Wpis z mikrobloga

Czy też macie tak, że trochę ciężko Wam znaleźć do rozmowy/ relacji (nie mówię tylko o związku, ale też jakiś znajomościach czysto koleżeńskich) ludzi, którzy mieliby jakąkolwiek osobowość? Bo odnoszę wrażenie, że zarówno kobiety i jak faceci są teraz "lubię to co wszyscy". Każdy na tinderze pisze, że lubi góry i rower, ale w górach ostatni raz to był na wycieczce szkolnej w gimnazjum. "Lubię oglądać filmy", a jak zapytasz jakie to "To co leci w telewizji/ na netflixie". Większość ludzi jest jakaś nijaka. A myślę, że z najmniejszej rzeczy można zrobić coś ciekawego, jeśli naprawdę się w to zagłębimy/jara nas ten temat.
Jak zapytasz czy ma na coś ochotę to on "nie wie", spytasz co lubi słuchać to "lubię wszystko". Jacyś wszyscy są ostatnio niezdecydowani i tacy rozmemłani.
Nie wiem czy to tylko moje obserwacje, ale podobne odczucia mają moi znajomi. Przecież "gram w gry" może być ciekawym tematem, jesli rozwiniemy to trochę. A może problem jest w tym, że ludziom nie chcę się mówić o tym co lubią/co ich kręci?
#tinder #rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki #spoleczenstwo
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Miauczynski_adas_adam Hmm, ciężko ocenić mi samą siebie...ale wydaje mi się, że raczej daje czas na rozwój rozmowy. Ja sama ręczne nie mam problemu, żeby od razu rozmawiać o czymkolwiek, jestem bardzo otwarta. Ale nigdy też nie oczekuje, że ktoś po pierwszej godzinie czy po drugim spotkaniu zacznie opowiadać o tym, że zbiera kapsle od piwa. Tylko, że jeśli kolejny i kolejny raz zderzam się ze ścianą to trochę nie widzie sensu
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@smallboobslover trochę brutalny komentarz. Jako kobieta ciężko mi się z nim zgodzić, ale rozumiem Twój punkt widzenia. Może po prostu takie masz doświadczenia, więc stąd taka opinia. Mogę mówić tylko za siebie (i za kilka najbliższych koleżanek) ale zdecydowanie wiemy co to hobby i same je mamy. A i doceniamy jak facet ma jakieś pasje, bardzo często to jest to co nas w nich "kręci" (:
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@hellfirehe Masz dużo racji, jeśli chodzi o te "łatki". Tak właściwie to o tym nie pomyślałam, bo nigdy sama tego nie doświadczyłam a też nigdy od razu takiej do kogoś nie przykleiłam. Ale jest w tym sporo racji. Często to strach blokuje nas przed zrobieniem czegoś. Więc tak samo może być z otwartością. Nie chcemy być osądzani, więc wpisujemy się w pracy lub nic nie mówimy, zachowujemy się "nijako" bo może
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@HansLanda88 Zdecydowanie muszę się zgodzić. Trochę to przykre, że jako ludzie jesteśmy takimi ignorantami dla małych rzeczy. Gdzie to one tak właściwie najbardziej mogą sprawić, że jesteśmy "jacyś". To kolejny komentarz po którym mam inne postrzeganie na tę sprawę. Dzięki!!
  • Odpowiedz
@ziel_9: polecam żyć aktywnie, mi się zawsze ktoś ciekawy przypałęta ale nie są to ludzie z sieci. A to kogoś z nowej pracy poznam, na treningach, wyjazdach zespołowych i potem się kręci
  • Odpowiedz
W dodatku kobiety NIE ROZUMIEJĄ idei hobby i same ich nie mają.

@smallboobslover: A jeśli jestem kobietą i mam hobby, to o co chodzi, coś jest ze mną nie tak i jestem mentalnie mężczyzną? Od dzieciństwa interesuję się fotografią (i nie, nie są to selfiki na instagrama), od 10 lat moim hobby jest kolej (i nawet to połączyłam i fotografuję pociągi, szukam ciekawych miejsc, a potem czatuję przy torach), lubię
  • Odpowiedz
na tinderze najbardziej oplaca się byc "zwykłym", bo każdy odchył od normy to ryzyko utraty matcha i gorszego poziomu w algorytmie. tak więc to nie jest dobre miejsce do wyciągania takich wniosków.

@czescmampytanie: jak mialem tindera to tez to zauwazylem i czesto zalowalem ze nie bylem po prostu bezplciowy, bo czesto jak siedzialem na jakimis piwie czy w restauracji to oskarki, ktore tez byly tam na randce wydawali sie tacy
  • Odpowiedz
Ale czasem czuję bezsilność czy setny raz słyszę "nie mam zdania" :/

@ziel_9: to po co dajesz takie boty w prawo? Nawet jestem sobie w stanie wyobrazić jak taki wielkomiejski NPC wygląda: ciemne włosy, broda, okulary przeciwsłoneczne w pochmurny dzień, wydziarany rękaw, trochę przypakowany bo jedyną aktywnością rozumianą przez te melepety jest siłownia
  • Odpowiedz
@ziel_9 Co wy hipsterzy macie z tymi zainteresowaniami.

Ja nie jestem w stanie rozmawiać z kimś o zainteresowaniach które mnie nie obchodzą. No niech ktoś się będzie fanem rozwielitek. Jakbym chciał o tym słuchać to sobie poczytam encyklopedie ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dla mnie wymiana suchych rzeczy nie różni się od wysyłania linków do wikipedi.

Widzę że poza podróżami sracie się
  • Odpowiedz
może zarzucę przykładem z swojego życia odnośnie "nijakości": na podstawie mojego latarnika wyborczego - jest mi najbliżej do kandydata jakim jest Szymon Hołownia. Aczkolwiek % pokrywajacych się poglądów jego z moich to ~35%. Porównując to z wynikami moich znajomych - wszyscy z nich mieli skrajnie zbliżone poglądy do konkretnych kandydatów (zachowując punkt odniesienia moich).

@TiREX: nie chce burzyć twojego freethinkerowego obrazu, ale tak niski wynik sugeruje ze prawdopodobnie na większość
  • Odpowiedz
@r5678: wyżej już tłumaczyłem, że tu nie chodzi jedynie o przypodobanie się, ale o współpracę z algorytem i strategiczne podejście do tematu. kolejna sprawa że już nie ma co się aż tak zapędzać z tym freethinkingiem, bo dla większości facetów samo zakladanie tindera to już tłumienie tego kim się jest żeby się przypodobać obcej osobie. dlatego ostatecznie to kwestia balansu i powstrzymanie się od wrzucenia tego zdjęcia z rybą jest
  • Odpowiedz