszego przegrywa bo inaczej będziesz starą panną z kotem i to jest okropna wizja, bój się!
Zastanówmy się nad tym. Dla kobiety jest kilka potencjalnych scenariuszy:
1. Najlepszy i tu się nie ma co oszukiwać, czyli: kobieta w młodym wieku znajduje mężczyznę który chce założyć z nią rodzinę, robią to, mężczyzna nie jest toksyczny, nie jest mizoginem, nie jest uzależniony, nie jest agresywny, szanuje partnerkę, dzielą się obowiązkami i sobie żyją. Bezdyskusyjnie to najlepszy scenariusz.
2. Kobiecie nie udało się znaleźć takiego mężczyzny ale nie obniżyła oczekiwań. Kupiła dwa koty, ma już swoje lata, nie szuka już związku, żyje sobie sama, ma swoje koleżanki z którymi spędza czas, ma jakieś hobby typu śpiewanie w chórze czy jakieś stowarzyszenie albo nawet i te mityczne podróże. Mieszka sama, trochę jest jej smutno z powodu braku rodziny, ale ogólnie żyje sobie spokojnie na zasadzie praca - dom - hobby. To jest ten najgorszy scenariusz wg wykopków.
3. Serio najgorszy scenariusz. Kobieta nie znalazła porządnego partnera i obniżyła oczekiwania. Możecie kojarzyć takie małżeństwa z pokolenia waszych rodziców i wujków. Kobieta przygarnęła faceta który nie jest i nie rokował nigdy na porządnego partnera, mają dzieci i są np 20 lat po ślubie. I jak żyje ta kobieta? Pewnie kojarzycie. Wujek lubi popić i perorować po pijaku o polityce ale temat zawsze jakoś schodzi na to że ciotka jest głupia i na niczym się nie zna. Co się dzieje za zamkniętymi drzwiami? Pewnie lecą wyzwiska, może p-----c. Ale ciotka się nie skarży, dogląda dzieci i chłopa. Albo wujek jest wiecznie bezrobotny (taki neet poprzedniego pokolenia), ciotka ciśnie na etacie a potem jeszcze drugi etat w domu przy gotowaniu (bo to babskie zajęcie) i dzieciach (też babskie zajęcie). Albo wujek alkus zwyczajny i heroiczna ciotka próbująca przy takim trutniu zbudować dzieciom jakiekolwiek warunki do życia.
Wiem że znacie takie małżeństwa. Ale w starszym pokoleniu. W nowych ich będzie coraz mniej bo kobiety raczej wybiorą scenariusz 2 niż 3. I was to boli że one mają wybór.
Serio życie typu praca - dom (z kotami) - hobby z koleżankami jest nieskończenie lepsze niż mordęga z uzależnionym, z przemocowcem, z syneczkiem mamusi czy NEETem.
#oswiadczenie #zwiazki #tinder #przegryw
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Może jeśli ktoś bardzo, bardzo chce dzieci to jest to średni scenariusz, ale w każdym innym przypadku bycie samej/samemu jest dużo lepsze niż bycie z nieodpowiednim partnerem. Zwłaszcza jeśli potrafi utrzymywać satysfakcjonujące związki pozaromantyczne. A już jak ten partner wie, że został wybrany z braku laku, to się wtedy zaczynają prawdziwe jazdy po kilku latach.
Celem zdrowego związku, a tym bardziej małżeństwa nie jest 'życie sobie' tylko założenie rodziny, tj. posiadanie dzieci. Niepopularna opinia w czasach, gdzie chodzi o to żeby sobie poruchać, pomniejszyć koszty życia i oddawać się przyjemnościom.
Nawet trudne małżeństwo, które zdołało odchować dzieci ma większa wartość, niż wybór samotnego życia z kotem, spędzanego na oglądaniu netflixa i podróżach. To także ciężkie do pojęcia dla ludzi z przestawionym systemem
a w rzeczywistości: kobieta w młodym wieku szuka faceta który jest spoza jej ligi, nie myśli o zakładaniu rodziny, nie obchodzi ją czy jest uzależniony, czy szanuje partnerkę, grunt aby
Nie wiem skąd to wzięłaś bo z obniżaniem oczekiwań chodzi o to żeby znaleźć sobie normika, beciaka, a nie przegrywa XD chodzi o dopasowanie oczekiwań do swojej ligi, ale u ciebie w komentarzu widać mocne
Scenariusz 2 jest fajny o ile jesteś w wieku studenckim. W dorosłym życiu to wygląda tak że inni biorą śluby, mają dzieci, budują domu, jeżdżą na wakacje ze swoimi połówkami a ty tylko to oglądasz i wrzucasz posty że bycie singielką jest super. Poza tym skąd ty weźmiesz potem przyjaciółki? prawda jest taka że w pewnym wieku ludzie się zajmują swoimi partnerami a nie będą niańką dla starej