Wpis z mikrobloga

@BlackpillMonster: Holendrzy takie luksusowe stanowiska w korpo obstawiają tylko swoimi, programistyczną robotę outsourcują do takich krajów jak Polska, Indie, gdzie pracownicy się nie szanują i jebią darmowe nadgodziny
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: I nie tylko w Holandii. ( ͡° ͜ʖ ͡°) To wcale nie rzadkość w korpo, że scrum masterzy, jacyś agile coache i inne takie profesje mają 20k, a programiści się dopraszają uniżenie o 15.
  • Odpowiedz
@ChineseMobilePhones:

@BlackpillMonster: taki obraz IT, zero poszanowania dla własnego ja, zero związków zawodowych, robole komputerowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Każdy kuc, którego poznałem uważa się za self-made Man i każdy otwarcie gardzi związkami zawodowymi, bo przecież "dobry programista sam wybiera pracodawców".
  • Odpowiedz
@ChineseMobilePhones bo po co robic zwiazki zawodowe jak sie zarabia 150/h bez urlopow, trzeba zaiwaniać kasa zamknela mordy. Ech kiedys to sie odbije branzy ale narazie kasa zamyka mordy. Ale to do czasu bo i za nich sie wezmą
Ja jak krol przeszedlem na UOP a siedze w IT i nie zamierzam tego zmieniac.
  • Odpowiedz
@ByczeqFernando poczekaj "królu" aż Ci sie skonczy projekt a alfonsiarnia/klient nie znajdzie nowego albo stwierdza, ze taniej Cie zastapić AI (Another Indian). ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: wyobraź sobie teraz że recepcjonistka zarabia więcej od lekarza? A przecież to ona musi słuchać oszczerstw od klienta, ona ma o wiele większą odpowiedzialność jeśli chodzi o zapisanie terminów tak tak wiem teraz wszystko online
  • Odpowiedz