@seraf20 pływam 12 lat i jeszcze nie miałem sytuacji żeby się bać ale jeszcze wszystko przede mną chociaż wolałbym uniknąć :) stawki zawsze mogłyby być lepsze ale idzie wyżyć
Jakieś ciekawe historie w portach?? ( ͡°ʖ̯͡°). Mam kierowcą Tirów życzy się "szerokiej drogi" "przyczepności" a wam czego można życzyć?? Jaki system tam macie ile kontenerów zabieracie ?? I najczęstsze porty to ??
@erni13 Wszystko zależy czy pytasz ogólnikowo czy o typ statków czy może o zajmowane stanowisko bo jest wiele zmiennych :) Bardzo dobre stawki zawsze są wyższe na specjalistycznych statkach ze względu na typ pracy jaką wykonują co wiąże się z dodatkowym szkoleniem dla załogi. Tak jak i na lądzie, chcesz więcej zarabiać musisz się dodatkowo specjalizować/szkolić, oczywiście to nie oznacza że Cię od razu zatrudnią i będziesz zarabiać kokosy, dużo zależy
@erni13: jak pływasz dobrym statkiem to masz dobre stawki. Jak bardzo dobrym to bardzo dobre. A jak średnim to średnie. Czego nie rozumiesz? ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzNie boisz się jak buja? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Dobre stawki? $
Ma łeb, nie będzie pisał ze praca na morzu jest w całkiem dobrze płatna bo się zlecą amatorzy jak w IT i dramat gotowy
Jakieś ciekawe historie w portach?? ( ͡° ʖ̯ ͡°). Mam kierowcą Tirów życzy się "szerokiej drogi" "przyczepności" a wam czego można życzyć?? Jaki system tam macie ile kontenerów zabieracie ?? I najczęstsze porty to ??
@krzych0: Armatorzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzWiatru w żagle?
Tylko że to kontenerowiec na ropę xD
Odpowiedź jest zdawkowana i nie zawiera dokładnych kwot.
Co innego wykopowi informatycy, przekrzykujący się kto ile tysięcy zarabia za 2 godziny scrollowania wykopu XD