Aktywne Wpisy

#jedzenie71 #wroclaw
Nie cała gastronomia zamieniła się w patologię.
Miałem ostatnio okazję zjeść jeden z najlepszych kebabów w moim źyciu. Z karkówki. Teoretycznie pół kilowy, realnie znacznie cięższy. W mięciutkiej bułce z sezamem, a nie takiej przeciętnej z selgrosa czy hambexu.
Był na tyle duży, że dla odmiany musiałem sobie pomagać sztućcami - sama gęba nie wystarczyła.
Był na tyle duży, że nie dałem rady zjeść go w całości, co rzadko mi
Nie cała gastronomia zamieniła się w patologię.
Miałem ostatnio okazję zjeść jeden z najlepszych kebabów w moim źyciu. Z karkówki. Teoretycznie pół kilowy, realnie znacznie cięższy. W mięciutkiej bułce z sezamem, a nie takiej przeciętnej z selgrosa czy hambexu.
Był na tyle duży, że dla odmiany musiałem sobie pomagać sztućcami - sama gęba nie wystarczyła.
Był na tyle duży, że nie dałem rady zjeść go w całości, co rzadko mi
źródło: IMG_20250809_185743__01
Pobierz
PodniebnyMurzyn +301

WSTĘP
Wbijam se do salonu obejrzeć nowe chińskie auto. Tak, mam taki dziwny f----z, że interesuję się chińskimi autami i nawet biorę je pod uwagę przy zakupie. No i wita mnie recepcjonistka, potem gdzieś znika i zostaję sam w salonie razem z innymi klientami. Jakiś gostek siedzi i ewidentnie czeka na odbiór auta, ktoś ogląda nowego suva a ja przykleiłem się do nowego sedana. I tak sobie go oglądam, otwieram, siedzę w środku, dziubię w przyciski, otwieram bagażnik, znalazłem nawet prostownik pod podłogą.
No ale sie znudziłem, nic nie wiem to wychodzę. W tym czasie recepcjonistka powraca i się pyta czy pomóc. Mówię, że jestem zainteresowany tym sedanem. Babeczka prosi abym podszedł za nią. Idziemy do szklanego boxu gdzie nawet wcześniej nie zauważyłem, że siedzi w środku jakiś człowiek.
ROZWINIĘCIE
Chłopak lat ok 22, włosy typowy brokuł. Witam się z nim, siadam naprzeciwko. Mówię co i jak, jaki wóz mnie interesuje i że chciałbym się wiecej dowiedzieć. Myślałem że wstanie i mnie oprowadzi do auta i opowie o wszystkich zaletach i bajerach. NOOOOPE XD siedzi. Dyktuje mi cennik. Pytam o akcesoria
-można z internetu pobrać broszurę pdf
Pytam o kolory
-wymienia 4 kolory
Pytam jak one na żywo wyglądają bo na wystawce jest tylko biały
-pokazuje mi ściankę z próbnikami lakieru z odległości ok 20m
Interesował mnie niebieski a na półce leżą conajmniej 3 w tonie niebieski
-gość zaczyna liczyć od góry który to będzie do tego modelu
Pytam o wnętrza
-pokazuje mi tą broszure pdf i kolory wnętrza do wyboru
Pytam skąd różnica w cenie między pakietem podstawowym a delux
-bebechy są inne
W sensie moc i bateria?
-nie, bebechy
Czyli co to za bebechy?
-kamera cofania i widok 360 i infotainment xD
WNIOSEK
Ogólnie cała rozmowa była kulturalna ale gość był tak bardzo obojętny na robotę, że byłem wręcz pod wrażeniem jak bardzo można mieć w------e na pracę xD Jak wymrą wszystkie dziady z mentalem "trzeba pracować i się cieszyć że robota w ogóle jest" to będą niezłe jaja xD
Nie wiem jak to zilustrować dlatego wrzucę fotę tego prostownika pod podłogą bagażnika. Wspaniałe miejsce gdy pomyślę, że może mi się tu wylać zgrzewka wody
#motoryzacja #samochody #pracbaza #niewiemjaktootagowac
źródło: IMG_5860
Pobierz@GomiGomi: teraz też wszyscy w garniakach albo chociaż w koszulach, nie czaję różnicy?
Ciekawe czy na prowizji pracuje.
A może się tez okazać, że aktualnie te chińczyki (która to makra tak w ogóle?) są tak tanie i sprzedają się tak dobrze że mógłby nawet. z tobą nie gadać a i tak sprzeda 3 auta w dzień .
Jeśli młody pracuje bez prowizji, albo ta prowizja jest naprawdę mała to też miałbym to w dupie.
Jako handlowiec popracowałem parę lat i wiem, że nie warto się często silić na nic jeśli nie ma się dobrych warunków. Bo sobie będziesz z---------ł i nic z tego realnie nie dostaniesz. Co najwyżej o------l, że KPI nie zrobione kuchwa mody.
Systemy kontroli czy komfortu w wielu autach są pod siedzeniami i podłodze. Np Audi A6 C5 przed lift i chyba A6C6 przed lift. Moje Volvo XC60 z 2011 przed lift także tak ma. Też mnie to dziwi, że tam umieszczają ale widocznie problematyczne i awaryjne tak to nie jest do końca. Jak zaleje powódź auto i tak dużo innych problemów się łącznie pojawi.
Czy to gen Z jest z nami w pokoju? Ludzie i tak niedługo wymrą bo się nie rodzą dzieci. Poza tym obsługą klienta zajmą się boty.
Generalnie za inicjatywę w pracy zwykle dostaje się większe obowiązki więc nie warto.
@SzubiDubiDu: idź w takim razie do dowolnego salonu Stellantisa ( ͡° ͜ʖ ͡°)