Wpis z mikrobloga

@SzubiDubiDu: aż trudno mi uwierzyć w tę historię, bo oni maja przecież prowizje od takich sprzedaży. Jak kupowałem swoje auto, to nie miałem problemów z rozmowami ze sprzedawcami w salonach.
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu:

Różowa jest kadrową w średniej wielkości przedsiębiorstwie - ot taki Januszex, któremu się udało przeistoczyć w korpo i są w czarnej dupie, bo brakuje im 50% kadry, bo nagle trzeba obsługiwać zagranice, jakieś social media, duże sieci handlowe i ogólnie mają jakieś 20 wolnych wakatów na stanowiska różnego szczebla, od sekretarek, przez menadżerów po jakichś koordynatorów produkcji. Prezes po pół roku stwierdził, że nie mają brać nikogo pod uwagę
  • Odpowiedz
@ATAT-2 Pracodawcy nas tego nauczyli, po prostu młodzi teraz znacznie szybciej zauważają że za starania to nic nie dostaniesz oprócz większej ilości roboty.

Za wypłatę w takiej pracy, po wynajęciu kawalerki to ledwo będzie cię stać na życie, zostaje tylko wynajęcie pokoju z obcymi i wegetacja, skąd ktoś ma mieć motywację do pracy, pomijając też podejście przeciembiorców to pracownika i próby oszczędzania na każdym kroku kosztem pracownika.
  • Odpowiedz
@Wiciu553: No nie. Jedno to nie przemęćzanie się w robocie a drugie to całkowita olewka swoich obowiązków, współpracowników i stanowiska.

I nie powiesz mi, że ktoś z takim podejściem nagle byłby pracownikiem miesiąca jakby na przelewie dostawał 5k więcej
  • Odpowiedz
@Dlkvv: Lekarz (wszędzie), służby mundurowe i pielęgniarka w dużym mieście się długo jeszcze odnajdą. Urzędy i uczelnie też będą długo teflonowe. Reszta ma p------------e.
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: znajomy pracuje w salonie BAIC. Ma tylko podstawę bez żadnej prowizji, więc czy sprzeda w miesiącu 2 samochody czy 20 to tyle samo zarobi. Pewnie stąd ta wyjebka na klienta.
  • Odpowiedz
  • 2
@GomiGomi Budżetówka ma zawsze łatwo w czasach kryzysu. Tylko pytanie czy nie zamrożą pensji na lata, bo do policji będzie więcej chętnych niż etatów i na ile pensja pielęgniarki pozostanie konkurencyjna w dużych miastach.
  • Odpowiedz
@ATAT-2 Mówię ogólnie o młodych pracownikach. Ja i moi znajomi mamy po prostu takie doświadczenia z pracodawcami, nie ważne czy na produkcji, biuro, grafikę, IT czy sprzedaż fizyczną i online, wszystkie małe i średnie firmy próbują oszczędzać każdym kosztem, oszukują i łamią prawo pracy na każdym kroku.
  • Odpowiedz
@Wiciu553: no spoko z jednej strony piszesz że jesteś młody i nie widzisz sensu żeby się starać a z drugiej zwalasz winę na pracodawców że nie dają Ci kupy siania i może kierowniczych stanowisk na początek kariery?

oszukują i łamią prawo pracy na każdym kroku.

@Wiciu553: średnio jestem w stanie w to uwierzyc
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: to nie jest kwestia wywalenia na robotę, tylko ten łebek jest od urodzenia na dopaminowym haju. Odkąd skończył 2 lata to leci na najbardziej kolorowych, głośnych i robionych na focus dziecka bajkach, później wleciał fortnight przez 12h na dzień, YouTube, TikTok i całej maści corno. Chłop nie jest zobojetnialy na robotę, tylko na cały świat. Jest w stanie utrzymać uwagę na zadaniu przez maks 30s i później się już
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: to pewnie ładowarka, ale wracając do sedna - pewnie już widział dziesiątki takich klientów i wie, że z rozmowy i tak nic nie będzie, więc po co ma się starać, jak dziadek i tak "musi się zastanowić" i nigdy nie wraca
  • Odpowiedz
znalazłem nawet prostownik pod podłogą.

@SzubiDubiDu: nie wygląda to na "prostownik", ładowarki AC 1 fazowe raczej nie występują w elektrykach, chyba że się dałeś nabrać i to był plugin.
A jak to był elektryk to wygląda bardziej na falownik gniazda 230VAC, często jest w elektrykach na wyposażeniu.
  • Odpowiedz
  • 0
ładowarki AC 1 fazowe raczej nie występują w elektrykach, chyba że się dałeś nabrać i to był plugin.

@wypokowy_expert: typie, ani razu nie napisałem że szukam elektryka. Mało tego, oglądałem hybrydę plugin xD
  • Odpowiedz