Wpis z mikrobloga

• 7
@liptonn: on prostuje prund ( ͡º ͜ʖ͡º) a tak serio to sam nie wiem czy to prostownik czy falownik ale idą do niego przewody wysokiego napięcia do zasilania hybrydy więc uj wie
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: To się błyskawicznie zmieni. Jak robotę staci chociaż połowa z 600-700 tysięcznej armii pracowników korporacji w Polsce to będzie wszędzie obsługa, jak w XIX-wiecznym hotelu. Pamiętam, jak sprzedawcy w salonach Opla chodzili w garniturach w 2000 roku i na barana sobie wskakiwali byle Corsę sprzedać. Chciałeś odebrać samochód o 20 w niedzielę? Bardzo proszę otworzymy specjalnie dla Pana.
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: A to kulturka widzę wróciła, parę lat temu to już tak odpłynęli w smart causal, że ciężko było sprzedawce odróżnić od klienta. Niemniej podejście się diametralnie zmieni. Podam inny przykład - 4 lata temu nikt nie chciał w urzędach pracować, teraz w niektórych są koleji na stanowisko w okienku.
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: Mam bardzo podobne doświadczenia z młodymi w pracy - wyebane na wszystko, zrobić jak najmniej, zero inicjatywy.

Ciekawe czy na prowizji pracuje.
A może się tez okazać, że aktualnie te chińczyki (która to makra tak w ogóle?) są tak tanie i sprzedają się tak dobrze że mógłby nawet. z tobą nie gadać a i tak sprzeda 3 auta w dzień .
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: jak podjechałem kiedyś do salonu toyoty miejskim p--------m obczaić land cruisera, to od niechcenia odpowiadali na pytania, jak podjechałem 2 miesiące później nieco lepszym autem, to zaczęli od kawy, a skończyło się na jeździe… już tam nie wrócę, wolę zamówić przez brokera.
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: nie rozumiem tego. Nawet jakby robota sprzedawcy chińskich aut była ostatnim co chcę robić, to bym ruszył dupę z krzesła choćby po to, żeby na nim nie siedzieć cały dzień. Inna sprawa, że tego wymaga podstawowa grzeczność, no ale brokuły uczą się manier z TikToka...
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: No liczę, że januszexy zdechną albo jednak dojdzie do refleksji.
Jeśli młody pracuje bez prowizji, albo ta prowizja jest naprawdę mała to też miałbym to w dupie.
Jako handlowiec popracowałem parę lat i wiem, że nie warto się często silić na nic jeśli nie ma się dobrych warunków. Bo sobie będziesz z---------ł i nic z tego realnie nie dostaniesz. Co najwyżej o------l, że KPI nie zrobione kuchwa mody.
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu
Systemy kontroli czy komfortu w wielu autach są pod siedzeniami i podłodze. Np Audi A6 C5 przed lift i chyba A6C6 przed lift. Moje Volvo XC60 z 2011 przed lift także tak ma. Też mnie to dziwi, że tam umieszczają ale widocznie problematyczne i awaryjne tak to nie jest do końca. Jak zaleje powódź auto i tak dużo innych problemów się łącznie pojawi.
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: Brokuł jest jeszcze nie nauczony pracy, nie ma żadnych zobowiązań, co zarobi to pewnie wyda na przyjemności, więc ma wywalone na większe zarobki i tą robotę. Jak go przyciśnie jakiś kredycik hipoteczny i roszczeniowa partnerka z kaszojadem, to raz dwa się nauczy palety tych kolorów na pamięć.
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu

Ja pierdziu jak gen Z już tak mocno wejdzie w rynek pracy to z 90% januszexów upadnie xD

Czy to gen Z jest z nami w pokoju? Ludzie i tak niedługo wymrą bo się nie rodzą dzieci. Poza tym obsługą klienta zajmą się boty.
  • Odpowiedz
Ogólnie cała rozmowa była kulturalna ale gość był tak bardzo obojętny na robotę, że byłem wręcz pod wrażeniem jak bardzo można mieć w------e na pracę xD

@SzubiDubiDu: idź w takim razie do dowolnego salonu Stellantisa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz