Aktywne Wpisy

stanleymorison +174
Ludzie i te ich „problemy hormonalne” xD Wszyscy, którzy twierdzą, że nie mogą schudnąć bo tarczyca powinni się zgłosić na jakiś uniwersytet, przyłożą się być może do jakiegoś Nobla za obalenie zasad termodynamiki.
Ja w domu miałem przykład ciotki, „anon, ty te siłownie tak odwiedzasz, ułożyłbyś ciotce jaką dietę, żeby pare kilo schudnąć heheh”. Pokazałem jej fitatu, dałem minimalny deficyt kaloryczny, bo ciotka ma sklep, więc dziennie robi ze 20-30k krokow. Po
Ja w domu miałem przykład ciotki, „anon, ty te siłownie tak odwiedzasz, ułożyłbyś ciotce jaką dietę, żeby pare kilo schudnąć heheh”. Pokazałem jej fitatu, dałem minimalny deficyt kaloryczny, bo ciotka ma sklep, więc dziennie robi ze 20-30k krokow. Po

źródło: IMG_4007
Pobierz
mirko_anonim +7
✨️ Dlaczego warto mieszkać poza miastem? Ⓘ
Wszyscy o tym że #demografia słaba bo ludzi nie stać na mieszkania albo za małe ale czemu nikt nie bierze pod uwagę domu, co właściwie jest najlepszą opcją dla dzieci? Wgl pomijając dzieci to czemu ludzi ciągnie do mieszkania w centrum w 2025? Bo wszystkie żale nt. #mieszkanie to właśnie, że ich nie stać na MIESZKANIE w CENTRUM. Poważnie pytam, mieszkając np.
Wszyscy o tym że #demografia słaba bo ludzi nie stać na mieszkania albo za małe ale czemu nikt nie bierze pod uwagę domu, co właściwie jest najlepszą opcją dla dzieci? Wgl pomijając dzieci to czemu ludzi ciągnie do mieszkania w centrum w 2025? Bo wszystkie żale nt. #mieszkanie to właśnie, że ich nie stać na MIESZKANIE w CENTRUM. Poważnie pytam, mieszkając np.

źródło: 215735-76a1-1200x0-sc1x77778_typowy-dom-dla-polskiej-rodziny11-budujemydompl
Pobierz
Jak zapytasz czy ma na coś ochotę to on "nie wie", spytasz co lubi słuchać to "lubię wszystko". Jacyś wszyscy są ostatnio niezdecydowani i tacy rozmemłani.
Nie wiem czy to tylko moje obserwacje, ale podobne odczucia mają moi znajomi. Przecież "gram w gry" może być ciekawym tematem, jesli rozwiniemy to trochę. A może problem jest w tym, że ludziom nie chcę się mówić o tym co lubią/co ich kręci?
#tinder #rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki #spoleczenstwo
Small talk w w pracy w kuchni przy kawie z założenia musi być miałki i o dupe maryni, bo jeśli kogoś nie znasz, to mu nie ufasz
Kiedyś umawiałam się z naprawdę fajnym chłopakiem, ale na każde moje
@ziel_9: na tinderze najbardziej oplaca się byc "zwykłym", bo każdy odchył od normy to ryzyko utraty matcha i gorszego poziomu w algorytmie. tak więc to nie jest dobre miejsce do wyciągania takich wniosków.
chcą, ale większość ludzi jest neurotypowa, czyli w wykopowym
Zatem napiszę z doświadczenia, że nie każdy od razu się otwiera, nie każdy od razu wpuści cię w swoje progi. Ten proces wymaga czasu.
@ziel_9: Zaskoczenie - przeciętni ludzie są przeciętni :D
Pocieszę Cię - jeśli szukasz partnera, przyjaciela, to nie potrzebujesz ilości, potrzebujesz jakości. Tak - wiele osób jest przeciętna. Szukasz jednej :)
Generalnie jak chcesz się dowiedzieć czegoś to musisz słuchać i iść za tematem który kręci rozmówcę (a być może ten temat wydusić) a nie ciebie :)
Na pewno bardziej jestem ekstrawertyczką, ale mam w sobie trochę introwertyka. Chociaż nie mogę sama siebie ocenić obiektywnie, więc ciężko stwierdzić jak to do końca jest.
Ale zgadzam się co do tego miksu ludzi, może każdy ma inny powód
@ziel_9: Nie. Z reguły 5 min wystarczy, żeby złapać jakiś wspólny temat. Bardzo procentuje, że kiedyś regularnie chodziłem na PubQuizy. To podrzuciło mi tonę ciekawostek, które łatwo można wpleść w rozmowę.
Jeżeli to tinderowe pogawędki, to sporo osób jest zwyczajnie zmęczona ciągłym rozmawianiem o tym. W tym cała miałkość przewijania. Brak sensu większego zaangażowania w ulotnej chwili.
A kwestia trzecia, to taka, że możesz przeceniać społeczeństwo. W życiu bardzo