Aktywne Wpisy

SzeryfInternetuff +192
Z ciekawości przeglądałem stare zdjęcia i jestem trochę w szoku jak mocno mi się udało schudnąć przed rok
Zacząłem odchudzanie 08.04.2024 roku
Waga początkowa:100KG
Waga końcowa:78KG(stan na dzień 12.04.2025)
Co zrobiłem, że tyle schudłem ?
Głównie to mocne ograniczenie fast foodów, słodyczy a jak już mnie brało na coś niezdrowego, to robiłem dzień niezdrowego żarcia, ale potem to spalałem. Uczęszczałem też na treningi krav magi, które też mi sporo pomogły spalać KCAL i bardzo dużo jazdy
Zacząłem odchudzanie 08.04.2024 roku
Waga początkowa:100KG
Waga końcowa:78KG(stan na dzień 12.04.2025)
Co zrobiłem, że tyle schudłem ?
Głównie to mocne ograniczenie fast foodów, słodyczy a jak już mnie brało na coś niezdrowego, to robiłem dzień niezdrowego żarcia, ale potem to spalałem. Uczęszczałem też na treningi krav magi, które też mi sporo pomogły spalać KCAL i bardzo dużo jazdy

źródło: image
Pobierz
pepepanpatryk +116
W końcu zrobiłem chaczapuri adżarskie, kształt muszę dopracować ale wyszły całkiem smaczne (。◕‿‿◕。)
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem

źródło: 1000033241
Pobierz
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- kierownik budowy- 10-15K netto + bonusy kilkadziesiąt koła (średnio +5000zł miesięcznie z bonusów)
- szeregowa senior księgowa w korpo - 10k netto
- audytor finansowy - 12k netto
- HRka - 8k netto
- fryzjerka (własny salon) - 30k (przed podatkami)
- magazynier - 6k netto
- spawacz - 13-20k netto
- pracownik stoczni 15-20k netto
- kierowca tira międzynarodówka 200h (DG) - 16k netto po podatkach
- fizjoterapeuta (DG) - 20k netto po podatkach
- trener personalny (DG) - 13k netto po podatkach
- doradca finansowy (DG) - 20k netto po podatkach
- barber u kogoś (DG) - 10k netto po podatkach
- hydraulik (własne DG) - 30k po podatkach
Wszyscy mieszkają w dużych miastach lub kilkanaście kilometrów od dużego miasta. Realna średnia czy też mediana w naszym kraju wynosi minimum 10 000 na rękę. Przyjmijcie to do swojej świadomości.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Wujek_McKwacz: wszyscy ci co są na b2b są na nim dlatego że zrobili na UoP 120k rocznie i im sie dalej nie opłacało siedzieć
a ludzi na b2b są aż 2,6 mln i jak każdy z nich ma ponad 15-20k netto względem ludzi
Niech ktoś mi odopowie: po co ludzie to robią? Chęć sprawdzenia czy tym razem będą inne odpowiedzi? Kręcenie imby? Plusiki? ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: 09809
Pobierz@nad__czlowiek: Bo to nie jest "średnia krajowa", a "średnia płaca w gospodarce narodowej".
A gospodarka narodowa to zatrudnieni na UoP w przedsiębiorstwach zatrudniających powyżej 9 czy tam 10 osób.
Nie ma tam: kontraktorów b2b, przedsiębiorców, urzędników, większości lekarzy, nauczycieli, emerytów, pracowników małych firm i
@nad__czlowiek: Pierdzielisz głupoty bo patrzysz tylko po swojej bańce informacyjnej. Przyjmij to do swojej świadomości.
A przynajmniej tak by było gdyby to nie był kopiowany bait xD
@nad__czlowiek: Tyle że większość nie mieszka w dużych miastach i ich pobliżu, a tam płace są już inne. Swoją drogą dobry bajt, bo nawet odpisałem
źródło: 562
Pobierz@nad__czlowiek: Ale przed rocznymi kosztami jak ubezpieczenia, naprawy itp? :D