Wpis z mikrobloga

@BlackenedBlue: Ale przyznam że ja k---a lubię se te patyczki do uszów wpychać a niewiele rzeczy w życiu lubię
Jeszcze te patyczki wrzątkiem zalewam żeby były gorące i codziennie do kawy se nimi uszy czyszczę, ale nie dla higieny a dla szybkiej dopaminy
  • Odpowiedz
@KNU-RZY-SKO ja sobie kupiłam taką gumową gruszkę jak do lewatywy i nią płuczę ucho wodą jak mi się zatka, laryngolog robi to samo wielką strzykawą. Dzięki temu od 16 lat nie musialam iść do laryngologa. Patyczkiem zawsze tylko pogarszam sytuację :p
  • Odpowiedz
Ale przyznam że ja k---a lubię se te patyczki do uszów wpychać a niewiele rzeczy w życiu lubię

@JanNaj358: poczekaj aż odkryjesz te chińskie patyczko-dłutka z kamerkami do wyciągania woskowiny.
Dopamina z wyciągnięcia dużego kawałku wosku z ucha większa niż z 10kg szczupaka na rybach xD
  • Odpowiedz
@BlackenedBlue:

Ludzie od tysięcy lat czyścili uszy i problemu nie było, dopiero od niedawna są specjalne spreje - psikacze do ucha, całość polega na umiejętnym wyciąganiu "wosku" a nie wpychanie go dalej, to że ktoś "z----ł sprawę nie oznacza że patyczki są złe" nasi przodkowie sobie radzili i dali radę, a teraz patyczek do ucha to wielki wróg człowieka bo hur dur bo tak i już, patyczki to zło leć
  • Odpowiedz
Jeszcze te patyczki wrzątkiem zalewam żeby były gorące i codziennie do kawy se nimi uszy czyszczę, ale nie dla higieny a dla szybkiej dopamin

@JanNaj358: ty chory po*ebie!

@Drake1 ja po basenie jeszcze kolejnego dnia miałem zatkane ucho to myślę że oczyszczę patyczkiem. Taa, potem do wizyty u laryngologa miałem tak zatkane ucho że czułem się jakby się kręciło w glowie i nie mogłem się skupić na niczym.

Nigdy
  • Odpowiedz
@Drake1: zwłaszcza że patyczek ma usunąć NADMIAR woskowiny a nie wyczyścić ucho na glanc bo po coś ciało woskowinę produkuje. Ale też mnie to zawsze dziwiło że te szpraje są tak rozreklamowane, a patyczki to wcielenie zła. Trzeba ich po prostu dobrze używać. No ale wiadomo ciężko pewnie zarobić na produkcie za 3zl, a na szprajach za 30 już lepiej xd
  • Odpowiedz
@BlackenedBlue: kiedyś usłyszałem komplement od doktor medycyny pracy, że nie widziała jeszcze takich czystych uszu ( ͡ ͜ʖ ͡) i czym ja je czyszczę
  • Odpowiedz