Wpis z mikrobloga

#jedzenie71 #wroclaw
Nie cała gastronomia zamieniła się w patologię.
Miałem ostatnio okazję zjeść jeden z najlepszych kebabów w moim źyciu. Z karkówki. Teoretycznie pół kilowy, realnie znacznie cięższy. W mięciutkiej bułce z sezamem, a nie takiej przeciętnej z selgrosa czy hambexu.
Był na tyle duży, że dla odmiany musiałem sobie pomagać sztućcami - sama gęba nie wystarczyła.
Był na tyle duży, że nie dałem rady zjeść go w całości, co rzadko mi się zdarza.
Był na tyle dobrej jakości, że nie przeklinałem go siedząc w łazience.

Musiałem po niego jechać ponad 40 minut od Wrocławia, aż do Milicza - czyli i tak godzinę krócej niż stałbym w kolejce do Oycze Doner ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Do zjedzenia w pizzerii Verona w Miliczu.
Taki kawał kulinarnej radości 45zł.
NaglyAtakGlazurnika - #jedzenie71 #wroclaw
Nie cała gastronomia zamieniła się w patol...

źródło: IMG_20250809_185743__01

Pobierz
  • 115
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NaglyAtakGlazurnika: no ale gdzie mostek wołowy porównujesz do karczku ze świni ;) nie mówiąc że pastrami to długi proces przygotowania od czasami parotygodniowej solanki po pieczenie w wolnej temperaturze żeby osiągnąć smak i strukturę. Karkówka do kebaba jest najgorsza pod względem zarówno smaku jak i struktury. Kompletnie nie kupuje jak na zdjęciu konceptu buły wypchanej mięsem z wrzuconymi warzywami na górę i to za cenę restauracyjnego dania
  • Odpowiedz
@Ogau: kurde, miałem to samo; chłop zaczął o braku patologii w pierwszym zdaniu, a w ostatnim podał cenę 45 zł za kebaba XD fajnie opisany, brzmi smacznie, ale byłoby może warte odnotowania za połowę tej ceny :D
  • Odpowiedz
@NaglyAtakGlazurnika: Nie jest to super deal. Dorzuć cenę paliwa i już możesz mieć za to danie główne w Idzie. Kebab jest prosty do zrobienia i to powinno być tanie żarcie, a nie 45 zł i kurde podawane w restauracji xDD Jeszcze żeby w nim coś szczególnego było, ale kurde serio gotowa buła z makro, karkówka (kup w masarni, zamarynuj nawet i w gotowej marynacie w folii, Roleski ma spoko), świeże
  • Odpowiedz