Aktywne Wpisy
Sebastix +1011
Moja siostra wlasnie zmuszona jest sprzedac dwuletnie mieszkanie przez psy ktore nak*rw*ja symultanicznie od 6 do 23 xD
Ja tez mierze sie tym w swoim bloku choc nie w takiej skali. Z tego co widze na tagu wiekszosc ludzi ma to samo. Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie zoatalo to ograniczone? Za dobry biznesik? Psy w mieście to społecznie szkodliwa zachcianka. Za ich ich posiadanie powinno sie placic konkretną akcyzę jak za fajki
Ja tez mierze sie tym w swoim bloku choc nie w takiej skali. Z tego co widze na tagu wiekszosc ludzi ma to samo. Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie zoatalo to ograniczone? Za dobry biznesik? Psy w mieście to społecznie szkodliwa zachcianka. Za ich ich posiadanie powinno sie placic konkretną akcyzę jak za fajki

dwa__fartuchy +278
Cześć Koleżanki i Koledzy, dawno mnie tu nie było (ʘ‿ʘ) Jak żyjecie?
Praca w aptece w małym mieście to jest jakiś inny stan umysłu :D
#dwafartuchywaptece #apteka #medycyna #pracbaza #farmacja
Praca w aptece w małym mieście to jest jakiś inny stan umysłu :D
#dwafartuchywaptece #apteka #medycyna #pracbaza #farmacja
źródło: 009303B9-5844-4A51-AEEF-AD2CA145CAA7
Pobierz

Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- kierownik budowy- 10-15K netto + bonusy kilkadziesiąt koła (średnio +5000zł miesięcznie z bonusów)
- szeregowa senior księgowa w korpo - 10k netto
- audytor finansowy - 12k netto
- HRka - 8k netto
- fryzjerka (własny salon) - 30k (przed podatkami)
- magazynier - 6k netto
- spawacz - 13-20k netto
- pracownik stoczni 15-20k netto
- kierowca tira międzynarodówka 200h (DG) - 16k netto po podatkach
- fizjoterapeuta (DG) - 20k netto po podatkach
- trener personalny (DG) - 13k netto po podatkach
- doradca finansowy (DG) - 20k netto po podatkach
- barber u kogoś (DG) - 10k netto po podatkach
- hydraulik (własne DG) - 30k po podatkach
Wszyscy mieszkają w dużych miastach lub kilkanaście kilometrów od dużego miasta. Realna średnia czy też mediana w naszym kraju wynosi minimum 10 000 na rękę. Przyjmijcie to do swojej świadomości.
@nad__czlowiek: abstrahując od baita.
Zawsze bawi podawanie przez kogoś zarobków, gdzie ktoś chwali się, że ma np. 10k miesięcznie, a jednocześnie pracuje 10h dziennie (czasami 5+1, czyli włącznie z sobotą lub pon-pt, ale po pracy jeszcze musi być online, bo stanowisko), na dojazd poświęca dziennie 1-2h i delikatnie mówiąc, atmosfera najmilsza nie jest.
Po pracy jest tak styrany, że zje coś, walnie browara do tv/gierek i idzie
To są miejsca w których jak cos potrafisz to zarobisz. Teraz spójrz na mapę polski i zobacz jak jest duża, wszystko to dookoła to są wioski, miescinki, miesciny gdzie pracuje się w lokalnej hucie, fabryce garnków, w januszexie do 10 pracownikow itd.