Wpis z mikrobloga

Czy też macie tak, że trochę ciężko Wam znaleźć do rozmowy/ relacji (nie mówię tylko o związku, ale też jakiś znajomościach czysto koleżeńskich) ludzi, którzy mieliby jakąkolwiek osobowość? Bo odnoszę wrażenie, że zarówno kobiety i jak faceci są teraz "lubię to co wszyscy". Każdy na tinderze pisze, że lubi góry i rower, ale w górach ostatni raz to był na wycieczce szkolnej w gimnazjum. "Lubię oglądać filmy", a jak zapytasz jakie to "To co leci w telewizji/ na netflixie". Większość ludzi jest jakaś nijaka. A myślę, że z najmniejszej rzeczy można zrobić coś ciekawego, jeśli naprawdę się w to zagłębimy/jara nas ten temat.
Jak zapytasz czy ma na coś ochotę to on "nie wie", spytasz co lubi słuchać to "lubię wszystko". Jacyś wszyscy są ostatnio niezdecydowani i tacy rozmemłani.
Nie wiem czy to tylko moje obserwacje, ale podobne odczucia mają moi znajomi. Przecież "gram w gry" może być ciekawym tematem, jesli rozwiniemy to trochę. A może problem jest w tym, że ludziom nie chcę się mówić o tym co lubią/co ich kręci?
#tinder #rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki #spoleczenstwo
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ziel_9: nie wiem czy nie są wymęczeni. My jako polacy jesteśmy po prostu niezamożni, ale znów trzeba być w presji że jest wszystko ok. Jest różnie. Ktoś zareaguje tak ktoś inaczej, wręcz jest tak że trzeba też trafić bo ktoś kto zareaguje normalnie na nas dobrze akurat w tym okresie nie zaskoczy
Jest ciężko :)
  • Odpowiedz
No to jesteś w tych 5 % ale dalej nie odpowiedziałaś co z hobby facetów - czyżbym i tu miał rację? ;)

@smallboobslover: Nie odpowiedziałam, bo wydawało mi się to oczywiste, że jak kobieta ma pasje, to ceni je również u facetów, obojętnie, z czym są one związane. Serio, czasem jak czytam, co piszą wykopki, to mam wrażenie, że żyję w jakimś innym świecie xD Oczywiście jest jakaś grupka kobiet,
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker: no to co mam zrobić skoro cały czas zadajesz te same pytania do internetu? Na skan mózgu cie mogę skierować, to wówczas się dowiesz czy masz mózg bardziej męski czy kobiecy (jak widać po linku obie alternatywy są możliwe, chociaż jedna mniej prawdopodobna). Wówczas będziesz mieć stuprocentowy dowód zamykający usta randomom z internetu.

Ale z drugiej strony byłoby to wyjście z tej strefy komfortu "kobiety robią x", "jestem kobietą
  • Odpowiedz
A dlaczego miałbyś cokolwiek robić?

Raz na 3 miesiące widzę twój post i myślę sobie że przerwanie matni w której się znajdujesz byłoby dobrym uczynkiem. A potem zapominam o sprawie.

Dla Ciebie hobby kobiet jest "gównem"?

@choochoomotherfucker: niektóre tak, a co? Dla niektórych kobiet też moje hobby takie będą. Mam płakać z tego powodu?
Jak to mówili indianie, jeśli bolą cię stopy możesz albo obić świat skórą, albo
  • Odpowiedz
@TiREX: nie chce burzyć twojego freethinkerowego obrazu, ale tak niski wynik sugeruje ze prawdopodobnie na większość pytań odpowiedziałeś po prostu "nie wiem". chyba że ktoś inny był u ciebie wyżej.

@czescmampytanie: zdziwię Cię, ale nie. Na wszystkie odpowiedzi odpowiedziałem - zero odpowiedzi "nie wiem". Nie było nikogo wyżej
  • Odpowiedz
  • 4
@choochoomotherfucker ej ale @Usmiech_Niebios ma trochę racji. Dosłownie scrollując wypok widać bardzo często jak ktoś napisze jakąś (prawdziwą, nieprawdziwą, pomińmy to) generalizację o kobietach to zawsze wpadasz ty i robisz tego mema pic rel. Ja nie będę cię diagnozował, ale jeśli nie robisz tego dla trollowania i naprawdę masz problem pojąć że najwidoczniej jesteś troszkę inna niż reszta kobiet, to może coś jest nie tak.
Dlaczego tak robisz, szczerze? To
ManuI - @choochoomotherfucker ej ale  @Usmiech_Niebios ma trochę racji. Dosłownie scr...

źródło: temp_file5391182308230473219

Pobierz
  • Odpowiedz
Sama o tym pisałam, to się kilka razy dowiadywałam, że nie mam żadnego autyzmu, bo teraz jest taka moda i wszyscy mają autyzm

@choochoomotherfucker: aha, no jak jakieś randomy rzuciły ci chłopsko-rozumizmem i ty ich na poważnie słuchasz, to może faktycznie jest coś na rzeczy ( ͡° ͜ʖ ͡°) choć gdyby to ode mnie zależało, to każdego kto szczególnie interesuje się pociagami powinno się wysłać na
  • Odpowiedz
@ziel_9 Chyba właśnie zdałaś sobie sprawę z tego, że normiki istnieją i stanowią znaczny procent społeczeństwa.
Brak gustu i przywiązanie do popularnej platformy, wskazują na brak rozwiniętych preferencji. W TV przeważnie leci mniej angażujące i często mniej wartościowe kino komercyjne.
  • Odpowiedz
Raz na 3 miesiące widzę twój post i myślę sobie że przerwanie matni w której się znajdujesz byłoby dobrym uczynkiem.

@Usmiech_Niebios: Ale ja w swoich postach wrzucam głównie zdjęcia pociągów, przynosi mi to radość, więc jaka matnia, co w tym złego?

niektóre tak, a
  • Odpowiedz
Po prostu nie lubię, kiedy wrzuca się wszystkie kobiety do jednego worka, a na wykopie robi się to bardzo często.

@choochoomotherfucker: jak ktoś pisze np. "wszystkie kobiety lubią podróże" to - biorąc pod uwagę gdzie jesteśmy i kto tu przebywa - raczej ma na myśli większość dorosłych, ale młodych kobiet w Polsce, a nie dosłownie wszystkie baby na świecie, nawet emerytki z Kongo i czterolatki z Tajwanu. Ale tak, na wykopie
  • Odpowiedz
Każdy na tinderze pisze, że lubi góry i rower, ale w górach ostatni raz to był na wycieczce szkolnej w gimnazjum

@ziel_9: pytaj człeka co robi we wolnym czasie, albo jak sobie wyobraża wymarzony urlop, albo co by robił gdyby nie musiał pracować.
Poza tym - brak wyróżniających się zainteresowań też nie musi skreślać człowieka - popatrz po swoich bliskich, pewno mało który pokonuje maratony albo wchodzi na K2, a
  • Odpowiedz
Ale ja w swoich postach wrzucam głównie zdjęcia pociągów, przynosi mi to radość, więc jaka matnia, co w tym złego?

@choochoomotherfucker: nic. Czy pisałem że zdjęcia pociągów to coś złego? Odnoszę się specyficznie do narracji o której nawet wspomniały inne wykopki - facet mówi x, ty mówisz ale ja nie x. To ten powtarzający się cykl przypomina matnię.

Według mnie każda pasja jest w porządku, nawet jeśli jest to coś, co
  • Odpowiedz